19 Eylül 2008 Cuma

soğan halkası 3308

: SOĞAN HALKASI
Tasneem
02-14-2005, 01:34 AM
Kuru Soganlari halka halka dograyin,tuzla iyice ovun -bu islem kokunun gitmesini sagliyor-yikayin,biraz dovulmus sarimsaga bulayin sonrasinda ise beyaz un+kirmizi biber doktugunuz bir tabakta una bulayin buzlukta en az bir kac saat dondurun ve donmus sogan halkalarini cok kizgin yagda kisa bir sure kizartin :) citir citir olacaklar :))
Kucuk bir cukur kaseniz varsa onu buyuk servis tabaginin ortasina dileginiz sosla doldurup koyduktan sonra kenarlarina kizarmis halkalarinizi dizip dekoratif bir goruntunun yaninda harika bir lezzet elde etmis olursunuz :)
Et yemeklerinin yanina cok yakistigini ayrica yakistigini belirtmek isterim.
gulcin
02-15-2005, 03:34 PM
sevgili tasneem daha onceki forumda da yazmistin sogan halkalarini. ben o zaman denemistim. cok basarili oluyor gercekten. ama o zaman tuzla ovma kismi yoktu. bu sekilde yumusayacagi icin yuvarlak seklini koruyormu yine?
Tasneem
02-16-2005, 05:01 AM
O kismi aslinda istersen yapmayabilirsin ama zaten hemen yikiyorsun ve donduruyorsun. Afiyet olsun :D
sevilay
02-23-2005, 06:16 PM
gecen verdiginiz tarifi yaptim ama beceremedim sanirim soganlari biraz ince dogramis olabilirim cunku kizarince resmen yandilar bide unladim ama un kizarince soganlarin ustunde kalmadi.Acaba sogan halkalarini hangi kalinlikta kesmeliyim
dem
02-23-2005, 07:00 PM
tasneem, citir sogan halkalarina sos onerilerin neler? sen nasil soslar hazirliyorsun, yazarsan sevinirim...
Tasneem
02-24-2005, 06:40 PM
Sevgili sevilay, soganlar cok kucuk olmamali ve iyice donmus olmalilar, yanma islemi benim de cok basima gelir, o yuzden dikkat etmelisin ama iyice dondurdun mu merak ediyorum en az bir kac saat dondurmalisin. Bir de sarimsaksiz denersen belki sarimsak cok fazla geldi ve unun tutunmasini zorlastirdi ama dondugu zaman problem olmamasi gerek. DOndurucudan cikarip hemen kzigin yaga atarsan yanmaz diye dusunuyorum, cunku basindan ayrilmadan cikarman lazim, tuzla ovma islemini de cok fazla abartmamak gerek ben soganin kokusunun onemli olmadigi zamanlar yapmayi bile onermiyorum.


Sevgili dem,
Sos onerilerim de ornegin nane+kirmizibiber+suzme yogurt
mayonez+zeytin ezmesi
salsa sos,
kisacasi her turlu seyi kullanabilirsin. Zeytinli sos gercekten cok guzel ama belirtmek isterim, hamburgerle ozellikle. Kral Bufe'nin sosu gibi oluyor.
sevilay
02-25-2005, 12:19 AM
sagolsain cevabin icin tesnim hanim,
ben yaparken sarimsakli yapmadim 1 saat kadar beklediler buzlukta ama su burger king te olanlar gibi disi sunla kapli olmadi zaten yaga atar atmaz unlar kendini sogandan atip yagla birlestiler:) Dedigin gibi sognlarin boyutunda sorun yasadim sanirim banasoyle tahmini bir boyut soyleyebilirmisin yani ne kadar kalinlikta olmali.
Bu arada diger bir soru evimde konservede bekleyen cekirdegi cikarilmis zeytin var acaba ben bu zeytinlerden zeytin ezmesi yapabilirmiyim nasil yapabilirim?
Tasneem
02-25-2005, 01:43 PM
http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/02/zeytin-ezmesi.html

Burda zeytin ezmesinin tarifini vermis sevgili Asli, bence cok guzel.


Soganlara gelince, buyuk boy bor sogan iyi olur ama en onemlisi buzlukta cok beklemesi gerek en az 7-8 saat ve islakken una bulanmasi gerekiyor.
gulcin
02-27-2005, 10:00 AM
Sevilay, ben de onceden yaptigim sogan halkalarin da aynen senin dedigin olayi yasiyordum. unlar kayboluyordu yaga atinca. tabi o zaman soganlar hemen yaniyorlar. tesnim tarifi daha onceki forumda da vermisti. buzlukta dondurun diye. oyle denedim ve istedigim gibi oldu. birde sogani kestikten sonra (sanirim kalinligi 1/2 cm. civari) ben biraz islatip oyle una buladim ve dolapta birkac saat bektettim. hatta 1 gece bekletirsen bile daha iyi. istersen yumurtayla unu karistirip soganlari bu bulamaca bulayarak kizart. bir de bunu dene istersen. o zaman biraz puskullu oluyor ama tadi guzel oluyor. Sevgiler..
sdilek
05-30-2005, 03:22 PM
4-5 adet kuru soğan
3 su bardağı un
1 şişe soda
4-5 kaşık ketçap
3 yumurta
tuz, karabiber

soğanları soyup halka şeklinde doğrayın ve halkaları birbirinden ayırın.Un, yumurta, ketçap, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp hamur yapın.Bu esnada sodayı ilave ederek sosu hazırlayın.Önceden dilimlenen soğanları önce una sonra bu sosa batırıp kızgın yağda kızartın.

Yalnız kızartma aşamasında ben her yeri batırmıştım.mutfağımın halini görücektiniz.Ocağım falan batmış durumdaydı.Soslu soğanları tavaya getirene kadar damlamıştı tezgahımın ve ocağımın üstüne. :oops: :oops:
Ama tadı gayet güzel oluyor.Balık ve et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışıyor.

Umarım beğenirsiniz.
M.C.
06-01-2005, 01:39 PM
Beyaz iri salatalık soğanlarla mı olacak, kırmızıya çalanlarla mı? Bir de ne kadar kalınlık yeterli oluyor keserken diye soracaktım.
sdilek
06-01-2005, 01:58 PM
ben beyaz normal soğanla yaptım.keserken çok ince olmasın yarım cm kalınlığında falan yeterli olur heralde.(Kalınlık ölçüsü verirken cetvelle ölçtüm :) çünkü ben göz kararı kesiyorum soğanları)Yada hani soğanları yuvarlak dilimleyip mangalda pişiriyoruz ya o da bir ölçü olabilir.Çok ince olmasınki kızartırken yanmasın.Umarım beğenirsin canımm
pinut
06-22-2005, 06:41 AM
Merhaba sdilek
Benim sorum sogan halkalarini once sadece una sonrada tekrar un, ketcap, tuz ve soda ile hazirladigimiz karisimami batiracagimiz. Yani unu iki ayri yerdemi kullaniyoruz?
Tesekkurler
Pinut
sdilek
06-28-2005, 01:02 PM
kusura bakmayın arkadaşlar biraz geç oldu ama neyse...
Evet başka bir kaba birazcık daha un koyuyoruz.Bunu yazmamışım.Önce una sonra unlu bulamaca batırıyoruz soğan halkalarımızı.
Afiyet olsun...
ece23
09-22-2005, 02:27 PM
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı soda
tuz

bu bulamaca halka halka doğranmış soğan halkalarını batırıp kızgın yağa atıyorum, sararıp hafif sertleşiyolar,
çok önceleri bi tv kanalından almıştım, o gün bu gündür hep yaparım, :wink:
sevgiler,,,ece23,,,
Selma
09-22-2005, 02:58 PM
ece merhaba,

Birşey soracağım halka halka doğradığımız soğanları tel tel ayırıp mı bu hazırlanan mulamaca batırıp kızartacağız ?
09-22-2005, 03:10 PM
ece bende ne zamandır böyle bişi bakıyordum tşk
laley
09-22-2005, 03:27 PM
ece acaba bu bulamaca baharat katsak olur mu karabiber veya köri gibi?

selma evet tel tel ayırmak gerekiyor...
ece23
09-22-2005, 04:00 PM
selma; ewt cnm, halka doğradığımız soğanları tel tel ayırıyoruz,
laley; ben hiç baharat koymadım ama sanırım olur, neden olmasınki :wink:
sevgiler,,,ece23,,,
Selma
09-22-2005, 04:04 PM
ece o zaman halkaları biraz kalınca kesiyoruz
ece23
09-22-2005, 05:39 PM
selma, zaten bulamaca buladığın için biraz kalınlaşıyor gibi, o yüzden çok kalın olmasınada gerek yok,
sevgiler,,,
09-26-2005, 01:24 PM
sevgili ece hafta sonu benim çocuklara yaptığım kekikli patates vet et kavurmasının yanına senin bu tarifindeki soğanları yaptım.

sonuç mükemmel gerçekten çıtır çıtır oldular. şimdi merakım acaba bu bulamaçla başka hangi sebzeleri kızartabiliriz.

üstelik kızartma olmasına rağmen çokta hafif oldular. ellerine sağlık.
gülhan altunhan
10-20-2005, 03:59 PM
eceeeeeeeeeeeee tek kelimeyle süpersin gözlerim şaşı olmuştu soğan halkası tarifinin senin verdiğin gibi olanını aramaktan nette:) bence haşlanmış karnıbaharda süper olurr ecenın tarıfıyle
pink
10-24-2005, 11:06 AM
sizin verdiğiniz ölçülerle yaptım h.sonu ama bulamaç çok koyu olunca biraz daha soda ekledim ve bu seferde sulu oldu:(nasıl yapmalıyım koyumu olmsı gerekiyor? :?
nazma46
11-26-2005, 11:59 AM
bunu biz kızkardeşimle denemiştik am dondurmayı akıl edemediğimiz için güzel olmamıştı.inşallah güzel olur.teşekkürler.sevgiler canan
banum
11-26-2005, 03:37 PM
arkadaşlar soğan halkaları için bir tarif de bende var.onu da sizinle paylasmak istedim.bunu da deneyin isterseniz.bu tarifi cok ünlü bir yemek kitabından almıstım ünlü bir şef hazırlamıstı yemegi de.


2 adet sogan
1 su bardagı bira
1 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1 corba kasıgı ketcap
biraz soya sosu
tuz
kırmızı toz biber

2 adet sogan halka halka doğranır(halkalar ne kalın ne ince olacak)tuzlu kaynar suya tek tek ayırdığımız halkaları 1 dakika gibi haşlıyoruz.süzgece alıyoruz.ardından , 1 su bardağı bira,1 dilim ekmek içi,2diş sarımsak,1 corba kasıgı ketçap,soya sosu(değişik bir tat veriyor ama soya sosu kullandıgınızda tuz oranına dikkat edin soya sosu tuzludur),kırmızı toz biber,gerektigince tuzu blenderdan geçirin.soganlar soguyunca önce una sonra da bu sosa bulanır ve kızgın yagda kızartılır. bu halkaların yanında tavuk etinden yemekler mükemmel gidiyor arkadaslar.
ece23
11-26-2005, 10:22 PM
Mc Donaldsdakiler daha toplu ve koyu, bunların rengi açık altın sarısı rengi ve bulamaçtan olsa gerek, daha bi sert, kıtırlı gibi oluyor,

pink, bulamaç koyu olcak zaten, üzerinde kalcak, ve bulamaçla beraber kızarcak, çıtır çıtır oluyor,
cügam123
07-10-2006, 05:54 PM
MERHABA ARANIZDA SOĞAN HALKASI TARİFİ BİLEN VARMI??
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. :D
canımcım
07-10-2006, 07:37 PM
benım bıldıgım bır tarıf var ama senın ıstedıgınmı bılemıyorum....soganları yuvarlak halka dogrıyorum sonra ıc ıce olan halkaları bırbırınden ayırıp yumurtaya sonra una batırıp kızgın yagda kızartıyorum....sevgıler
hümiş
07-10-2006, 10:28 PM
merhaba cügam
ben de yazılı bir tarif var ama ben denemedim.aradığın tarif olabilir diye yazıyorum.

4-5 adet kuru soğan
3 su bardağı un
1 şişe soda
4-5 kaşık ketçap
3 yumurta
tuz,karabiber

soğanları halka halka doğrayıp halkaları birbirinden ayırıyoruz.
un ketçap yumurta tuz ve karabiberi çırpma teliyle karıştırıp sodayı ekleyip bulamaç şekline getiriyoruz. soğanları karışıma bulayıp kızartıyoruz.
emine007
09-01-2006, 02:54 PM
Ben soğan halkalarını yapmak için yumurta un ve tuzu karıştırıyorum.(İsteyen sarımsak ve kırmızı biber ekleyebilir). Ve soğanları çok ince olmayacak bu karışıma bulayıp kızartıyorum.Altın sarısı renginde çıtır çıtır soğan halkalarım oluyor. Ben de lezzet dergisinde görmüştüm.Ama sodalı tarifi de denemek istiyorum.Denersem eğer nasıl olduğunu yazarım.
emine007
09-01-2006, 02:54 PM
Ben soğan halkalarını yapmak için yumurta un ve tuzu karıştırıyorum.(İsteyen sarımsak ve kırmızı biber ekleyebilir). Ve soğanları çok ince olmayacak bu karışıma bulayıp kızartıyorum.Altın sarısı renginde çıtır çıtır soğan halkalarım oluyor. Ben de lezzet dergisinde görmüştüm.Ama sodalı tarifi de denemek istiyorum.Denersem eğer nasıl olduğunu yazarım.
iven
09-19-2006, 09:50 AM
Arkadaşlar,

Ben soğan halkalarını şu şekilde yapıyorum ve herkes bayılıyor. Ayrıca her seferindede çok iyi sonuç aldım. İsterseniz bu şekilde de deneyebilirsiniz.

Malzemeler
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2/3 bardak süt
2 adet büyük kuru (beyaz) soğan
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu

Kızartma sosu için :
Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu yumurtayı (sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpın) mikserde
boza kıvamına gelene kadar hepsini çırpın.

Yapılışı
Soğanları (kalın olarak) halka halka doğrayın. Halkaların kalınlığının yaklaşık 1cm civarında olmasına özen gösterin. 30 dakika soğuk suda bekletin böylece buzlukta dondurmanızada gerek kalmayacak. Halkaları düzgün şekilde birbirinden teker teker ayırın. Kagıt havluda kurulayın. Yapılan sosa soğan halkalarını bulayın. Daha sonra galeta ununa bulayıp, bol kızgın sıvı yağda çok fazla kızartmadan pişirin.
cherry
12-09-2006, 02:56 PM
Arkadaşlar aranızda şu burger kingte yediğimiz çıtır soğan halkasını yapmayı bilen var mı...biz ailecek çok seviyoruz keşke evde de yapabilsem?
aynısı olması şart değil elbette benzer bişey de olabilir...
şimdiden teşekkürler :wink:
doga_naz
12-09-2006, 04:12 PM
CHERRY BEN ONUN TARİFİNİ BİLİYORUM SÜPER BİŞEY OLUYOR AYNISI OLUYOR BİR ÇOK KEZ YAPTIM.AMA ÖLÇÜLERİ AKLIMDA DEĞİL EVE GİDİNCE BAKARIM.YARIN BİLDİRİRİM OK

Hiç yorum yok: