19 Eylül 2008 Cuma

acıka 13284

: Acıka (Acuka) Cerkez
ecrinn
03-16-2005, 09:35 PM
esselamu aleykum bende sizlere babaannemin yaptigi adina acili dedigi harika bir tarif vereyim ama olcusuz goz karari bir paket margarin, yarim su bardagi cekilmis ceviz, domates ve biber salcasi, aci pulbiber, bolca ezilmis sarimsak tabi tuzuda unutmayin hepsini babaannem eliyle guzelce yogurur ben mikserle cirpiyorum elim kirlenmesin diye ! sonra bir kutuya koyun buzdolabinda bir sene hicbirsey olmaz ekmege surup afiyetle yiyin
ayrica isterseniz karisimdan birazini ayirip bir kutu krem peynirle veya mayonezlede karistirip yiyebilirsiniz!
afiyet olsun
ebru ayis
03-20-2005, 08:34 PM
bir tane benim yaptigim var margarinli diil, labne peynirli. cok da guzel olur. 1 paket yagsiz labne (yesil olanlardan), 100 gr kadar ceviz, 1 kasik domates salcasi, 1 kasik biber salcasi, 2 sarimsak, biraz zeytinyagi, kekik ve istersen kirmizi pul biber biraz (ben koymam) hepsini robota koyup karistir. sonra da ekmegin ya da kanepe ekmeklerinin uzerine sur afiyetle ye.:) ama bu modern acika tarifi hakikisinde dedigim gibi margarin var ve biz margarin yemeyiz. boyle cok daha hafif oluyo. kolay gelsin.
banus
03-20-2005, 08:48 PM
Ebru aklinla bin yasa! Ben de gecen hafta bir mandirada tattım bu acuka'yi. Cok lezzetli bir seydi ve kucucuk bir kavanoz yaklasik 250 gr kadar bir sey, Duzce tarafindan geliyormus. Fiyati 12,000,000 ! Tabi ki almadim ben bunu evde yaparim diyip geldim. Bir yerlerde buldum tarifni ama margarin var diye ben de vazgecmistim. Simdi senin dedigin cok aklima yatti. Labne ile eminim super olur. Yarin hemen denerim ben bunu :) Sagol
ebru ayis
03-20-2005, 09:12 PM
ikinize de rica ederim ne demek. afiyet olsun yarasin :) ama biseyi unuttum. buyuk marketlerde acika baharati satilir. uzun ince seffaf bir torbada. acika baharati diye sorsaniz gosterirler. ondan da katabilirsiniz icine. :)
gulsum
03-21-2005, 12:51 AM
merhaba arkadasar acika nedir bilmiyorum :oops: ama ben merak ediyorum margarin yerine tere yagi olmazmi ve zeytin yagi :?: bilgilendirirseniz sevinirim :roll: bende yapmak istiyorum
gönül
03-21-2005, 11:17 AM
Kayınvalidem den öğrenip yaptığım acıka tarifinde ne labne peyniri, ne de margarin kullanılmıyor.1 kaşık biber salçası, 2 kaşık domates salçası, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, 2-3 diş ezilmiş sarmısak, zeytinyağı, kırmızı biber, kekik, acıka baharatı (aktarlarda 7 çeşit baharat diye de satılır) ve 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi. Antepliler bu karışımı ekmek içi katmadan yaparlar ve adına "muhammara" derler. (Bu malzeme ile 1 çorba kasesi kadar acıka elde edebilirsiniz. ben cevizini, zeytinyağını ve baharatlarını göz kararı koyduğum için, siz zevkinize ve damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)
funda_mete
03-21-2005, 01:16 PM
Kızkardeşimde gönül'ün yaptığı gibi yapıyor acıkayı. Margarin ve labne hiç duymamıştım.

Sevgilerimle
Funda & Mete (18 aylığız)
banus
03-21-2005, 02:09 PM
Ben bu gun migrosta gordum hazi acika'yi. Arkasini okudum gercekten Gonul'un tarifi gibi ama bana Ebru'nun labne fikri cok iyi geldi, boylesinin daha hafif olacagini dusunuyorum bir de peynirdeki o hafif eksi tat benim daha cok hosuma gidiyor. Benim madira'da tadina baktigim acika ise margarinliydi sanirim. Tabi migrostaki hazir olarak satilanda epey bir koruyucu madde var yine de evde yapilan gibisi yok.
serra
03-30-2005, 12:59 AM
sevgili arkadaşlar acıka çerkezlere ve abazalara özgü bir aperatif. abazaların kendilerine has otlarla yaptığı acıkayı tadabilme şansınız olsa emin olun tadını bir daha unutamazsınız. ben bu otların adını bilemediğimden yazamıyorum. ben çerkezim ve sizlere kendimize özgü acıka tarifini veriyorum.
1) 1 su bardağı robotta iyice inceltilmiş ceviz içi
2) 3-4 çorba kaşığı biber salçası ( domates salçası kullanmamanızı öneririm, zira özellikle beklediğinde acıkanın tadı çok acayip oluyor)
3) 3-4 diş sarmısak ( sarmısağı ne kadar bol olursa okadar güzel oluyor )
4) 1 tatlı kaşığı acı pul biber ( arzu edenler için)
5) 1tatlı kaşığı poy
6) 1 tatlı kaşığı kişniş
7) 1/2 tatlı kaşığı reyhan
8) 1/2 tatlı kaşığı fesleğen
9) 1/2 tatlı kaşığı karabiber
10) zeytinyağı (ayçiçek, mısırözü yağı v.s)

malzemeler güzelce harmanlanır. yağ miktarı arzuya göre ayarlanır. ideal miktar karışımı ekmek üstüne sürebilecek kıvama getirecek kadar. AFİYET OLSUN
banus
03-30-2005, 10:37 AM
Serra tarifin için çok teşekkür ederiz :) Yalnız ben bu "poy" dedigin baharatla bu güne kadar hiç karşılaşmadım. Acaba başka bir adı var mı? Yoksa aktarlarda bulunuyor da ben mi farketmedim.

Banu
austerian
03-30-2005, 01:56 PM
Merhaba,

Acıka tarifini en iyi Serra vermiş diyebilirim bir Düzceli ve Abaza olarak:) Ancak yine de orjinal acıkaya konan özel baharatlar olduğu için ve aslında bu ceviz ezme işlemi bile son derece otantik bir taş takımıyla yapıldığında, lezzeti bambaşka olur.Ben babannemin yaptığının tadını hala hatırlarım gerçekten.Ayrıca biz acıkayı yemeklik olarak da yaparız kırmızıbiber zamanında, kırmızıbiber ve tuz baharatlarla harmanlarak yapılır ve bütün sene bu karışım yemeklere tuz yerine lezzet verir.Bu yemeklik acıkaya ceviz konmaz ve kaya tuzu kullanılır.Marketlerde satılan acıkayla bu bahsettiklerimin pek alakası yoktur.Düzce tarafında(yeşilyayla köyü girişinde cami altındaki 'küçük ev' adındaki restoranda) mantar kapaklı kavanozlarda satılan acıkayı yolunuz düşerse alın ve tadın,satılan en iyi acıka odur benim yediğim....Sevgiler :wink:
serra
03-31-2005, 11:00 PM
merhabalar banus,
poy aktarlarda rahatça bulabileceğin bir baharat çeşidi. yalnız üzülerek söylemeliyim ki annemin doğmuş olduğu köyden edindiğim poy ve kişnişin lezzetini yakalayabilmen olanaksız. lakin sen poy'un ne olduğunu bilmediğini yazmışsın, bu yüzden aktardan alacağın poy tat olarak seni hayal kırıklığına uğratmayacaktır.
sevgili austerian,
bende senin gibi Düzceli'yim. cevizin ezilme işlemi bizlerin bir kuşak öncesinde öyle idi. şehir hayatını yaşayan bizler için o taşların yerini ne yazıkki robotlar almış durumda. ayrıca sizlerin abaza tuzu dediğiniz bahsettiğin tuzlu biberin tadıyla abaza olan iki yengem sayesinde tanıştım. böyle bir tatta aperatif olabileceğini zannetmiyorum. özellikle her tarafı abaza tuzuyla bulanıp fırınlanmış bir tavuğun tadına herkesin bakmasını isterdim.neyse ağzım yeterince sulandı bukadar yeter. ikinizede sevgiler
04-02-2005, 01:02 AM
kusura bakmayin fazla türkcem yok,abaza demek ne demek,yani bir kültürmü?
derya
04-02-2005, 12:16 PM
merhaba
senin tarifini verdigin acili sürmeyi ben yillar önce Ankara Kizilcahamamali bir aile dostumuzdan ögrenmistim. gercekten cok leziz oluyor. taze ekmegin üzerine yaninada demli bir bardak cay. valla simdi yapasaim geldi :lol:
austerian
04-02-2005, 01:51 PM
merhaba,

Abaza; 1800lerde Rusyadan savaş zamanı Türkiyeye göç etmiş Kafkas halkına burada verilen addır.. Abhazya halen Rusyada bir Cumhuriyettir.Daha fazlasını anlatmam burada gereksiz olur sanırım ama çok eski bir ırk olduğundan ve kültürü korunduğundan özel yemek kültürü de mevcuttur diyebilirim.
Sevgiler...
mujgan72
04-28-2005, 03:03 PM
Merhaba Arkadaşlar
Acıka tarifini bende yaptım ve gerçekten çok güzel oldu.Düzceli bir arkadaşım vardı yani gerçeğininde tadını bilirim.Ben yukarıdaki ilk tarifi (Ebru hn) yaptım ama içine ekmekte koydum baharat olarak ta evde ne varsa kırmızı pul biber ,karabiber,kekik ve çeşni vardı.Gerçekten çok güzel oldu herkese tavsiye ederim.
esma
04-28-2005, 04:45 PM
ben de denedim, iki kere, birinde krem peynirli , ikincisinde de sade yaptim. ekmegi bilmiyordum, bir daha oyle denerim. ben de butun baharatlardan koydum, karabiber, kirmizi biber, kekik , feskegen.
aysegul yilmaz
04-28-2005, 06:47 PM
bende cerkezim(karacay), serra nin tarifi super, benim eski duzceli ew arkadaslarim bu tarifi icine birazda cemen tozu koyarak yaparlardi, annem de ekmek ici koyar,

margarin konuldugunu ilk defa simdi duydum, ama biz kucuken rahmetli ananem ekmeklere yag surup ustunede acika surerek, bize kahvaltida cayla verirdi... coooook guzel olurdu
meral
04-29-2005, 04:24 PM
merhaba,
ebru hanımın tarifi nefis oldu.çok teşekkürler bu güzel tarif için.
ebru ayis
04-29-2005, 09:54 PM
meral afiyet olsun cok sevindim. acika ne zaman aktif olsa bekliyodum tarifimi begenen biri cikacak mi diye. ben cok seviyorum cunku :) olsa da yesem simdi... 8)
birgul
05-02-2005, 04:03 PM
bende hep ariyordum bu tarifi
cok sevindim fakat bir sey sorcam bu acuka yi yaptiktan sonra dolapta kavonozda ne kadar bekleyebilir. 1 ay 2 ay 3 ay :)
ebru ayis
05-02-2005, 04:09 PM
birgul bizde hic 3. gune kalmadi valla. 2-3 ay durmasi icin, kovayla yapmam lazim sanirim :)
birgul
05-03-2005, 07:52 PM
bu acika yi ne kadar kavanozda saklayabiliriz .
eger labne koyarsam dayanikli olurmu
bana bilgi verirseniz sevinirim
serra
05-13-2005, 11:12 PM
birgül hanım sorunuzun cevabını henüz alamamış olduğunuzdan haddim olmayarak ben yanıtlamak isterim. 1.si labne peynirlerin belli bir kullanım miadı var. siz bunu acıkada kullanır ve çok uzun süre bekletirseniz kullanım süresi geçmiş olacağından pek sağlıklı olmasa gerek bence. 2. si ekmek içi kullananlar için. benim annemde seneler önce ekmek koyardı acıkaya, artık koymuyor çünkü uzun süre bekletimlerde ekmek acıkanın küflenmesine yol açıyor. ekmeğin kullanımındaki amaç acıkaya özel bir tat verdiğinden değil acıka miktarını en en ucuz yolla arttırmak ,acıkaya bir yoğunluk kazandırmak için. yoksa tat olarak hiç bir fonksiyonu yok. daha önceki mesajımda yazdığım gibi acıka çerkez ve abazalara has bir aperatif türüdür ve onların yaptığı acıkalar ne labneli nede ekmeklidir. kendine özgü tadı olan ve yemeyenlerin bilemeyeceği çok özel bir tattır.
dentista
05-14-2005, 10:17 AM
birgul bence sen malzemeleri iyice azaltip kucuk bir kaseye indir icine cok az peynir koy artani en fazla 1 hafta sakla yine kalirsa kalanini et veye tavugun uzerine surup firinla ,nefis olur
05-15-2005, 01:24 AM
Merhaba bende bir Düzceli olarak acika sohbetine kayitsiz kalamadim :-) Üye degilim simdilik misafir olarak araniza katilayim kabul ederseniz.
Acika bizim oralarda cok ünlüdür, eskiden evlerden hic eksik olmazdi ama annecigim yapardi tabi. Su an yurt disinda yasadigim icin uzun süre tarif aramistim ;)neyse.. bu yil izine gittigimde yaptirdim kendimde görmüs oldum, simdi sIk sIk yapiyor hatta komsularima bile dagitiyorum :-) Herkes cok begeniyor.
Benim tarifimdeki miktarlar biraz fazla.. dedim ya meshurdur bizde özellikle kizartilmis köy ekmeginin üzerinde kahvaltilarin vazgecilmezidir bu :) O yüzden fazla fazla yapilir. Siz ölcüleri yarim hatta ceyrek olarak düsünün..

1 kilo biber salcasi (varsa ev yapimi)
1 paket margarin (tereyagi olursa daha leziz olur)
2 su bardagi cekilmis ceviz
Bir avuc kadar sarmisak
Bir ekmegin ici
Acika baharati, (özellikle satiliyor acika icin) kekik tuz..

Hazirlarken; Öncelikle salca ile önceden islatilmis suyu sIkIlmIs ekmek ici robot yardimiyla güzelce harmanlanir. Sonra ceviz ezilmis sarmisaklar baharati tuzu katilir karistirmaya devam edilir. En son oda sicakliginda margarin yada tereyagi eklenir..Bir gün dolapta beklerse daha leziz oluyor.. afiyet olsun.
deryadeniz
06-13-2005, 04:27 PM
benim yediğim ise daha farklıydı. taç krakerler vardır bilirmisiniz. kare şeklinde tuzlu ve yağlı. sarı ambalajı var.
yeşillik, salça , sarımsakl falan. ekmek yerine bunu ezip kullnıyorlar. çokda lezzetliydi.
ama oranlarını bilmiyorum. eğer arkadaşı görür sorarsam yazarım yine
zilannn
09-22-2005, 01:31 PM
:) herkese merhaba ceviz le biberle ezme olurmus antakyada cok yaparlar eger tarif sizde varsa yazarsaniz sevenirim simdiden tesekurler

sevgiler zilannn :o
rubin
09-22-2005, 02:08 PM
sevgili zilannn, sanıyorum acıkadan bahsediyorsun. son zamanlarda o kadar çok yaptım ki :) neyse tarife geçeyim.

1 su bardağı ezilmiş ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber (arzuya göre)
1 paket labne peynir

rondadan geçirilir. ekmeğe sürülerek afiyetle yenir.
zilannn
09-23-2005, 12:10 PM
sevgili rubin sana cok teskur ederim bu gun denicem insallah iyi olur

sevgiler zilann
nuras
09-26-2005, 12:11 PM
Sevgili zilan aşağı yukarı aynı ama acıka değil biz cevizli biber deriz.Çok yaygın olarak yapılan ve tüketilen bir mezemizdir.bol ceviz, biraz biber salçası veya orijinalinde varsa baş biber(kurutulmuş)kullanılır,bir küçük soğan(isteğe bağlı),1-2 kaşık tahin(isteğe bağlı),biraz kimyon ve kıvamını ve acılığını ayarlamak için dövülmüş etimek yada galeta rondoda güzelce karıştırılır.Özellikle içli köfte ve kızartmaların yanına çok güzel gider.
melisanil
09-30-2005, 04:18 PM
ARKADAŞALAR,
ACUKA YA DA ACIKA TARİFİNİ BİLEN VAR MI? BİBER SALÇASI, CEVİZ KONUYORMUŞ HERHALDE. İSMİNİ YANLIŞDA YAZMIŞ OLABİLİRİM.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
rubin
09-30-2005, 04:32 PM
Sevgili melisanil acıka tarifi aşağıda umarım begenirsin.

1 su bardağı ezilmiş ceviz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon (arzuya göre)
1 çay kaşığı pulbiber (arzuya göre)
1 paket labne peynir (yeşil paketli olanlardan)
2 diş sarımsak
Biber salçası tuzlu olduğundan tuza gerek olmuyor.
Bütün malzemeler rondadan geçirilir. isterseniz cevizleri rondodan geçirmeyin kendiniz ezin biraz irice kalırsa daha güzel olur.

Afiyet olsun...
Chechen Sis
11-07-2005, 01:50 PM
merhaba

Acika nin tarifi , aperatif olarak yada kahvaltida yenilir

2kg kirmizi biber
1kg Yesil Biber (aci ve normal karisik olsun)
Dilediginiz kadar maydonoz ve feslegen (Reyhan la karistirmayin)
Ezilmis 3-4 tane tüm Sarmisak
Sivi yag
Sirke
500 gr Ceviz(rendelenmis)

Biberleri makinede rendeleyin,sulu bir kivami gelene kadar. Sonra tencerede karistararak pisirin suyu cekilene kadar... Tencerede pisirirken bol bol Sivi yag ve SIRKE dökün... Sivi yag daha sonra küflenmesini engeller...

Suyu iyce cekildikten sonra , atesten kaldirip sogumasini bekleyin...Maydonozu ve feslegini rendelenmis halde, ezilmis sarmisakla, rendelenmis cevizle beraber hepisini tencerenin icinde karistirin.

sonra temiz bir kavanoza koyun...Ekmek üzerine sürülüp yeniliyor ... Istahi acan bir yemek...afiyet olsun

bu ara yeni bir üyeyim...fark ettiginiz gibi türkcem de pek iyi degil ama anlasilir inshaAllah...Ismim de Yasemin Gazioglu...

Diger ziyaret ettigim yabanci forumlarda kendilerini tanittiklari icin heralde burasi da böyledir diye kendimi tanittim.

sizlere Kolay gelsin

Yasemin Gazioglu
Mylittleangel
11-09-2005, 07:40 AM
Bu acikayi bende yapmak istiyorum ama ama bu bahratlari nerden bulcam yaaaa :twisted: neyse artik labnelisini denerim bende napalim :D

merci herkese tarifler icin...
Mylittleangel
11-09-2005, 07:45 AM
bir sorum varrrrr :roll:

labne ne oluyor yaaa :roll: cream cheese'mi...yani krem peynirmi olayor :?: :roll:
eaka
11-09-2005, 03:09 PM
arkadaşlar gönülün tarif ettiği acıka yı yaptım harika oldu küçük bir kavanoz oldu evde biber salçası yoktu ben domates salçasıyla yaptım ama tadı harika annemler bayıldı artık kahvaltı soframızdan hiç eksik olmuyor tavsiye ediyorum :lol: teşekkürler gönül
sönmez
11-25-2005, 07:18 PM
GALİBA BU SİTE YÜZÜNDEN 100 KİLO OLACAĞIM:)
nazma46
11-26-2005, 11:20 AM
çok teşekkür ederim bende tattım ama tarifini kimseden bulamamıştım çok iyi oldu.
nazma46
11-26-2005, 11:43 AM
arkadaşım bizde acıka diye bişey yaparız ama daha farklı yinede ben yazayım.bilirmisin bilmiyorum ama bizde çemen vardır ben onu ve doğranmış ceviz
i biraz yağda kavururum.işte sana kolay bir acıka.sevgiler canan
selin altay
01-31-2006, 10:50 AM
ben buna aslında zıkkım dıyorum.cok ayıp ve gunah dıyeceksın ama kotu bı nıyetım yok :lol: neyse tarıf sudur:(hersey gozkaraı)
salca(domates ve bıber salcası karısık olabılır)
sıvıyag(aycıcek veya mısırozu veya herhangı bır sıvıyag)
ekmek ıcı(bıraz bol olsun salcayı tutsun)
beyaz peynır
cevız ıcı
tuz
seker
kımyon
karabıber
pul bıber
nane
kekık
hepsını karıstır va dıbı tutmayacak sekılde pişir.sogut ve afiyetle ye...
gceylan
01-31-2006, 11:01 AM
merhaba nalkan, bende acıkayı ( biz acıka diyoruz) şok severim malzemeleri göz kararı ekliyorum
biber salçası
zeytinyağ
caviz içi
sarımsak
bul pulbiber
ve yedi bahar
asıl tadını veren bu yedi bahar bol miktarda atabilirsin

AFİYET OLSUN
cügam123
07-13-2006, 11:13 AM
:D herkese merhaba :P
arkadaşlar kahvatılarda ekmek üstüne sürülen çok güzel baharat kokan acuka tarifi arıyorum.(Sanırım salça ve baharatlarla yapılıyor)
çemeni andırıyor ama değil..bilen varsa bana tarifini verebilirmi?
*şimdiden teşekkürler..
G KARAHAN
07-13-2006, 02:23 PM
YENİ BAHAR MI YEDİ BAHAR MI
Okyanus-Deniz
12-23-2006, 09:51 AM
ebru ayis tarifini denedim ve çok güzel oldu. ilaveten biraz kimyon ekledim ben, tarif için teşekkür ediyorum...
aron
01-24-2007, 08:47 AM
Arkadaşlar, bu tarifi yapmak için dün aktardan yedi baharat aldım. Satıcı içinde tarçın, zencefil falan var, aşurelerin üstüne kullanılıyor dedi. Acaba doğru baharatı mı aldım? Sanki tatlımsı değil de keskin baharatlar olması gerekiyor gibi geldi bana tariflere bakınca. Bilgisi olanlar lütfen yardım etsin :idea:
füsun67
01-24-2007, 02:31 PM
arkadaslar size kendi yaptigim acıkanin (acuka) tarifi vermek istiyorum.
Biber salcası
bayat ekmek ici
sarimsak
sıvıyag (zeytinyag yada mısırözü)
acika baharati (ozellikle icinde koni(bu cerkesce adi) diye bir baharat var o olsun)
ince cekilmis ceviz (yada kavrulmus ince cekilmis findik)
tuz
salcanin icine, robotta gecirdiginiz ekmek iclerini,baharati,tuz,ceviz, yag ve iyice dovulen sarimsagi ekliyorsunuz ve iyice karistiriyorsunuz hepsi birbirine karismali, sonrada cam bir kavanoz icinde buzdolabinda sakliyorsunuz.
olculeri veremedim herkesin agiz tadi farkli, kimi daha fazla cevizli, kimi daha sarimsakli isteyebilir.
fakat ekmege surulecek kivama gelince malzemenin olcusunu anlayabilirsiniz.
Umarim anlasilir olmustur.
afiyet olsun.
füsun67
01-24-2007, 02:32 PM
aron pardon canim sana da cevap yazacaktim fakat unutmusum,

senin aldigin bence acıka baharati degil cunku icinde tarcin ve tatli bir malzeme yok. bence onu kullanma.
aron
01-24-2007, 02:40 PM
Teşekkür ederim Füsun. 7 baharat deyince aktar onu verdi. Boşuna almış oldum. Nasıl bulucam ben bunu bilimiyorum. içindeki baharatları tek tek bilsem öyle sorardım aktara.
füsun67
01-24-2007, 02:48 PM
merhaba aron,
sana yardimci olmak icin sordum anneme , 7 baharati koyman gerekmez dedi. Annem icine kimyon, karabiber ve koni (bu baharat bizim yasadigimiz sehirde aktarlarda var, ama adana'da varmi bilmiyorum.buyuk baharatcilara falan bak istersen) koyuyorum dedi.
umarim yardimci olabilmisimdir.
eger bulamazsan ozel mesaj at, ben sana buradan gonderirim.
bu gercekten soyluyorum incelik yaptigimi zannetme. :wink:
haber bekliyorum.
sevgiler
aron
01-24-2007, 02:55 PM
Çok teşekkür ederim Füsun. Koni diye sorayım ben birde. Nezaketin içinde çok sağol. Gerçekten çok naziksin :) Birinde olmazsa diğerinde mutlaka bulurum heralde. Şansımı bir deneyeyim. Yardımların için tekrar teşekkür ederim :D.
füsun67
01-24-2007, 03:18 PM
rica ederim aron, ben yemek konusunda cok merakliyim ve duyduyum seyi hemen denemek isterim. o nedenle senin arama cabani anliyabiliyorum.
eger bulamazsan bana ozel mailimden adresini yaz sana gonderirim hic merak etme canim.
fvyildirim@gmail.com
bu özel mail adresim
sevgiler
nehirsu
01-24-2007, 03:31 PM
trde uzun silindir seklinde kahvaltilik adi altinda baharatlar her aktarda var bunlarin karisimi ile ceviz ve sarmisak ekledinizmi super ouyor ayri ayri baharat aramaniza gerek kalmiyor..biz yurtdisinda bulamadigimiz icin ben en pratik boyle yapyiorum
aron
01-24-2007, 03:34 PM
Füsun samimi niyetin için çok sağol. Büyük ihtimalle bulurum sanırım. Arama çalışmalarımı hafta sonu yaparım artık :wink:

Hiç yorum yok: