ız : İZMİRİN GEVREĞİ
Yetur
06-14-2006, 10:41 AM
GEVREK HAMURU:2 SU BARDAĞI SU -2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ -1 TATLI KAŞIĞI TUZ - 1 PAKET MAYA -UN
SOSU :1 SU BARDAĞI SU -3 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ BOL SUSAM
YAPILIŞI : HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ. VE KÜÇÜK YUMURTA BOYUNDA BEZELERE AYIRIYORUZ..HER BEZEYİ 20 CM BOYUNDA İNCE ,UZUN RULO YAPIYORUZ.SONRA TAM ORTADAN İKİYE KIVIRIYORUZ YANİ HAMUR BİRBİRİNE PARALEL OLACAK ŞEKİLDE ..SONRA İKİ UCUNDAN TUTARAK BURGU YAPIYORUZ...VE SİMİT OLACAK ŞEKİLDE BİRLEŞTİRİYORUZ..MASAMIZIN ÜZERİNDE MAYALANANA DEK BEKLETİYORUZ...SONRA SOS MALZEMESİNİ KARIŞTIRIP GEVREKLERİ SOSA BULUYORUZ. İÇİNE BOL SUSUM KONULMUŞ TABAĞIMIZA HER YANI SUSAMA BULANACAK ŞEKİLDE BULUYORUZ. GEVREĞİ ELİMİZE ALIP ELDE BİRAZ GENİŞLETİP YAĞSIZ TEPSİMİZE DİZİP KIZGIN FIRINA VERİYORUZ..
ÇITIR ÇITIR GEVREKLERİMİZ YEMEĞE HAZIR...
TARİFİ YILLAR ÖNCE TV DE ÜMİT USTA VERMİŞTİ 10 YILDIR YAPARIM.....İZMİRDEN UZAKTA OLAN ARKADAŞLARIMA ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM :P
B@Nu GöKşİn
06-14-2006, 10:46 AM
yetur,
bense simit tarifi diye senini verdiğin bu tarifi arıyordum çünki pekmezli sos ile yapıldığını duymuştum sana binlerce teşekkürler birazdan yapıcam sonucu yazarım
susamları önceden biraz pembe renkte tavada kavursak nasıl olur fırında zor kızarıyor?
NİGAR76
06-14-2006, 10:55 AM
kızlar varya, insanı öyle bir heveslendiriyorsunuz ki mutfağa,
insanın istifa edip, kendini mutfağa atası geliyor,
Maşallah, Herşey gönlünüzce olsun...
Yetur
06-14-2006, 11:22 AM
BANUCUM RİCA EDERİM..SUSAMLARI SAKIN KAVURMA KIZGIN FIRINA VERİNCE KIZARIYOR ÇITIR ÇITIR OLUYOR... :P
NİGARCIM TEŞEKKÜRLER..MUTFAK BAŞKA BİR DÜNYA ...BANA GÖRE MEDİTASYON MERKEZİ :wink:
TUTKU
06-14-2006, 11:24 AM
yeturcum bu tarifin için gerçekten teşekkürler.
bir izmirli olarak bu tarife çok sevindim.en kısa sürede yapmak istiyorum.izmirden her dönüşümde dipfrize koymak için boyoz ve gevrek getiriyordum.artık bitince evdede yapabilirim.sağol canım
medura
06-14-2006, 12:16 PM
Merhaba, ben ömrüm boyunca Karşıyaka'dan başka bir yerde hiç ikamet etmedim ama inanın ben de denemek istiyorum, gerçekten insanın başka işi olmasa sabahtan akşama kadar mutfakta olsa hiç sıkılmaz. Ama acaba işi aşçılık olanlar da böyle mi düşünüyorlardır, yoksa bıkmışlar mıdır diye düşünmeden edemiyorum. Ben lisedeyken haftada 2-3 gün nohut çıkardı, o çok sevdiğim nohut yemeğini yıllarca yiyemedim sonra. Belki böyle tadında kalınca güzeldir.
Hhatice
06-14-2006, 02:32 PM
gevrekler fırından çıktı süüüüppppppppeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr nefis oldular bu gidişle yüz kilo olacağız ev halkı bir yandan yerken bir yandanda kocaman bir kilit alıp mutfağı kilitliyelim seni mutfağa sokmayacağız diyorlar...hatta aralarında pastahane mi açsak bunlar çok satar şeklinde konuşmalarını sürdürüyorlar yeturcum harikasın iyi ki bu tarifi almışsın o zamanlar ve yine çok iyi yaptın bizimle paylaştın sağol canım
Hhaticesedef
Yetur
06-14-2006, 02:38 PM
SAĞOL CANIM SİZDE HARİKASINIZ ÇOK SEVİNDİM BEĞENMENİZE...AFİYET OLSUN...DERİN DONDURUCUYADA KOYABİLİRSİNİZ CANINIZ İSTEDİĞİNDE ÇIKARIP YİYEBİLİRSİNİZ...PASTANEYİ BERABER AÇALIM NE DERSİN ARKADAŞIM....?
Hhatice
06-14-2006, 02:47 PM
böyle güzel teklife ne denir bende aynen öyle yaptım derin dondurucuya koydum zaten birazda komşuma verince çok birşey kalmadı tarif defterine üye olduğuma bu gün bir kez daha sevindim yeni dostlar tanımak yeni lezzetlere ulaşmak çok mutluyum
Hhaticesedef
medura
06-14-2006, 03:04 PM
Bu ölçüden kaç tane gevrek çıkıyor?
nehirsu
06-14-2006, 03:06 PM
yetur hem hamurda hemde sosta pekmez var fazla tatli olmuyormu cnm ?
Yetur
06-14-2006, 03:13 PM
HAYIR OLMUYOR NEHİRSU 2 KAŞIK PEKMEZ ŞEKER YERİNE KULLANILIYOR UNUTMA TUZUDA VAR SOSTAKİ PEKMEZ SİMİTİN RENGİNİ ETKİLİYOR NAR GİBİ KIZARTIYOR..TADINI ETKİLEMİYOR...
nehirsu
06-14-2006, 07:13 PM
HAYIR OLMUYOR NEHİRSU 2 KAŞIK PEKMEZ ŞEKER YERİNE KULLANILIYOR UNUTMA TUZUDA VAR SOSTAKİ PEKMEZ SİMİTİN RENGİNİ ETKİLİYOR NAR GİBİ KIZARTIYOR..TADINI ETKİLEMİYOR...
daha once simitci simidini denedim oda guzel oldu renk farki ile ayni simitci simidi gibiydi sira bunda. cok sagolasin yetur paylastigin icin
nur.naz
06-15-2006, 09:02 AM
geç oldu ama güç olmadı bende bu simit tarifini arıyordum sağolasın yetur cuğum.Ben bir simit hastasıyım benim tercihim ankara simitiydi ama bu izmir gevreğide çok benziyor pekmezli tarifini bilmiyordum bide yapayım kısmet olursa size yazarım bugün biraz işim var ama en kısa zamanda ellerine yüreğine sağlık itiraf edeyimki yeturcuğum tariflerini çok tutuyorum bana hitap ediyor. Biliyormusun senin adını görünce hemen bakıyorum ve her seferinde güzel lezzetlerle karşılaşıyorum hemen defterime yazıyorum tariflerin altına isimleride ekliyorum bir gün olaki kitap yazarsam yemekle ilgili denenmiş tarif olarak ekliycem birde blog açmayı planlıyorum vee desteğini bekliyorum sen düşünmüyormusun çok kolaymış bence sen bunu bir düşün çok renkli ve tutan tariflerin var. ***sevgi ve lezzetle kalın***
Yetur
06-15-2006, 09:47 AM
nurnazcım güzel sözlerin için teşekkür ediyorum senin gönlünün güzelliği bu sözler...hayır canım blog açmayı düşünmüyorum bu işi layıkı ile yapan arkadaşlarımız zaten var...ilerde cafe açmayı planlıyorum ve genç arkadaşlar ile çalışıp onları yetiştirmeyi düşünüyorum...çevremde de iş teklifleri hep alıyorum ama şu an özel sebeplerden dolayı kabul edemiyorum.. ailemin ,dostlarımın,sizlerin takdirleri ile zaten mutlu oluyorum...ama sana istediğin desteği seve seve veririm yolun açık olsun canım...sevgiler...
s.layla
06-17-2006, 01:25 PM
GEVREK HAMURU:2 SU BARDAĞI SU -2 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ -1 TATLI KAŞIĞI TUZ - 1 PAKET MAYA -UN
SOSU :1 SU BARDAĞI SU -3 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ BOL SUSAM
YAPILIŞI : HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ. VE KÜÇÜK YUMURTA BOYUNDA BEZELERE AYIRIYORUZ..HER BEZEYİ 20 CM BOYUNDA İNCE ,UZUN RULO YAPIYORUZ.SONRA TAM ORTADAN İKİYE KIVIRIYORUZ YANİ HAMUR BİRBİRİNE PARALEL OLACAK ŞEKİLDE ..SONRA İKİ UCUNDAN TUTARAK BURGU YAPIYORUZ...VE SİMİT OLACAK ŞEKİLDE BİRLEŞTİRİYORUZ..MASAMIZIN ÜZERİNDE MAYALANANA DEK BEKLETİYORUZ...SONRA SOS MALZEMESİNİ KARIŞTIRIP GEVREKLERİ SOSA BULUYORUZ. İÇİNE BOL SUSUM KONULMUŞ TABAĞIMIZA HER YANI SUSAMA BULANACAK ŞEKİLDE BULUYORUZ. GEVREĞİ ELİMİZE ALIP ELDE BİRAZ GENİŞLETİP YAĞSIZ TEPSİMİZE DİZİP KIZGIN FIRINA VERİYORUZ..
ÇITIR ÇITIR GEVREKLERİMİZ YEMEĞE HAZIR...
TARİFİ YILLAR ÖNCE TV DE ÜMİT USTA VERMİŞTİ 10 YILDIR YAPARIM.....İZMİRDEN UZAKTA OLAN ARKADAŞLARIMA ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM :P
hamuru bekletmedenmi simit haline getiriyoruz? masada beklet diyorsun, nekadar bekletiyorsun? üzerini bekletirken kapatiyormusun? cevaplarsan sevinirim. hicbir simit tarifini simdiye kadar simit´e benzetemedim. pes yok bunuda deneyecegim. simdiden tesekkürler.
Yetur
06-17-2006, 01:37 PM
MERHABALAR S.LAYLA
1- HAMURU YOĞURDUKTAN SONRA BEKLETMEDEN SİMİT ŞEKLİ VERİYORUZ.
2-BEN MASAMIN ÜZERİNDE MAYALANANA DEK BEKLETİYORUM 20 DK.
3-SOSA VE SUSAMA BULAYIP ELDE GENİŞLETİYORUZ.
4-YAĞSIZ TEPSİDE KIZGIN FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİYORUZ...
DİLERİM BEĞENİRSİNİZ..YORUMUNUZU BEKLİYECEĞİM...
KOLAY GELSİN.. :)
s.layla
06-17-2006, 02:24 PM
cevabin icin tesekkürler, ben simdi namazimi kildiktan sonra pekmez almaya gidecegim. pisidikten sonrada yorumu yazarim. görüsürüz allaha emanet olun...
keruig
06-17-2006, 02:47 PM
super mutlaka deneyecegim ellerine diline yazan parmaklarina saglik...........
s.layla
06-17-2006, 05:37 PM
yeturcum simitlerim pisti. ilk defa sayende gercek simitlerim oldu. herkese siddetle tavsiye ederim. daha hamur halindeyken simit gibi kokuyordu demekki sirri pekmezde sakli.
peki nasil saklanacak? simitlerin agzi kapanacakmi yoksa aciktami kalacak?
Yetur
06-17-2006, 07:42 PM
laylacım beğenmene çok sevindim afiyet olsun...derin dondurucudada saklıyabilirsin ..sanırım kapaklı saklama kapların vardır.tüketene kadar orda tut.yiyeceğiniz zamanda mesela 1 gün sonra teflonda ısıt... :wink:
s.layla
06-17-2006, 11:56 PM
yeturcum öyle yaptim zaten, bir kismini derin dondurucuya koydum ve digerlerinide kapakli tupperwareye koydum.
tekrar tesekkürler.
ben senin nescafeli kek tarifinide denenecekler arasina aldim.
medura
06-18-2006, 03:58 PM
Bir tavsiyem olacak. Bunları simit şeklinde değil de galeta şeklinde hazırlarsak, tepside daha az yer kaplar.
Yetur
06-18-2006, 04:43 PM
medura bazı tarifler vardır gelenekseldir ve orjinal şekli ile ancak özel ve güzeldir. :P . burada bu tarifleri paylaşırken ,hiç bilmeyen arkadaşlarımıza bu lezzetleri tanıtmakta sanıyorum görevimiz. :!: 40 yıllık izmirin gevreğini biz galeta şeklinde yaparsak bu haksızlık olmazzı :cry:
medura
06-19-2006, 11:13 AM
Kendimden örnek verecek olursam, fırınım küçük. Ya hiç yapamıycam, ya da ancak bu şekilde yapabilirim :(
Benim durumumda olanlar için bir fikirdi. Yoksa gevreği o şekliyle ben de yadırgarım.
Melek
06-19-2006, 11:54 AM
yetur tesekkürler,
pazar sabahi erkenden kalkip simitlerimi yaptim, kizim ne kadar sevindi anlatamam. sayende cok güzel bir izmir kahvaltisi yaptik. cok tesekkürler. buralarda az aramadik bu tadi. allah razi olsun senden.
Yetur
06-19-2006, 12:21 PM
melekcim teşekkür ederim beğenmenize sevindim :lol: başka lezzetlerde görüşmek üzere sevgilerle...
özlemözlen
06-19-2006, 04:33 PM
Sevgili yetur mayayı açıklar mısın? 1 paket yaş maya mı, instant maya mı yoksa 1 pk. toz pakmaya mı ki paket çok büyük oluyor. Kusura bakmayın ama ben bunu anlayamadım:-(
Yetur
06-19-2006, 06:31 PM
özlemcim 1 paket tablet gibi olanlardan yaşmaya (yuva veya pakmaya )veya
1 paket instat maya
veya
o çok büyük kalıp halindeki yaş mayadan ise 1 ceviz büyüklüğünde kullanabilirsin
evinde hangisi varsa fark etmez...
nehirsu
06-19-2006, 08:24 PM
Sevgili yetur mayayı açıklar mısın? 1 paket yaş maya mı, instant maya mı yoksa 1 pk. toz pakmaya mı ki paket çok büyük oluyor. Kusura bakmayın ama ben bunu anlayamadım:-(
ozlem cnm 42 gr lik olan mayalarla yapabilirsin rahatlikla..
yetur intsant maya ile denesek tad farki olurmu eger oluyorsa 1 paket kuru maya yeterlimi acaba
Yetur
06-19-2006, 08:30 PM
nehirsucum tad farkı olmuyor hangisinde (yani maya olarak) daha başarılı isen onu kullanabilirsin canım..1 paket kuru maya yeterli.... kolay gelsin..kızınıda kocaman öptüm...
nehirsu
06-19-2006, 08:33 PM
nehirsucum tad farkı olmuyor hangisinde (yani maya olarak) daha başarılı isen onu kullanabilirsin canım..1 paket kuru maya yeterli.... kolay gelsin..kızınıda kocaman öptüm...
sagolasin cnm yas mayada daha basariliyim sanirim gerci kuru mayada basarili olsamda daha ilk denemede riske atamam bu lezzeti orjinal tarife uygun yapicam :-))
özlemözlen
06-20-2006, 08:11 AM
Yetur ve nehirsu çok teşekkür ederim :-)
nehirsu
06-23-2006, 05:00 PM
yetur hamuru yogurdum simitleri yaptim mayalandirdim ve soslamak icin kaldirdigimda hem sekli gitti hemde hamurun alt kismi masada kaldi unumu az geldi yoksa fazlami mayalandirmisim 25-30 dk mayalandilar oysa bende tekrar sekil verip firina attim su anda firindalar nie byole oldu nie beceremiyorum:-((
firindada tepsiye yapismislar :-((
Yetur
06-23-2006, 05:59 PM
nehirsu neden olmadı anlamadım hamurun kıvamı çokmu yumuşaktı veya mayalanma süresinimi çok uzun tuttun 15-20 dk en fazla sonra simitleri mayalanmaya bırakırken azcık un serptinmi alt kısımlarına belki bu etkenler yüzünden aksilikler yaşadın birde tepsiye yapışmaz çünkü bol susama buluyoruz...hamurun kıvamında sorun var anlaşılan...
nehirsu
06-23-2006, 06:02 PM
nehirsu neden olmadı anlamadım hamurun kıvamı çokmu yumuşaktı veya mayalanma süresinimi çok uzun tuttun 15-20 dk en fazla sonra simitleri mayalanmaya bırakırken azcık un serptinmi alt kısımlarına belki bu etkenler yüzünden aksilikler yaşadın birde tepsiye yapışmaz çünkü bol susama buluyoruz...hamurun kıvamında sorun var anlaşılan...
nasi hevesle yaptim minik kizimda merakla beni izledi :-) sevindi garibim ama olmadi bende hata muhakkak bak bisuru kisi yapti sorun yok unlamadim ben altini bide galiba gercekten unu az geldi hamura offf baska bi yontemi yokmu mayalandirma isleminin dicem kizcan bana ama ikinciye denemeye korkuyorum 2 tepsi simit cikti :-((( sayemde hepsi ha$at
Yetur
06-23-2006, 06:10 PM
nehirsu sen o kadar nefis pastalar yapan biri olarak bu simitimi yapamıycan arkadaşım ..tekrar dene ve nerede hata yaptığını bulmaya çalış canım ayrıca bozulan simitlerini sakın atma kurusun robotta çek ve galeta unu yerine kullan ..yapabilirsin inan zor değil...
nehirsu
06-23-2006, 06:15 PM
nehirsu sen o kadar nefis pastalar yapan biri olarak bu simitimi yapamıycan arkadaşım ..tekrar dene ve nerede hata yaptığını bulmaya çalış canım ayrıca bozulan simitlerini sakın atma kurusun robotta çek ve galeta unu yerine kullan ..yapabilirsin inan zor değil...
haklisin yada kizimin corbalarina dograrim cunki o su anda agzi burnu susam icinde olmus bi sekilde yiyior tadi super sadece goruntu bozuk ) ben bidakine malzemeyi yariya indirip oyle deniyelim elimi alistirayim en iyisi
B@Nu GöKşİn
07-15-2006, 03:56 PM
yetur simitleri yaptım nefis gevrek oldular sağol
ailecek çay ve peynir zeytinle yiyiyoruz herkesin selamı var
Yetur
07-15-2006, 05:18 PM
afiyet olsun banucum ...arzu edersen bir daha yaptığında oval şekil ver yine pekmeze ve susama bula pişir soğuyunca ikiye kes içine izmir tulumu domates biber ve marul yaprağı koy...buda izmirin kumrusu oluyor....bak buda resmi....
http://img96.imageshack.us/img96/447/myphoto170ik0.jpg
B@Nu GöKşİn
07-15-2006, 05:21 PM
tamam yetur iyi fikir
harika görünüyor ellerine sağlık
becerikli arkadaşım
tkocer
07-18-2006, 06:54 AM
uzun zamandir boyle guzel simit yememistim :D ben kuru maya kullandim.(yarim olcu icin bir silme yemek kasigi)yapmayan arkadaslara siddetle tavsiye ederim.mutlaka denesinler .ayrica yetur sana cok tesekkur ederim guzel paylasimin icin.senin tariflerini gozu kapali deniyorum.hepsindende guzel sonuclar aldim.eline yuregine saglik.
Yetur
07-18-2006, 07:38 AM
tkocer afiyet olsun canım...sevgiler...
canımcım
07-18-2006, 08:49 AM
PEKI SIMDI YETURCUMUN TARIFI ICIN 2 PAKET KURU MAYAMI KULLANCAM...KAFAM KARISTIYA...BIRDE TAM OLCUDEN KAC TANE CIKIYOR YARIN MISAFIRLERIM VARDA
Yetur
07-18-2006, 01:43 PM
canımcım hayır 1 paket yeterli oluyor...simit sayısını siz ayarlayın ona göre bezelere bölün..büyük veya küçüklüğüne göre değişiyor...ben 6 tane çıkarıyorum...
gullu
07-20-2006, 05:48 PM
Merhaba yetur. Ben de hamurun kivamini merak ediyorum, sert bir hamur mu olmasi gerkiyor acaba? Ya da soyle sorayim yaklasik ne kadar un kullaniyorsun?
Yetur
07-20-2006, 06:27 PM
hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında oluyor.sürekli yaparım ama unu ölçmek aklıma gelmedi..birdahaki yapışımda ölçüp yazarım...sevgiler...
zeynep ünal
12-12-2006, 02:41 PM
merhaba arkadaşlar sizin yorumlarınıza güvenerek gevreği tarife uygun yaptım ama umduğum tadı bulamadım.belkıde izmir gevreğini daha önceden hiç yemediğim için fazla beklenti içine girdım ne dersiniz ;)
Yetur
12-12-2006, 03:09 PM
sevgili zeynep nasıl bir beklenti içindeydiniz bilemiyorum ama yinede denediğiniz için teşekkürler.... :D bu arada Gümüşhanenin keteleride çok güzel oluyor... tarifini rica etsem yazarmısın canım???
muge
12-12-2006, 03:38 PM
sevgili yetur inan canım istedi:) eminim yazdığın tarifler birbirinden lezzetli birkaç tanesini için malzemelerimi aldım uygun bir zamanımda deniyceğim. simitide pazar günü denemeyi düşünüyorum. teşekkürler enfes tarifler için.
Kızım_Aleynam
12-14-2006, 09:54 AM
Merhabalar Yetur hanım ; pekmezin üzüm yada dut pekmezi olması sonucu değiştirirmi acaba
Teşekkürler
Yetur
12-15-2006, 05:48 PM
kızım_aleynam lezzetinde bir farklılık olacağını sanmıyorum...denediğinde sonucu yazmayı unutma.... :!:
muge
12-16-2006, 12:54 PM
Arkadaşlar yarın kahvaltıya yapmayı düşünüyorum kaç simit çıkıyor bir ölçüden? yarım ölçü yapsam 2kişi için yeterli olur sanırım. Bu harika siteyi yeni keşfettim ve gün geçtikçe kilo alıyorum sanki :oops: Hayata bir kere geldik bu güzel tatlardan uzak kalmayalım değilmi :D
azeri kizi
12-17-2006, 12:47 AM
SELAM Yetur abla.Simiti yaptim bugünkü kahvaltiya.güzel oldu ama icinde pekmez oldugu icin hamur biraz kahverengilesti.Ben hazirlari gibi icinin beyaz olmasini tercih ediyorum.Pekmez yerine seker koyarsam ne kadar miktarda eklemeliyim sekeri.
Yetur
12-17-2006, 08:24 AM
renginin biraz koyu olması özelliği....ama normal şekerde koyabilirsin...2 tatlı kaşığı uygun olur azeri kızı....sevgiler....
selma gülgün
12-17-2006, 09:49 AM
Sevgili yetur,
Az önce kahvaltıya gevrek yaptım,İzmirimin kokusunu,tadını buralarda bana duyurdun.Çok teşekkür ediyorum.İyiki varsın....Sevgiyle kal....
muge
12-17-2006, 10:16 AM
Bende şekil verdim mayalanmasını bekliyorum yarım ölçü yaptım 14tane simitim oldu :) Güzel tarifler için teşekkürler..
esmeray
02-06-2008, 11:39 AM
teşekürler yeturcum simidi çok severim hemen yaptım çok güzel oldu sen harikasın yaklaşık 2 aydır siteyi takip ediyordum yeni üye oldum senin tariflerinin mubdelası oldum yeni tariflerini bekliyorum
Yetur
02-06-2008, 12:33 PM
teşekkürler esmeray...afiyet olsun...
esmeray
05-24-2008, 06:45 PM
yeturcum simit tarifini bende denedim hem yapımı kolay hem çok lezzetli sayende mutfakta daha başarılıyım simidi çok severim el emegi ile yapılan daha lezzetli oluyormuş teşekürler
Yetur
05-25-2008, 08:23 PM
afiyet olsun canım...beğenmenize sevindim....
bu arada eğer tekrar nasip olursa foruma girmeğe ilk ekliyeceğim tarif İZMİR'İN ORJİNAL BOYOZU olucak...giricem fırına ustalarla tüm yapım aşamasını izleyerek öğrenecem...( hatta kameraya kayıt edicem...çünki yıllardır tek yapamadığım tarif boyoz...)
orjinal bir şeyi öğrenmek istiyorsanız işi mutfağında gidip görmek lazım...sonrasında tüm sağlık ve hijyen koşullarına uyarak evde kendimiz yapmak için... yoksa dışardan birşey alınca bir an durup 2 defa düşünmek lazım...
1-nerde ve ne şartlarda hangi ortamda üretiliyor
2-ben alıncaya kadar kaç kişinin eli değiyor.....
meltem1507
05-26-2008, 08:34 AM
Yeşim'cim hafiye gibisin valla bende buyuk marketlerde yeni farkettim dondurulmuş boyoz satıldığını bize sadece fırında pişirmek kalıyor.....valla şöyle tazecik fırından yeni çıkmış sıcacık boyoz hiç fena olmaz:)
yula
05-26-2008, 11:33 AM
arkadaşlar boyoz yapımını bu kadar gzünüzde büyütmeyin derim.kayınvalidem öğretti bana da aslında yahudilere ait bir lezzet ve kayınvalidem de yahudi komşusundan öğrenmiş.sadece 1-2 denemeden sonra tamamdır.denemekten vazgeçmeyin derim.sevgiler..
ız : Simitçi simidi
nil_s
03-22-2005, 03:30 PM
Sevgili Arkadaşlar,
Pastane veya kandil simidi değil de hani şu sokaklarda satılan fırın simitleri var ya, işte onların tarifini bilen var mı aranızda? Acaba evde, normal fırında yapılamaz mı o güzelim çıtır çıtır simitler?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
f.meral
03-22-2005, 05:10 PM
[quote="nil_s"]Sevgili Arkadaşlar,
selam nil bu adreste dedigin simit tarifi var ama o sokakta satin aldigimizin ayni tadinda degil zaten oyle yapmamizda imkansiz firin yuzunden sevgiyle kal
http://www.lezzet.com.tr/mutfak_okulu/00147/
karyagdi
12-15-2005, 12:38 AM
f.meral arkadasimizin verdigi linkteki simiti yaptim ama pek guzel olmadi yani sokakta satilan simitlere hic benzemedi
izmirde sokaklarda cocuklarin baslarinda tepsiler gevrek var gevrek gevrek derler ya o simitin tarifini bilen yokmu acaba
DerindeniZ
12-15-2005, 01:57 AM
Merhaba Karyagdi,
Ev cini'nin sitesindeki tarif detayli ve guzel duruyor ayrica tarif hakkinda guzel yorumlar yapilmis. Umarim bu tarifle aradigin tadi bulursun.
http://www.evcini.com/2005/09/_m_i.html#comments
karyagdi
12-16-2005, 01:47 AM
Derindeniz cokkk sagol yaa ev cininin sitesindeki simit tarifi harika sonuc verdi budurr isteee super oldular tam aradigim sokakta satilan simitlerin aynisi az once firindan cikardim simitleri himmm misss gibi oldular yakin olsaydin keske cayla beraber sanada ikram etseydim resmini cektim simitlerimin ama eklemeyi beceremedim :((
simit tarifi arayan arkadaslara bu tarifi tavsiye ediyorum...
karyagdi
12-16-2005, 06:33 AM
simitler sabah kahvaltisiylada cok guzel oluyor arkadaslar .. tekrardan ev cini ne ve
linki gonderen Derindenize tesekkurler
DerindeniZ
12-17-2005, 01:30 AM
Sevgili Karyagdi,
Senin adina cok mutlu oldum :) Davetin icinde tesekkurler yemis kadar oldum, sende cok sagol.
Merak ettigim bir kac nokta var ilk olarak un olarak orijinal tarifdeki gibi bir un mu yoksa normal bir un mu kullandin? Birde tahmini kac tane simit cikiyor acaba?
karyagdi
12-17-2005, 02:53 AM
sevgili Derindeniz kullandigim un tam olarak tariftekinin aynisi deyil ama kalite kalite unlar oluyor ya kaliteli olanindan aldim yas maya olarak 10gr yaziyordu ben 20 gr maya kattim ( korktum belki cok sert olur maya az olunca ) hamurdan 13 tane simit cikardim bu daha cok sana bagli canim ufak simitler yapmak istersen daha fazla simit cikar bu 13 simitinde 4 tanesini pisirmeden derindondurucuya attim sabah kahfaltiya cikarip firina vercem
sevgiler...
neshe
12-21-2005, 03:30 PM
Oktay usta,samanyolu tv'de 2 gün önce sokak simidi yaptı.
yapımı kolaydı ve çok nefis görünüyordu.
malzemeler:
yarım kg un
yarım paket yaş maya
yarım su bardağı çiçek yağı
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
üzerinin sosu:
2 çorba kaşığı pekmez 1 su bardağı su ile açılacak.
2 çorba kaşığı sıvı yağ katılıp sos hazırlanacak.(simitleri bulamak için)
geniş bir kaba bol susam dökülecek.
hazırlanan simitler önce sosun içine (ön ve arkası) bulanacak, sonra susamlı tabakta ön arka bol susamlanacak.yağlanmış fırın tepsisine dizilip tepside 20 dakika bekletilecek(mayalı olduğu için kabaracak)
170 derece fırında kızarana kadar pişirilecek.
aynı sokak simidi gibiydi, tavsiye ederim...
nil_s
12-28-2005, 02:22 PM
Foruma uzun zamandır girememiştim. Geçen gün bir baktım ki benim daha ilk üye olduğum zamanlarda istediğim simitçi simidi tarifine cevap gelmiş. Sevgili Ev Cini'nin tarifini bu hafta sonu denedim ve sonuç mükemmeldi. Tarifi yazan Ev Cini'ne ve buraya linki veren Sevgili Derindeniz'e çok teşekkür ediyorum. Sayenizde Cumartesi günü herkese çok güzel bir sürpriz yapmış oldum.
Hale Sultan
12-28-2005, 03:19 PM
sevgili neshe,
bu simitleri önceden ısıtılmış fırına mı koyacaz.. yoksa soğuk fırına mı? uff olsa da yesek..
sevgiler
neshe
12-28-2005, 07:16 PM
Sevgili Hale Sultan,
simitleri oda sicakliginda tepside bekletip , kabardigi zaman onceden isitilmis 170 derece firinda pisireceksin.
Afiyet olsun!
nalank
02-15-2006, 09:12 AM
merhaba
ben evcinindeki simit tarifini yaptım ama çok sert oldu neyi yanlış yapmış olabilirim dersiniz?
Nalan
balca
02-16-2006, 01:38 PM
Selamün aleyküm...
Yaa canımı simit istettiniz ya zorla helal olsun size:) Evcininin tarifini aldım fakat 1kg. un ne kadar oluyor tahminen?
Evde un var da... Mecburen ölçüyle ayırmam gerekecek.. Yardımcı olursanız sevinirim.
Mavi Gül
02-16-2006, 02:28 PM
Ve Aleykümselam balca,
8 bardak un 1kg.a denktir. 1 bardak=125gr. gelir.
Sevgiyle kal, Mavi Gül
balca
02-17-2006, 09:42 AM
Allah Razı olsun mavi gül:) Pazar günü denemeyi düşünüyorum sen denemiş miydin?
Mavi Gül
02-17-2006, 02:36 PM
Allah cümlemizden razı olsun balcacım. Bugün tekirdağdan annem gelecek. o hamur işlerinde daha ustadır bana nazaran. denemek için onu bekliyorum. yaparsam sonuçtan haberdar ederim. selametle.
balca
02-18-2006, 07:54 AM
Tamam Mavi Gül.Dört gözle bekliyorum. Bende pazar kahvaltısı için yapmayı pilanlıyorum :) Kardeşlerim bayılacak eminim. İnşallah kendime güvenim boşa çıkmaz :)
Allah'a emanet ol...
Selamün aleyküm.
beyaz gelincik
04-23-2006, 05:50 PM
hanimlar gercekten harikasiniz bu gün simiti denedim,yardimlariniz sayesinde evcininide arastirip yorumlar i inceleyip, sadece pekmez olmadigi icin bali sulandirdim ve normal susam la susamladim yani tek eksik bana göre susamin cig kokusu idi belki simit susamida bulabilirim yada susami firinda kavursam olurmu acaba?bende 15 yildir almanyada yasiyorum ve simit hasreti bende cekiyorum burda kiler türkiye`nin simitinin tadini tutmuyor gercekten ama evde denedigim bana göre daha güzeldi.sizleri tanimiyorum ama portakal agaci sayesinde inanin tanimasamda cok seviyorum.cünkü ben de portakal agaci fanatigi oldum! sagolun var olun.
nehirsu
04-27-2006, 02:45 PM
sevgili DERINDENIZ normal sokak simidi byuuklugunde yapildiginda kac tane cikiyor bu tariften ona gore tepsi ayarlicamda ..simdiden tesekkur
nehirsu
05-02-2006, 07:42 PM
Derindeniz cokkk sagol yaa ev cininin sitesindeki simit tarifi harika sonuc verdi budurr isteee super oldular tam aradigim sokakta satilan simitlerin aynisi az once firindan cikardim simitleri himmm misss gibi oldular yakin olsaydin keske cayla beraber sanada ikram etseydim resmini cektim simitlerimin ama eklemeyi beceremedim :((
simit tarifi arayan arkadaslara bu tarifi tavsiye ediyorum...
sevgili karyagdi hamur kabariyormu piserken ne kadar incelikteydi sekil verirken yoksa normal boyuttami yapicaz :oops: :oops: ufff ya bilmemek ne zor :oops: :?
beyaz gelincik
05-03-2006, 12:45 PM
sevgili nehirsu ben denedim iki kere, ilk yaptigimda simit sekli vermistim 8 tane yapmistim. ikinci yaptigima simit sekli vermedim öylede güzel oldu.ikinci yapisimda kavrulmus susamda buldum, güzel olmustu mayasi az oldugu icin biraz yavas kabariyor ben sadece 20 dakika dinlendirdim hamuru sekil verincede biraz kisik isida firinda kabarmasini bekledim zaten simit biraz kuru olmali burda yumusacik simidi bakkallardada bulabiliyoruz diye düsünüyorum ben.denmelerle el aliskanligi ve tecrübe artiyor aslinda, ama zaman zaman telasa kapilabiliyoruz mesela bende bir seyi ilk yaptigim zaman olmassa hevesim bazan kacip tekrar denemeye cesaret edemiyorum .ama bu konularda cesaretli olmaliyiz, hemen pes etmek yok
nehirsu
05-03-2006, 04:05 PM
sevgili nehirsu ben denedim iki kere, ilk yaptigimda simit sekli vermistim 8 tane yapmistim. ikinci yaptigima simit sekli vermedim öylede güzel oldu.ikinci yapisimda kavrulmus susamda buldum, güzel olmustu mayasi az oldugu icin biraz yavas kabariyor ben sadece 20 dakika dinlendirdim hamuru sekil verincede biraz kisik isida firinda kabarmasini bekledim zaten simit biraz kuru olmali burda yumusacik simidi bakkallardada bulabiliyoruz diye düsünüyorum ben.denmelerle el aliskanligi ve tecrübe artiyor aslinda, ama zaman zaman telasa kapilabiliyoruz mesela bende bir seyi ilk yaptigim zaman olmassa hevesim bazan kacip tekrar denemeye cesaret edemiyorum .ama bu konularda cesaretli olmaliyiz, hemen pes etmek yok
evet turk bakkalrindada simit var ama evdeki gibi taze ve temiz degil sizin orayi bilmemde ben burdaki turk bakklarindan hic memenun degilim ozellikle sebzeleri bulsalar ceri copude satacaklar... gecen gun bi turk bakkalinda tarihi gecen yiyeceklerin 1 franga satildigini gordum turklugumden utandim sonucta oraya sadece turkler gitmiyor yugoslavlar,italyanlar,isvicreliler yemek kulturumuzden begendiklerini almaya geliyorlar bu goruntu hicte hos degil.. neyse evde yapilan simit hem koku hemde lezzet itibariyle tavsie edilir
nehirsu
05-11-2006, 10:16 PM
hanimlar gercekten harikasiniz bu gün simiti denedim,yardimlariniz sayesinde evcininide arastirip yorumlar i inceleyip, sadece pekmez olmadigi icin bali sulandirdim ve normal susam la susamladim yani tek eksik bana göre susamin cig kokusu idi belki simit susamida bulabilirim yada susami firinda kavursam olurmu acaba?bende 15 yildir almanyada yasiyorum ve simit hasreti bende cekiyorum burda kiler türkiye`nin simitinin tadini tutmuyor gercekten ama evde denedigim bana göre daha güzeldi.sizleri tanimiyorum ama portakal agaci sayesinde inanin tanimasamda cok seviyorum.cünkü ben de portakal agaci fanatigi oldum! sagolun var olun.
ben kucuk celik tavaya hic bisey koymadan susami koyup kasikla karistira karistira kavuruyorum ..oktay ustadan gormustum bu yontemi
peki oktay ustanin simit tarifini deneyen varmi??
nehirsu
05-11-2006, 11:15 PM
yorumlari okumadan yaptigim icin 2 yemek kasigi pekmeze 2 su bardagi civari su koyup actim ..belki daha az su kullansaydim daha koyu bir renk olabilirdi ama inanin bu tarif super allah paylasanlardan razi olsun...3 yasindaki minik kizim NEHIR SU ilk defa simit tatti sayenizde..tesekkur ederiz
Hale Sultan
05-12-2006, 10:13 AM
yaş maya yerine instant maya (suya koymadan kullanılan maya) kullanmak istersem, yarım kg un için ne kadar maya kullanmayalım?
nehirsu
05-12-2006, 12:57 PM
bu arada denemek isteyenlere bir fikir daha benimkiler 15 ila 20 dk arasinda pisti 230 derecede o yuzden baisndan ayrilmayin firinin...daha oncede dedigim gibi pekmezli suyu mumkun oldugunca az kullaninki simitler iyi kizarsin
kurabiyem
05-31-2006, 10:47 AM
Evcini'ndeki simitçi simidi tarifini denedim akşam.Sonuç mu!?Eşim ve ben çok beğendik.Küçük oğlum Ozan'da dişleri olmasada :) afiyetle yedi bir halkayı ıslata ıslata.
Bloğumdada resmini yayınladım.Teşekkürler Evcini'ne tarif için..
havvasahin
06-01-2006, 01:29 PM
arkadaşlar
merhabalar
ben de bu simitten yapmak istiyorum
önümüzdeki hafta yegenlerim gelecek
maşallah çok kalabalık bir aileyiz
simit yapmak istiyorum
derindenizin verdigi evcini tarifine baktım ama orada
un için not yazmış bildiğimiz un değil fırınların özel unu diye
pek biz bu unu nasıl temin edebiliriz
bilen var mı çoook acil lütfen bilenler acilen özle mesaj atsın
sevgi ve afiyetle kalın
beyaz gelincik
06-07-2006, 08:56 AM
selam herkese! simidi gecen gün yeniden yaptim arkadaslar. el aliskanligi zaman la her yapisimda daha güzel oluyor simitler. yapmak isteyen özellikle yurt disindaki arkadaslara tavsiye ederim ben 190° de pisirdim saate bakmadim ama yanindaydim sanirim 15-20 dakika ve ucuz unlardan kullanmadim iyi un aldim özellikle cünkü ev cininin yazdigi nottan bisey anlamadim ben sadece iyi un kullandim(pahali olan iyidir düsüncesiyle)yiyenler cok beyendi. tavsiye ederim.hamuru yogurunca yarim saat kadar dinlerdirdim, sekillendirip firina sürdüm 50° de hafif kabarmasini bekledim mayasi cok az oldugundan hemen pisirirsek sicakken iyi ama biraz soguyunca cok sert oluyor ve gercekten yiyen herkes aaa türkiye simidi! dediler. tesekürler bu foruma emegi gecen herkese!..
serafina
09-06-2006, 04:24 PM
ben oktay ustanın yaptığı sokak simitinin tarifinin aldım ve yaptım. çok güzel oldu.tavsiye ederim...
azeri kizi
11-26-2006, 12:22 AM
selam beyaz gelincik ve karyagdi.bende bu simidi mutlaka yapmak istiyorum.bende almanyada yasiyorum ve bu un konusunu bende hic anlamadim.lütfen nereden ve hangi marla un aldiginizi benimle paylasirmisiniz.simdiden cok tesekkürler.
nehirsu
12-07-2006, 05:08 PM
azeri kizi bende isvicrede yasiyorum simit tarifini bulmusken un derdine dusmeden herhangi bi unla denedim ve cok guzel oldu bu tarif tavsiye ederim cnm...hic dusunmeden marketten alip pogaca yaptigin unla deneyebilirsin...
azeri kizi
12-08-2006, 10:17 PM
Tesekkürler nehirsu.Tamam o zaman ben de hemen bu pazar kahvaltiya deneyeyim.Sen de cok iyi bilirsin,böyle seylere cok hasret kaliyoruz buralarda.Ben Türkiye'nin pastane pogacalarina cok hasrettim ama Hatice'ye tarif gönderen bir hanim ve Hatice sayesinde artik pastane pogacalarini kendim yapiyorum.tavsiye ederim sana da.
Bir deneyeyim bakayim bu simidi,insallah tuttururum.Sagol cevapladigin icin.
çiğdemli
03-03-2008, 08:08 PM
ya kızlar güzel bir sokak simiti bilen varmı yazsın lütfen
HAKİKAT
03-03-2008, 09:38 PM
http://www.evcini.com/2005/09/_m_i.html#commentsev cininin simidini yapmıştım sokak simidi gibi oluyor
SERRACEREN
03-08-2008, 02:33 PM
Oktay Ustanin Tarifi Verilmis Ben De Pakistandayim Burada Simit Bulamadigim Icin Oktay Ustanin Simidini Sureklli Yapiyorum Cok Lezettli Oluyor
neslifiliz
04-26-2008, 05:08 PM
Merhaba Karyagdi,
Ev cini'nin sitesindeki tarif detayli ve guzel duruyor ayrica tarif hakkinda guzel yorumlar yapilmis. Umarim bu tarifle aradigin tadi bulursun.
http://www.evcini.com/2005/09/_m_i.html#comments
COKKKKK TESEKKUR ISTE BENIMDE ARADIGIM BUUUUU
ZU
06-21-2008, 08:25 PM
Simitler tazeyken yemesi çok güzel de bir gün sonra çok sertleşiyor...Sertleşen simitleri ne yaptığınızı öğrenebilir miyim???
simit
ız : Simit
egefe
03-25-2005, 02:35 PM
Herkese selamlar...Benim ve misafirlerimin çok severek yediği bir simit tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. Malzemelerimiz:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kşığı tuz
1 paket (10gr.) maya
Alabildiği kadar un
Maya ve un karışımını diğer malzemelerle yoğurduktan sonra 1 saat kadar bekletiyoruz.Daha sonra yuvarlak bezeler hazırlıyoruz.Bu işlemden sonra elimize aldığımız bezeyi parmaklarımızla açıp, içine bıçağımızın ucuyla tereyağı sürüyoruz.Hamuru rulo halinde sarıp, uçlarını birbirlerinin ters yönüne doğru kıvırıp simit şeklini veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpip fırında pişiriyoruz.Muhteşem bir tat. Hele bir de pekmez-tahin ikilisiyle bandıra bandıra yedik mi tamamdır.Afiyet olsun arkadaşlar! Sevgiyle kalın.
sculpture
04-25-2005, 08:10 AM
Günaydın herkese, :D sabahları işe geldiğim zaman yaptığım ilk iş portakal ağacı sitesini açmak ve işten eve gidene kadar da kapatmamak bayılıyorum bu siteye Haticeye teşekkürler. :lol:
Hafta sonu instant maya ile denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Kayınvalidemler gelecekti akşamüstü bende güzel bir kahvaltı hazırlıyim dedim pastaneden falan açma,simit vs... almak istemedim :wink: kendim denedim.Güzel oldu.İşte Tarif: :D
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşışğı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket Dr.Oetker instan maya
1 su bardağı ılık su.
Susam,çörekotu
1 yumurtanın akı(Sarısı üzerlerine)
Derince bir karıştırma kabına unu ve mayayı eledim.sonra içine şeker,tuz,yağ,yumurta akı,1 bardak ılık suyu ilave ettim.Hamurumu güzelce yoğurduktan sonra 40-50 dakika dinlendirdim.Hamur kıvama gelmişti ve kabarmıştı :D .Tarifte 7 eşit parça halinde ayırın ve simit şeklini verin diyordu ben daha küçük simitler yapmak için 9 parça yaptım.Simit şeklini verdiğim hamurlarımı Folyo yaydığım fırın tepsisine dizdim. üzerine akını kullandığım yumurtamın sarısına 1 yemek kaşığı su ekleyip fırça yardımıyla simitlerimin üzerine sürdüm.Sonra üzerlerine susam veçörekotu serptim 180 derece fırında 20-25 dakika pişirdim.Nefis oldular. :D İçlerine malzeme koyarakta deneyebilirsiniz. :D
Mutfakta olmayı seviyorum. :D Afiyet olsun. :D
egem
05-13-2005, 05:03 AM
merhaba
daha onceki forumda bir arkadas vermisti bu tarifi ama kimdi, ismini hatirlamiyorum. Arkadasim denedi ve cok guzel oldu.. Umarim isinize yarar..
Hanife
Malzemeler:
-1 kilo un
-3 su bardagi ilik su
-1 kibrit kutusu buyuklugu kadar yas maya
-1 corba kasigi tuz
-3 corba kasigi pekmez
-1.5 su bardagi susam
Yapilisi:
Orta boy bi kabin icinde 1 su bardagi ilik su ile mayayi eritelim, kabarmasi icin 2-3 saat kadar bekletelim, orta boy diyorum ben kucuk bi kaba koymustum mayanin okadar kabaracagini tahmin etmemistim:)
1 su bardagi ilik su ile 2 kasik pekmezi karistiralim. Unu hamur yogurma kabina alalim. Ortasini acip, kabarttigimiz maya ile tuzumuzu koyalim. hazirladigimiz pekmezli suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurumuzu tezgahin uzerinde iyice yoguralim. Parcalar kopararak simit seklini verelim. Simitleri cok kalin yapmayalim kabarinca cok tombis oluyorlar, hani sokaktan aldigimiz simitlerden biraz kucuk olsun, mayali oldugu icin baya bi kabariyolar. Bir tarafta bir yemek tabagina 1 kasik pekmezle 1 bardak suyu karistiralim, hazirladigimiz simitleri once pekmezli suya sonrada susama batiralim. yagli kagit serdigimiz tepsiye simitlerimizi aralikli olarak dizelim. Onceden isitilmis 200 derecedeki kizgin firinimizda yaklasik 30-35 dakika pisirelim
hüzünbaz
11-27-2005, 05:51 PM
ya rakadaşlar bu pekmez işi canımı sıkıyor neden pekmez koyuyoruz?şekerli tadı vermezmi?kızarsın diyemi?
sibelarda
11-27-2005, 06:21 PM
hüzünbazcım sanırım kızarsın diye en azından ben öyle biliyorum. Sevgiler...
famemone
11-27-2005, 08:40 PM
merhaba seda
bende usa deyim . Henuz denemedim amam ev cininin sitesinde simit tarifi var oraya bi bakabilirsin. benimde canim coktan beri istiyor. en kisa amanda yapmayi dusunuyorum. Linkini asagida verecegim. olurda cikmazsa haticenin linklerinden ev cininin sitesine gir. ordan eylul ayinin tarifleri arasinda yanilmiyorsam .
http://www.evcini.com/2005/09/index.html
01gulay
11-30-2005, 01:08 PM
Merhaba Seda,
Lezzet.com.tr adresinden buldum belki işine yarar
Çayın yanına simit yapalım
Mis kokusu ve muhteşem lezzetiyle sabah veya ikindi çayına eşlik eden çıtır çıtır simitleri mutfağınızda, kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da son derece kolay. Aşamalarıyla tarifimizi uygulamanız yeterli. Uzun yaz günlerinin ikindi saatleri, simit ve peynir eşliğinde daha bir lezzetli...
Simit
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:
1 kg un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı susam
Hazırlanışı:
* Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin.
* 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. v Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
* Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
hatice0771
12-03-2005, 12:00 AM
Merhabalar.mayayı neden 2;3 saat bekletiyoruz.bu acaba 2/3 dakika olmasın.
01gulay
12-05-2005, 08:46 AM
merhaba hatice 0771
Aşağıdaki linkte umarım cevabını bulabilirsin.
http://www.lezzet.com.tr/mutfak_okulu/00147/
arabic
12-09-2005, 08:20 AM
bir simit tarifi de benden:
SİMİT(16 adet)
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 er çay bardağı pekmez ve su
100 gr susam
mayayı ılık suda ezin.şekeri ekleyip karıştırın.unu geniş bir kaba alın.ortasını açın.maya,tuz ve süt ekleyip yoğurun.üzerine havlu örtüp 30 dak. mayalanması için bekletin.Diğer tarafta 1 çay bardağı su ve pekmezi derin bir kapta karıştırın.susamı da düz bir tabağa boşaltın.mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp önce şerit haline getirin.uçlarını iyice kapatıp önce pekmezli suya batırıp sonra bolca susama bulayın.yağlanmış tepsiye dizin.200 derece fırında susamlar kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN.
zehra hoso
06-28-2006, 10:25 PM
Slm arkadaşlar,arabic tarifini denedim gerçeken dişarıda satılan simitler gibi oldu eşimde bende çok begendik ben içine kaşar parçaları koyarak şekil verdim kıvam tam tuttu.teşekür ederim. :D
seyhan.a
11-23-2006, 01:32 PM
merhabalar, bu gün programda oktay usta simit yapti, acaba tarifini alan varmi?
sabahim
11-23-2006, 04:56 PM
sevgili seyhan.a
oktay ustanın birkaç hafta önce yaptığı kaşarlı sucuklu simit tarifini not etmiştim.Herhalde bahsettiğin tarifin benzeridir.İstersen bir dene.
KAŞARLI SUCUKLU SİMİT
malzeme
5 subardağı un
1 çorbakaşığı kuru maya
1 çaybardağı süt
1 çaybardağı sıvıyağ
tuz
İçine
sucuk ve kaşar (doğranmış)
üzerine;bol susam
yapılışı
biraz ılık su ilavesi ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur.1-2 saat mayalandırılır.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır.Elinle biraz açıp sucuk ve kaşarı koyup hamur kapatılır(simit saraylarında satılan gibi şekilleri oluyor, hafif uzun ve dikdörtgen gibi).Bir kasenin içine sadece su konur.Simitler buna batırılıp çıkarılır ve bol susama bulanır.Tepsiye dizip tepsi mayası yapılır(tepsi mayası önemli).200-220derecede kızarana dek pişirilir.
afiyet olsun.
fyildirim
02-27-2007, 10:26 AM
150 gr.oda sıcaklığında margarin
2 bardak un
1 çay bardağı yoğurt
3 yumurta
1 limon rendesi
yeterince tuz
unu eleyelim ortasını açıp yumuşamış marg.yoğurt,yumurta sarıları,tuz,limon rendesiyle güzelce karıştırıpceviz büyüklüğünde parçalar alıp kurşun kalem şekli verin.
üzerine yumurta akı sürün tuz serpin.arzuya göre susam konur
çok güzel bir simit tarifi
z : Cok güzel bir simit tarifi
hanim_asci
02-23-2005, 03:24 PM
Merhaba arkadaslar size tadını cok begendigim bir simit tarifi veriyorum... umarim begenirsiniz.
2 yumurta sarısı (sarısı içine beyazı üstüne)
3 çay kaşığı tuz
11 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı katı yoğurt
1 pk. Kabartma tozu
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
yarım paketten biraz fazla sana yağı
Hepsi yoğrulur. Simit yapılır. Önce yumurta beyazına sonra susama batırılıp yağlanmış tepsiye konur.
bal böcegi
02-24-2005, 06:19 PM
pogaca tarifin mükemmel denedim cok lezzetli oldu..cok tesekkür ediyorum sana..daha güzel tariflerin varsa bekliyorum canim
03-08-2005, 11:55 PM
pastanelerde satilan kandil simiti tarifi biliyormusunuz?
edos
03-09-2005, 01:07 AM
Bendeki tarif Ayse Tuter'den
MALZEMELER:
Bir caybardagi sivi yag,bir cay bardagi yogurt ,bir yumurta,250 gram margarin, iki yemek kasigi tuz yazmisim ama bana cok gelmisti ben bir corba kasigi kullandim,bir corba kasigi seker, alabildigince un,susam
YAPILISI:
Margarini erit sogut,sekeri ,tuzu, yumurtanin sarisini, sivi yagi, yogurdu ilave et karistir.Pogaca hamuru kivaminda yogur.Ufak parcalar al simit seklini ver.(tv'de izledigimde simit sekilleri su bardaginin agzinin buyuklugundeydi)Yumurta akina ve susama bula pisir.Iyice soguduktan sonra tepsiden cikar.Sogumadan dagiliyor zaten.Firin isisi 350F heralde 175derece.afiyet seker olsun.
neshe
03-09-2005, 01:19 AM
1 bardak sıvı yağ
250gram margarin
1 bardak yoğurt
2 yumurta
1 yemekkaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un [kulak memesinden daha da yumuşak]
malzemelerin hepsini karıştır,hamur haline getir.kandil simidi büyüklüğünde parçalar kopar,avucunda yuvarla,simit şekli ver.ön ve arkasını susama bula, yağlı tepsiye diz.180 derece fırında pişir.afiyet olsun.
y_altay67
05-29-2005, 02:14 PM
simit tarifini aldim.şimdi yapmaya gidiyorum.sonuç iyi olur inşallah.sevgiler........
05-29-2005, 03:13 PM
bAL BOCEGI,
POHACA TARIFI NERDE ACABA? BULAMADIM
y_altay67
05-30-2005, 10:03 AM
Merhaba,tarifinizi denedim.yalnız çok sert oldu.malzemeleri belirtilen miktarlarda koydum.sanırım miktarlarda bir sorun var.Teşekkürler...
tuzlu simit tarifi arıyorum hani pastanelerde olu çıtır çıtır üzeri susamlı arkadaşımın annesi yapardı eskiden aklıma geldi bugün ama tarifi bulamadımmm.... :(
forumda arama yaptım ama bulamadım belki de vardır ama...
yardımcı olursanız sevirim...
derdah
11-06-2006, 07:09 PM
cherry sana bir tarif veriyorum bence çok güzel oluyor bu tariften bayağı çıkıyor.
Malzemeler:
1 paket margarin
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1fincan sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım fincan sirke
4 su bardağı un
1 kabartma tozu
Bunların hepsini yoğurun.Sonra simit şeklini verin. Önce yumurta akına sonra susama batırın.175 derecede pişirin.çok güzel oluyor. afiyet olsuuun.
cherry
11-19-2006, 03:04 PM
sevgili derdah
tarifini yaptım süper oldu valla herkes pastaneden aldığımı düşündü çok teşekkür ederim...
sanıyorum en zor kısmı hamuru yoğurduktan sonra küçük simitler yapmak bu biraz zaman alıyor. Ayrıca ben sadece simit şeklinde yapmadım hazır aldıklarmız gibi çeşit çeşit şekiller verdim gayet başarılıydı...
simitlerin efendisi
imuzer simuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member
Üyelik tarihi: May 2005
Nerden: istanbul
Mesajlar: 97
Standart SİMİTLERİN EFENDİSİ
1 PAKET YUMUŞAK MARGARİN,1 ÇAY BARDAĞI SİRKE,1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER,1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ,2 YUMURTA(BİRİSİNİN AKI AYRILACAK),1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP,1 PAKET KABARTMA TOZU,UN,SUSAM
SUSAM HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP,YUMUŞAK HAMUR YAPIN.BİRAZ DİNLENDİRDİKTEN SONRA,SİMİT ŞEKLİ VERİN.ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BULAYIP,YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
__________________
"...Bir tarafı çatal,diğer tarafı kaşık...
yürürüz sağa sola bakmadan aşık aşık..
sevgi yüreğimizden taşar
yol bulur kıtalar arasında
ismi leylak olsa..gelincik olsa ne değişir sanki
Dünya sofrasında"
simuzer
Açık Profil bilgileri
simuzer - Özel Mesaj gönder
simuzer ait bütün Mesajları bul
Alt 11-27-2005, 05:46 PM
hüzünbaz hüzünbaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member
Site Admin
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Adana
Mesajlar: 78
hüzünbaz - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart
sevgili simuzer,bu simit yumuşakmı oluyor yoksa kıtırmı?istanbula sevgiler
__________________
Bu şehri sevdim dedim,benim olsun demedimki....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder