19 Eylül 2008 Cuma

sarımsaklı ekmekler 3311

: Sarımsaklı Ekmekler
shaplin
04-06-2005, 04:11 PM
Merhaba arkadaşlar,

sarımsaklı ekmek yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilemiyorum! Aranızda sarımsaklı ekmek yapan varsa bana lütfen tarifini verebilir mi?
Muhsine
04-06-2005, 11:00 PM
Benim yaptigim sarmisakli ekmek tarifi: Bayatlamis ekmekleri ince ince dilimliyorum. Firin tepsisine diziyorum. Bir kapta zeytinyagi, rendelenmis sarmisak ve kekigi karistirip ekmek dilimlerinin ustune suruyorum. Karisimin tadinin ekmeklere iyice sinmesi icin 5 dk bekletiyorum. Firinda orta sicaklikta 15 dk. kadar tutuyorum.
Afiyet olsun.
berrinozkan
04-06-2005, 11:19 PM
merhaba ben sarımsaklı ekmeği şöyle yapıyorum:
bayatlamış ekmekleri dilimliyorum.tavada göz kararı tereyağı kızdırıyorum dikkat et yakma ama.içine sarımsak ve kekik koyup şöyle bi çeviriyorum içine ekmekleri koyup kızartıyorum
aynı işlemi fırında da ekmeğin üstüne yağ sürüp kekik ve sarımsak koyarakta yapabilirsin öylede güzel oluyor

sevgiler

berrin
04-07-2005, 07:43 AM
soyle de cok guzel oluyor. butun ekmegi dilimliyorsun ama dilimleri koparmadan ekmek birleşik halde kalacak yani. dilimlerin arasına yumuşatılmış tereyağı, ezilmiş bol sarımsak ve ince doğranmış maydanoz karışımını sürüp fırınlıyorsun. süper oluyo...
carbuncle
08-26-2005, 06:31 PM
Yarım paket teremyağ+diğer yarısı için gerçek tereyağ kullandım. (oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı)
5-6 diş sarmısak
Bir demete yakın maydanoz
İsteğe bağlı beyaz peynir
Hepsini robotta veya rondoda karıştırıyorsunuz.

boton ekmek veya ben bulamaığım için odun ekmeğini dillimleyip pakette satıyorlar ondan aldım. Hazırlanan karışımı ekmeklere sürüp, fırınıa veriyorsunuz. Tereyağ eriyince maydanozlar iyice parçalandığı için ekmeğin üstü yeşil yeşil oluyor. Sarımsak kokusu bütün evi sarmıştı ama arkadaşlar yeşil ekmeklere bayıldılar. Hatice'nin mantar çorbasıyla çok güzel gitti hatta yetiştiremedim.
Fazla kalanı donduruya atabilirsiniz. Biri geldiğinde hemen hazır.

Afiyet şeker olsun
serbet
08-27-2005, 02:52 PM
verdigin tarifi denedim...cok güzeldi...tesekkürler :lol:
Selma
08-28-2005, 11:32 AM
tarifinizi görünce hemen denedim çünkü çok hoşuma giden bir ekmek çok lezzetli oldu elinize sağlık tşk.
kedicik
11-12-2005, 04:42 PM
sabah kahvaltıda denedik tarifinizi. Sadece tereyağı doğrudan ekmeğin üzerine sürdük,üzerine diğer karışımı sürdük, böylece her dilime yeterince tereyağ düştüğünde emin olduk. Hımm, eriyip de ekmeğin içine sızan tereyağ, mis gibi sarımsak ve yeşil yeşil sevimli maydonozlar sabah kahvaltımıza neşe kattı :D
betoto
11-12-2005, 06:26 PM
bende de biraz degisik bir tarif var

sarmisakli ekmek (italyan usulu)

1/4 paket tereyagi
yarim cay bardagi zeytinyagi
2 dis sarmisak (miktarinizi siz artirabilirsiniz)
bir tatli kasigi taze cekilmis karabiber

hepsini rondoda karistirip, ekmek dilimlerinin uzerine surun. dilimler kucuk olursa daha iyi olur;ikiye bolebilirsiniz mesela. firinda hafif kizarana kadar pisirin (10-15 dk) corbayla beraber cok guzel oluyor.

afiyet olsun
carbuncle
11-12-2005, 09:08 PM
slm betoto bende bir italyan kanalından almıştım tarifi ben ek olarak beyaz peynirde kullandım. Karabiberde iyi fikir bir dahaki sefere o şekildede deneyeceğim. Hatta birazı karabiberli birazı maydanozlu hoş olur teşekkürler
rubin
11-14-2005, 10:18 AM
Ben de sizlere çooook iyi bir restoranın tarifini vereceğim. oldukça basit olmakla beraber çok lezzetli olduğunu söylüyorlar (ben sarımsak sevmediğim için)
Baton ekmekler verevine kesilir (çapraz şekilde dilimlenir) Eritilmiş tereyağ biraz sıvı yağ ile karıştırılır. Az miktarda tuz eklenir. bu karışım ılıkken ekmeklerin üzerine mutfakta kullandığımız kıl fırça ile sürülür. Ekmekler kapalı bir kabın içinde aralarına yağlı kağıt konularak buzdolabında 1 gün dinlendirilir. Hatta daha sonra kullanmak üzere derindondurucuda saklanabilir. Dinlenen ekmekleri fırın tepsisine dizin arzunuza göre üzerine bir dilim sucuk, rendelenmiş kaşar peyniri ya da mozeralla peyniri (daha iyi olur) serpip fırına verin. Ya da sucuk koymadan sadece peynirle deneyin. Sade istiyorsanız fırından almadan bir süre önce kekik serpin.

afiyetle...
imported_NESLİHAN
12-18-2005, 03:43 PM
EVDE BİRİKMİŞ EKMEKLERİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORSANIZ BU TARİFE BİR GÖZ ATIN.TAZE FESLEĞEN YAPRAKLARI GÖZ KARARI ZEYNTİNYAĞI (3 -4 yemek kaşığı)VE BİR İKİ DİŞ SARIMSAĞI RONDADA ÇEKİN.DİLİMLEDİĞİNİZ EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜRÜN.FIRININ IZGARASINDA EKMEKLER ESMERLEŞENE KADAR TUTUN.AFİYET OLSUN.İSTERSENİZ YEMEĞİN YANINDA EKMEK OLARAK İSTERSENİZ ABUR CUBUR OLARAK YİYEBİLİRSİNİZ. :roll:
sönmez
12-18-2005, 05:17 PM
sevgili neslihan tarifini bence 5 çayındada kullanabiliriz.bir sorum var fesleğen yerine başka ne olabilir.sevgiler
imported_NESLİHAN
12-19-2005, 01:57 PM
MERHABA DENİZ BELKİ REYHAN OLABİLİR.FESLEĞEN SEVMİYORMUSUN.BENCE TAZE FESLEĞENİN YERİ BAŞKA.BU EKMEK TARİFİ ASLINDA İTALYANLARIN BRUSCHETTA'sı.RENDE DOMATES SARIMSAKTA OLABİLİR.
gnckynk
12-19-2005, 02:51 PM
neslihancım biz bu tarifi iki değişik şekilde yapıyoruz.

1.
ekmeklerin üzerine sanayağ sürüp üzerine maydonoz ve peynir karışımını koyup fırına veriyoruz.

2. de
gerçi bizde hazır tereyağlı sarımsak var ama yapılışı şöyle

tereyağ sürüp üzerine de dövülmüş sarımsak koyulur. fırına verilir

ikiside çok lezzetli oluyor...
imported_NESLİHAN
12-19-2005, 03:12 PM
GNCKYNK MERHABA! sanayağ ve tereyağdan uzak durduğum için zeytinyağını daha çok seviyorum.özellikle sanayağ kullanmamaya çalışıyorum.ama sen nasıl istersen.hoşçakal.
karyagdi
12-22-2005, 12:06 AM
böyle ekmekleri marketlerin buzluk kisimlarindan hazir aliyodum hep 5 dk firina veriyodum mis gibi kokusu dagiliyordu..
daha once hic aklima gelmemisti bunu evde kendim yapmak tarifi veren arkadasa tesekkurler..
marfan
12-22-2005, 12:53 AM
4 yıl önce oğlumun yanına ingiltereye gittiğimde oğlumun arkadaşı ingiliz bir aile bizi yemeğe davet etmişti bilmediğimiz yemekler olduğu için tedirgindim ekmeği aldığımda miss gibi sarmısak koktuğunu gördüm ve çok lezzetliydi tarifini sordum tereyağı,tuz ve sarmısak olduğunu öğrendim çok sık yapıyorum bazen kırmızı pul biber de koyuyorum..
NILYESILI
12-22-2005, 08:11 AM
Şimdi size bizim küçükken kız kardeşim ile Sarmısaklı Ekmek dediğimiz ve 5 dilim ben 5 dilim o yiyecek diye yarıştığımız bir tarif vereceğim. Bu tarifi anneannem Şubat tatilinde normal kahvaltıdan sıkılıp yemek yemeyen bizler için kendisi uydurmuştu.

Ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş suluca domatesler, bir miktar tereyağı ve iyice ezilmiş sarmısaklar bir kabın içinde karıştırılır. Bu karışım hafif bayatlamış ekmek dilimlerinin üstüne kalınca sürülür. Sonra da ızgaraya verilir. Üstü kızarınca alınır. Neeefis olur. Gerçekten. Anneannemi ve o eski günleri çoook özledim...
zeysen
12-28-2005, 10:47 PM
Bu tariflere bende bir tarif vermek istiyorum. Bildiğimiz baston ekmeği dilimliyorsunuz ama keserken dipten koparmıyorsunuz. Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağına istenilen miktarda sarımsak, tuz gerekirse baharat katarak ekmeklerin aralarına sürüyorsunuz. Ekmeği tekrar bütünmüş gibi birleştiriyorsunuz, folyo kağıdına sarıp tepsiye koyup fırına koyun 20-25 dk tutun ve sıcakken yemeyi deneyin. Sanırım memnun kalacaksınız. Afiyet olsun :D :D :D
nih@l
01-25-2006, 03:56 AM
sevgili arkadaşlar bu tarifin benzerini yapıyorum ,çok beğeniliyor sizlerle paylaşmak istedim .Umarım siz de beğenirsiniz .
Bir komposto kasesi kadar kaşar loru veya beyaz peynir,
5-6 diş sarımsak
deep freeze'den 2 adet közlenmiş kırmızı biber , (varsa tazesi de olur tabii ben yazdan hazırlayıp evde devamlı bulunduruyorum )
isteğe bağlı pul biber ve kuru fesleğen
tereyağ yerine bir çorba kaşığı zeytinyağı
karışımı rondodan geçirip , ekmeklerin üzerine bolca sürüyoruz. 150 derece fırının ızgara ayarında 10 dakika yetiyor.Afiyet olsun. :)
bmotor
08-28-2006, 03:38 PM
SARIMSAKLI EKMEK( MEZELERİN,SOĞUKLARIN YANINDA SUNABİLECEĞİNİZ MÜKEMMEL BİR TAT. BİR ÇOK OTEL BU TADI KULLANIYOR MENÜLERİNDE)
MALZEMELER:
EKMEK DİLİMLERİ
SARIMSAK
TEREYAĞI
MAYDANOZ
TUZ
AZ KIRMIZI BİBER(İSTEĞE BAĞLI)
YAPILIŞI:
TEREYAĞINI ODA SICAKLIĞINDA ERİTİN. İÇİNE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK,TUZ VE MAYDONOZ EKLEYİN.(BU KARIŞIMI DOLAPTA GÜNLERCE SAKLAYABİLİRSİNİZ
DİLİMLEDİĞİNİZ EKMEKLERİ TEPSİYE DİZİP SICAK FIRINDA KIZARTIN.
FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ÜZERİNE SARIMSAKLI KARIŞIMI SÜRÜP MEZELERİN YANINDA BAŞLANGIÇ OLARAK SERVİS YAPIN

Hiç yorum yok: