sevcanx
08-21-2006, 02:25 PM
merhaba arkadaşlar,
aranızda ezme tarifi bilen varmı?
semraal
08-21-2006, 04:33 PM
MERHABA
BENİM SABAH KAHVALTISI İÇİN YAPTIĞIM BİR EZME VAR HERKES ÇOK BEĞENİYOR.
2 ÇORBA KAŞIĞI ACI YADA TATLI BİBER SALÇASI
1 KALIN DİLİM BEYAZ BEYNİR
1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
BİRAZ ZEYTİNYAĞI
KIRILMIŞ CEVİZ
BOL NANE İSTEĞE GÖRE PUL BİBER
MİNİK SANDVİÇ EKMEKLERİNİN ÜZERİNE SÜRÜYORUM ÇOK GÜZEL KANEPELER
OLUYOR.
Lily-Rose
08-21-2006, 06:07 PM
semraal bu karisimi oylece ekmeklerin uzerine suruyormuyuz yoksa firina mi veriyoruz.
semraal
08-22-2006, 12:25 PM
SADECE EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜRÜYORUM. PİŞİRMENE GEREK YOK.
DENEDİĞİNDE BEĞENİCEĞİNE EMİNİM AFİYET OLSUN:))
sevcanx
08-22-2006, 01:17 PM
teşekürler arkadaşlar ben şu domatesle yapılanı soruyorum hani kebapların yanında yediğimizden
Aysin-Melek
08-22-2006, 01:21 PM
Merhaba, bende Kizarmis et icin domatesli ezme yapiyorum, cok kolay ve herkes severek yiyor.
Malzemeler:
3 Domates
1 Sogan
1 Kirmizi Biber
2-3 dis Sarimsak
1 Yemek kasigi Salca
1 Yemek kasigi Zeytinyag
Tuz / Karabiber / Kirmizi biber
arzuya göre Nane
Hepsini Robotton gecirip püre haline getiriyorum, ve etin yaninda servis ediyorum.
ekubra
08-31-2006, 01:45 PM
etli yemeklerin yanında çok güzel giden bir ezme tarifi vereyim:
3 domates,1 büyük kurusoğan,1 salatalık,bir tutam maydonoz,3 adet sivri biber,1 çorba kaşığı sıvıyağ,2-3 diş sarımsak,tuz,kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı sirke. Bu malzemelerin hepsini robata koyup çekiyoruz. İnanın çok güzel oluyor.Eğer domatesin az geldiğini düşünürseniz miktarı arttırabilirsiniz.Afiyet olsun
güldamlası
10-08-2006, 12:03 PM
kızlar ben ezme yaptım yemeklerin yanında servis yapmak için 2 kg kırmızıetli biber 1kilodan 2,3tane az domates 5-6 sivri biber 1 tutam maydanoz biraz pulbiber biraz karabiber aznane 6-7 diş sarımsak 1dolu kaşık tuz rondodan geçirin katılaşana kadar kaynatın çokda katılaşmasın ben biraz daha sulu bıraktım öyle seviyorum ben yaptım 2,5 luk yoğurt kabıyla bir oldu ama yeniyor çok lezzetli helede böreklerle harika oluyor k.biberin mevsimi geçmeden yapın derim afiyet olsun
aron
10-08-2006, 11:08 PM
Güldamlası ben bunun benzerini dün yapmıştım. Yalnız ben robotta çekmedim ağıza daha fazla gelmesi için birde baharat eklemedim. Gerçi böyle de ezme olmadı zaten :) Ama birşey sorucam Ben bunu yapıp, kavanoza koydum. Merak ettiğim bunun dayanma süresi nekadar acaba? Uzun süre saklayabilirmiyim, yoksa hemen tüketmem mi gerekiyor?
nagis
10-09-2006, 12:19 AM
selamlar. ben de semreal ın tarifine benzer bi ezme yapıyorum..
nane koymuyorum.. pul biber, karabiber, kimyon ekliyorum baharat olarak ve limon sıkıyorum.. ha bi de havanda dövülmüş bol sarmısak... salçada hem domates salçası hem de biber salçasıyla koyuyorum.. biber salçası daha az oluyor..
en sevdiğim şeylerden biridir.. :)
semrealinkini de deniycem en kısa zamanda , teşekkürler...
zeytin2506
10-20-2006, 02:01 PM
merhabalar. kebapların yanına yapılan ve bizim buralardaki lokantalarda bulunan ezme salataları asla rondodan geçirilmez. sadece yapmanız gereken soğan ( 1 tane orta boy ), ve domatesi ( 2 orta boy ) ve sarımsağı ( 1 adet ) yeşil mercimek büyüklüğünde doğrayın zeytinyağı ve limon ekleyip karıştırın. maydanozla süsleyip servis yapın. biz limon yerine nar ekşisini tercih ediyoruz. afiyet olsun.
sema seber
11-02-2006, 12:27 PM
benim ezme tarifim ekmeğe sürelecek cinsten.
şu salatabar'lardaki adı adana ezme galiba
1-2 kaşık biberle karışık domates salçasının içine kornişon salatalık turşusu taze soğan maydanozu ince ince kıyıyorsunuz. biraz şeker biraz sirke ve az zeytinyağı damlatıyorsunuz. bunların ölçüleri az olmalı içinde çok hissedilirse o tat rahatsız edebilir. içine bol acı pulbiber biraz da karabiberle kimyon ekliyorsunuz.
sabah kahvaltılarına ağır gelebilir ama et yemeklerinin yanında çok güzel gidiyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder