19 Eylül 2008 Cuma

ev yapımı kaymak 7979

ZEHRA50
10-27-2006, 09:17 AM
Sevgili arkadaslar
Banim herzaman yaptigim bir kaymak var tarifini sizlerle paylasmak istiyorum.bu kaymagi kahvaltilarda,serbetli butun tatlilarin yaninda servis yaparken kullanabilirsiniz tatlilarinizin lezzetine lezzet katar.
http://img76.imageshack.us/img76/4216/zehra50evyapimikaymakns3.jpg (http://imageshack.us)

EV Yapimi Kaymak

Malzemeler;2paket (2×200 gr)cig sut kaymagi,Krema )

;1 su bardagi sut

;2corba kasigi tepeleme misir nisastasi

Yapilisi;Malzemelerin hepsi bir cirpma teli yardimiyla karistirarak kaynayip koyulasana kadar pisirilir.Koyulasinca bir cam tepsiye yada kucuk kaselere paylastirilir soguduktan sonra servis yapilir

AFIYET OLSUN!!!

NOT;BU yapimi kolay ve bir okadar da lezzetli kaymagi kahvaltilarda, serbetli tatlilarin yaninda (kadayif,etimek tatlisi,revani.... gibi)servis yapabilirsiniz.Buzdolabinda saklanirsa acimaz, sulanmaz,bozulmaz.
saymoş
10-27-2006, 02:58 PM
Sevgili zehra50;
Krema kutularda satılanmı?
Birde ne kadar süre dayanıyor?
Teşekkürler. :lol: :lol:
nadir
10-27-2006, 03:26 PM
krema olarak hangi markayı tavsiye edersiniz? ilk defa yapacağım.
aeo
10-27-2006, 03:58 PM
Asagidaki linkte de kaymak yapimi anlatiliyor, sadece sut kremasi kullaniliyor yapiminda.

http://www.yogurtland.com/turkce/2006/03/22/evde-kaymak-yapmak-mumkun-mus/
ZEHRA50
10-27-2006, 06:22 PM
Ben uzun omurlu paketlerde satilan kremalardan kullaniyorum.turkiyede hangisi guzeldir bilmiyorum ama mis sutun,sutas veya ulkerin varsa guzel olduklarini tahmin ediyorum.Benim kullandigim krema sutun yagli kismi oluyor ve akici bir kivami oluyor.
Dayanikliligi 1 hafta kadar oluyor eger isterseniz yarim olcu yapabilirsiniz ozaman daha cabuk tuketebilirsiniz.
Ben hazir satilan kucuk teneke kutularin icindeki kaymaklarin tadindan benim verdigim tarifin daha guzel oldugunu iddia ediyorum.Bu kaymak tarifinin icinde sut ve nisasta oldugu icin diger sadece sutun yagli kismindan elde edilen kaymaktan daha hafif ve daha az yagli oluyor.
zeynepercan
10-28-2006, 06:33 AM
Bende uzun zamandir yurt disinda yasiyorum ve uzun zamandir kaymak tarifi ariytordum allah razi olsun... yapicam ilk firsatta yanliz bir sey sorucam bu heavy cream mi double cream mi half and half mi ? yani burda uc cesidi var ..birde tadi yedimiz turk usulu hani su ekmeklere surulen kaymaga benziyormu
tsk
ZEHRA50
10-28-2006, 10:38 AM
Merhaba Zeynep hanimAllah sizden de razi olsun.Sevgili arkadasimiz Nadir baklava yapacakti ben bu tarifi yaninda ikram etsin diye yazmistim aslinda ona tesekkur etmek lazim.
Benim kullandigim krema uzun omurlu uzerinde min%30 yaziyor.Galiba benim kullandigim heavy krem oluyor.Bilmiyorum gunluk olanlari daha yagli olabilir.Yaptigim kaymak cok hafif oluyor yani cok yagli degil.Tadi da o ekmege surulen kaymak gibi hatta daha guzel diyebilirim.Umarim deneyince begenirsiniz
nadir
10-28-2006, 06:27 PM
ne demek, asıl ben sana teşekkür ederim, bilgini hemen bemle paylaştığın için. bir an önce yapıp, bal ile yemek istiyorum, çok güzel olacağından eminim. hazır satılanlar ağır geldiği için yiyemiyordum, bunun hafif olacağından eminim.
malatyam
10-30-2006, 02:43 PM
Zehra 50 tesekürler arkadasim emegine saglik denedim cok beyendim
ZEHRA50
10-30-2006, 04:13 PM
Begendiginize sevindim Malatyam insallah diger arkadaslar da denerler biran once,denemezlerse guzel bir lezzetten mahrum kalirlar yoksa.
battan
10-30-2006, 04:26 PM
SEVGİLİ ZEHRA 50 DENEDİM ÇOK ÇOK BEĞENDİM ARTIK HAZIR KAYMAK ALMAYI ASLA DÜŞÜNMÜYORUM.PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER
ZEHRA50
10-30-2006, 05:56 PM
Battan cigim begendigine cok sevindim tatlilarin yanindada servis yaparsan misafirlerinde begenecek eminim
Yetur
10-30-2006, 07:06 PM
zehracım bende kaymak tarifini yaptım çok nefis oldu ...artık hazır almıycam canım eline yüreğine sağlık ...sevgiler...
ZEHRA50
10-31-2006, 04:52 PM
Afiyet olsun yeturcugum begendigine cok sevindim hadi artik diger arkadaslar denemedimi?
nadir
10-31-2006, 11:23 PM
Zehra50; kaymağı yaptım çok güzel oldu. harikaydı. artık hazır kaymak almayacağım. herkese tavsiye ederim mutlaka yapın
ZEHRA50
11-01-2006, 07:26 AM
Cok sevindim nadircigim,Kolay baklavayi da yaptinmi ?yaninda kaymakla nefis oluyor demistimya.
Okyanus-Deniz
11-01-2006, 07:37 AM
zehra tarifini denedim ve önerdiğin gibi kadayıfın yanında servis yaptım, nefisti. yaşasın artık elimin altında her ana kaymağım olabilecek sayende...paylaştığın için teşekkürler.
ZEHRA50
11-01-2006, 06:41 PM
Begendiginize cok sevindim.Yapimi kolay ve zaman almayan bir tarif her zaman hazirda 2 paket krema bulundurun ve istediginiz zaman kaymak yapin ben herzaman uzun omurlu kaymaklardan bulundururum buzdolabinin bir kenarinda.
nadir
11-01-2006, 07:12 PM
zehra kolay baklavayı yaptım bugün. ama baklavayla yiyemeden kahvaltıda bitti bizim kaymak.
ZEHRA50
11-01-2006, 10:02 PM
Baklava nasil oldu begendinizmi?Yerinde olsam baklava bitmeden tekrar kaymak yapar yaninda servis yapardim.Tabi genede sen bilirsin.
nadir
11-02-2006, 10:02 AM
zehra50 cim; bakava da güzel oldu ama ben biraz ince yapmışım. ama lezzeti çok güzeldi. kaymaktan tekrar yapacağım, ikisinide aynı anda çıkaracağım bugün. ellerine sağlık, hepsi çok güzel oldu sayenizde. çok teşekkürler.
zeytin2506
11-02-2006, 10:56 AM
sevgili zehra50 sanırım benim kocamın senin bu tarifinden sonra satışlarında azalma olacak. çünkü herkes hazır almak yerine senin tarifinle evde yapmaya başlayacak. benim kocam kaymak satışı yapmakta. kaymağın dayanma süresini sormuş arkadaşlar en fazla 5-6 gündür iyi koşullarda saklandığı takdirde. teşekkürler zehra.
ZEHRA50
11-02-2006, 04:35 PM
AY Kusura bakma ozur dilerim inanki boyle birsey aklima hic gelmezdi .Zeytin cigim Ama bu sitede bu tarifi okuyupta deneyen arkadaslarimizin sayisi az ve sinirli ve adanali varmi bilmiyorum.Etki edecegini de pek sanmam sen icini rahat tut.
Evet bende agzi guzel kapanan kutular kullaniyorum bozulmasini onlemek icin tabiki buzdolabinda sakliyorum.Zaten benim verdigim olculerde yapilirsa 2-3 gunde biter.verdigin bilgi icinde tesekkurler canim.
zeytin2506
11-03-2006, 10:22 AM
merak etme zehracım bu tarifi bende uygulayacağım. hani terzi kendi söküğünü dikemezmiş ya bizimde eve bir türlü kaymak gelmez. bari ben kendim yapayım. kocam belki utanır.:) :D
nagis
11-03-2006, 11:16 AM
merhaba zehra... tarifini henüz deneyemedim.. çünkü çok az denemek istiyorum..bizim evde bişey bitmez çünkü... benim sorum şu olacak... Kaynayıp katılaşana kadar geçen süre.. uzun mu, yoksa muhallebi yaptığımız süre kadar mı... Çok uzun süre kaynatmak daha mı iyi oluyor...
ZEHRA50
11-03-2006, 05:36 PM
Sevgili Nagis olculer az oldugu icin cabuk kayniyor ama hafif koyulasip goz goz olunca dibine tutup yanmadan altini kapatip kaliba dokmek gerek.ilk bakista akla bu kaymak civik oldu diye geliyor kaliba doktukten sonra ,sogudukca ve buzdolabinda bekletince de kivami koyulasiyor pudinkten az yumusak kivamli bir kaymak elde ediliyor.
nagis
11-04-2006, 01:48 PM
Zehra hanım... İnanılmaz güzel bişey bu... yerken kendimden geçtim dersem abartmış olmam... Çok teşekkür ederim...Artık kaymak gerektiğinde kesinlikle bunu yapıcam... Elinize gönlünüze sağlık...Sevgilerle....
ZEHRA50
11-04-2006, 06:25 PM
Begendiginize sevindim.bende hazir kaymaktan daha lezzetli buluyorum.Ayrica tatlilarin ve balin yaninda cok guzel oluyor mutlaka dene canim .Benim de sizlerden ogrendigim cok sey var ve ogrenecegim de var.bu siteye uye oldugum icin de cok mutluyum.Hepinize guzel paylasimlariniz icin tesekkur ederim.
handany
11-07-2006, 12:22 AM
merhaba zehra50 tarifi bende denedim.. çok güzel oldu.. teşekkürler.eşim bayıldı sorup duruyor nasıl yaptın diye bende sır söylemem diyorum çok merak etti valla nasıl yapıldığını...yaptıktan birkaç saat sonra tadına bakmıştım ama 1 gece dolapta bekleyınce daha lezzetli olmuştu. ellerıne sağlık teşekkürler tekrar paylaştığın için..
kübra_78
11-07-2006, 09:03 AM
Benim eşimde bayılır kaymağa.İlk tatlı yaptığım zaman deniycem mutlaka..
hanımeli70
11-07-2006, 09:09 AM
Sevgili ZEHRA50;
tarifini hafta sonu kahvaltıya yaptım...denemek adına ölçülerini azaltıp yaptım...yani bir paket krema ve yarım su bardağı süt olarak...sonuç harikaydı...misss gibi kokan kaymağı eşim ve oğluşlarım bal ile götürdüler :-))
Paylaşımın için teşekkür eder, diğer lezzetli tariflerinide beklerim
rubin
11-07-2006, 09:14 AM
Sevgili zehra, kaymagı bende yarım ölçü olarak denedim. hatta sütü yarım bardak koyacağım için ölçü kabıyla koydum. yalnız biraz cıvık oldu gibi geldi bana. satın aldığımız kaymaklar puding kıvamında değilde biraz yumuşak tereyağı kıvamında oluyor sanıyorum. nişastayı biraz fazla koysak daha koyu bir kıvam olur mu yoksa daha mı muhallebi gibi olur? Ne önerirsin?

teşekkürler...
tarif defteri@
11-07-2006, 09:58 AM
sevgili zehra50, tarifin için çoooooooooooooooooooook ama çoooooooooooooooook teşekkürler. :lol: :lol: yarım ölçü yapıp denedim ve o ne mükemmel bir lezzet, hem de ekonomik ve güvenilir. artık dünyanın parasını verip içinde ne olduğu belli olmayan hazır kaymak almaya paydos. :lol: hala denemeyenler varsa, MUTLAKA denesinler. :lol:
ZEHRA50
11-07-2006, 04:12 PM
Sevgili arkadaslar deneyip te begendiginize cok sevindim.Sevgili Rubin benim kullandigim hazir krema sutten az koyu kivamda az yagli bir krema oldugu halde 2 paket krema ya 1 bardak sute 2 tepeleme corba kasigi nisasta tam geliyor ve benim kaymagim tam pudink kivaminda olmuyor biraz daha civik catalla yenecek sekilde veya ekmege surulecek sekilde oluyor.Eger daha civik kivamdaysa az daha nisasta ilave edebilirsin .Sana kolay gelsin canim.
Yetur
11-07-2006, 05:55 PM
yaptığım kaymak 8 . gününü doldurdu....buzdolabında hava almıyacak kapaklı bir kapta muhafaza ediyorum....kokusu,tadı,kıvamı,rengi ilk yaptığım günki kadar lezzetli... yapmayan arkadaşlar varsa mutlaka denesinler süper bir tarif....zehracım teşekkürler.....
canikom
11-07-2006, 08:30 PM
yeturcum teflon ya da çelik tava farkediyor mu yaparken
Yetur
11-08-2006, 06:56 AM
canikom ben küçük boy çelik tencerede ve metal çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirdim....
handany
11-08-2006, 07:54 AM
canikom ben de teflonda teflon çırpıcıyla pişirdim.. sürekli karıştırarak tabii.. sanırım fark olmuyor.. kolay gelsin... kaymak bekledikçe tadı dahada güzelleşiyor..hala yapmayan arkadaslara duyrulur:)
süpürge
11-08-2006, 09:36 AM
ZEHRA 50 denedim tarif süperrrrrrrrr eline sağlık
mervess
11-08-2006, 01:44 PM
arkadaşlar özr.dileyerek birşey sormak istiyorum.Kaymak tarifinde ÇİĞ SÜT KAYMAĞI,CREMA denmiş.Bunun herikiside varmı bu tarifte.
ZEHRA50
11-08-2006, 02:56 PM
Sevgili Mervess
ikiside ayni sey ama bilmeyenler icin biraz anlasilir olsun diye oyle yazdim
tkocer
11-13-2006, 03:29 PM
zehra50 tarifi bizimle paylastigin icin teskkurler .yarim olcu yapmistim cok guzel oldu.dolabimdan eksik olmayacak .tekrar tesekkurler.
nagis
11-13-2006, 03:33 PM
Zehra 50 tekrar teşekkür ediyorum tarif için..2. kez de yaptım..bitmek üzere....herkese de söylüyorum...sizin dediğiniz gibi altı tutmadan kapattım...Ama 2. kez yaptığımda altını kapattıktan sonra iyicene ılıklaşana kadar karıştırmaya devam ettim.. soğuyunca ilkine göre daha katı kıvamlı oldu....Çok teşekkür ederim....Elinize ve gönlünüze sağlık...
sevdefiliz
11-13-2006, 05:08 PM
KUSURA BAKMAYIN AMA BEN BU KONUDA CAHILIM KREMA NE OLUYO ONU BILMIYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM
ZEHRA50
11-13-2006, 05:15 PM
Ben uzun omurlu paketlerde satilan kremalardan kullaniyorum.turkiyede hangisi guzeldir bilmiyorum ama mis sutun,sutas veya ulkerin varsa guzel olduklarini tahmin ediyorum.Benim kullandigim krema sutun yagli kismi oluyor ve akici bir kivami oluyor.

Sevgili Sevdefiliz bu sorunun cevabi olur herhalde .
monalisa
11-14-2006, 12:30 PM
merhabalar,ya bende yapmak istiyorum canım istiyor çok ama burada hala nişasta bulamadım vardır mutlaka da ben çekce yi çözene kadar araryıp duruyorum marketlerde her seferinde bu galiba diyorum hep farklı bişey alıp geliyorum.buna nişasta koymadan yapma alternatifi var mı tabi asıl tarifteki gibi mutlaka yapıcam ama şimdilik ben de yiyebileyim?
ZEHRA50
11-14-2006, 04:19 PM
Sevgili Monalisa nisastanin yerini pek tutmaz ama sen yerine un deneyebilirsin canim.
monalisa
11-16-2006, 04:14 PM
Merhaba Zehra 50,
hızlı cevabın için teşekkürler..ama ben ve eşim azmedip marketleri gezip en sonunda bulduk nişastayı meğerse kekun gibi kutularda satılıyormuş.ve hemen denedim tabi ki ,gerçekten harika...tatlı ile çabucak yedik 2 kişi.şimdi eşim haftasonu kahvaltıya da yap diyor.bugün tekrar yapıyorum.paylaşımın için teşekkürler...(tabi hamile olduğum ve canımın istediği birşeyi yapmamı sağladığın için inşallah sevaba da girmişsindir.)
sukran.unal
11-20-2006, 09:55 AM
sevgilği zehra 50, bende bu kaymaktan üç gün önce yaptım hafta sonu yeğenler ve ablamlarla sabah kahvaltısında çok beğenerek yedik.sipariş bile aldım. her an yapılabilecek kolaylıkta ve daha az yağlı bir tarif ellerin dert görmesin.çok sağol.
ZEHRA50
11-20-2006, 10:13 AM
Sukrancigim begendigine sevindim.
sevdefiliz
11-21-2006, 08:15 PM
ben hıc markette bır paketın uzerınde krema yazısını gormedım de alanlar lutfen hangı marka aldıklarını ve apketın dısında ne yazdıgını bana soylesın sımdıden tesekkurler
nagis
11-21-2006, 08:25 PM
Sevdefiliz..üzerinde Krema yazıyor..şu minicik süt kutuları var ya..kamışı da olur hanii.o kutular gibi kutularda..Pınarın var, tikveşlinin var...genelde süt ve süt ürünlerinin olduğu dolaplarda bulunur.. büyük boyları da oluyor..Onlarda kutu sütlerin yarım kg lık kutuları gibi kutularda olur..ama onlar daha az bulunur..Büyük marketlerde kasaya sorarsan...Çünkü o kadar minikler ve sütle karışabiliyorlar ki ben de bazen bulamıyorum, sorunca gösteriyorlar...
sevdefiliz
11-27-2006, 07:31 PM
tesekkur ederım canım
nagis
12-08-2006, 11:27 PM
Ben Pınarın kremasıyla yaptığım kaymağın tadını Tikveşli nin kremasıyla yapınca alamadım.Pınar ın ki nefis olmuştu...Tikveşli ninki tatsız bişey oldu..
yusufcugun annesi
12-25-2006, 10:20 AM
Sevgili Zehra50

Bisey sorcam, ben bu kaymagi bugun yaptim aynen dedigin gibi. kalip gibi oldu ama tadi sanki kaymak deilde muhallebi gibi oldu. kaymak oylemi tatmali, turkiyede marketten aldigimiz sanki degisikti daha goz goz gibiydi.
anlatabildimmi, cevaplayabilirsen cok seviniirm
nagis
12-25-2006, 11:19 AM
:) Yusufcuğun annesi..elbette ki hazır aldıklarımız gibi olmuyor..Ben sürekli bu tarifi yapıyorum...Görüntü muhallebi gibi oluyor....Hazır olanlar gibi olmuyor elbette... :lol: Tadı ise, bence marketten alınanlardan çok daha güzel...Muhallebi gibi gelse de, sanki kaymak muhallebi gibi bişey :) O kadar çeşitli kaymak satılıyor ki marketlerde..hepsinin tadı başka başka...Zevk meselesi..Ben bunu çok beğendim...:) ..Tekrar teşekkürler Zehra hanım...
ZEHRA50
12-25-2006, 03:01 PM
Oncelikle bu guzel sozlerin icin tesekkurler Nagiscigim.
Merhaba Yusufcugun Annesi ben de bu kaymagi birdefa Turkiyede yaptigimda tuturamamistim bunun nedeni belki de fazla nisasta kullanmaniz veya misir nisastasi degilde bugday nisastasi kullanmaniz olabilir(ben misir nisastasi kullaniyorum).Benim yaptigim kaymak karistirarak pisirdigim icin kopuk,kopuk oluyor yani soguyunca goz goz oluyor .PIserken ilk basta kivami civik gelebilir amaocaktan alinca ,kaliba dokunce ve buzdolabinda sogudukca koyulasiyor ama ekmege surulecek bir kivami oluyor hatta ekmek batirip yenecek bir kivam.
Yani demek istiyorum ki pudinkten biraz kivami civik oluyor.
azeri kizi
12-25-2006, 06:18 PM
Selam zehra50.Bende senin kaymagini cok merak edip yapmistim.Maalesef ilk denemem olmamisti,cünkü ben ocak üstünde cok kaynatmisim.Yorumlari okuduktan sonra anladimki orada hata yapmisim.Pes etmedim ve bir daha denedim.Ve sonuc harika oldu.Tadida cok güzel oldu.Arkadaslarimda bayildi.Hatta hemen kizkardesime de anlattim,o da yapti.Onlarda cok cok begenmisler.Cok tesekkür ediyorum bu güzel paylasim icin.....
ZEHRA50
12-26-2006, 10:30 AM
Sevgili Azeri kiz denemene sevindim ama ilk seferde olmadi diye pes etmek yok bu olculer kesin tutar cunku ben herzaman yapiyorum ve tavsiye ediyorum.hayal kirikligina ugradiktan sonra tekrar denedigin icinde tesekkurler ,birinci sefer tutturamayip vaz gecen arkadaslara duyrulur onlar da yeniden denesinler bu sefer tutacak insallah bazi vermis oldugum puf noktalara dikkat edince kesin utar.
yusufcugun annesi
12-27-2006, 02:31 AM
Sevgili Zehra50,

Tesekkur ederim cevabin icin. tadi guzeldi yedik ama biraz kati. ozaman ben hemen bugun yeniden yapicam daha az nisasta koyup tesekkur ederim. bide ben thick cream kullandim, daha sivisimi olmaliydi?
ZEHRA50
12-27-2006, 03:56 PM
Benim kullandigim krema %30 yagli yani az yagli ve biraz koyu ayran kivaminda sayilir ben senin ne kremasi kullandigini bilmiyorum canim.
Krema az yagli oldugu icin kaymak cok hafif oluyor hazirlar gibi lezzetli ve daha az kalorili oluyor canim .
zeynepercan
01-11-2007, 12:43 AM
ben baska bi siteden alip yaptim sulu sulu bisi olduuuu :(
simdi zehraninkini yapicam insallah guzel olur ayva tatlisi ile immmmmm :)
cicosum_7
01-11-2007, 09:01 AM
ya gerçekten bravo..
tabii yurdışında yaşamak çok zordur ama bu keşiflerinle biraz olsun kolaylaştırıyorsunuz
gerçekten tebrik ederim...javascript:emoticon(':lol:')
Laughing
zeynepercan
01-17-2007, 08:09 PM
zehra50 dun yaptim canim kaymagini... kemal pasa tatlisinin ustune harika oldu kivami da harika tam kaymak kivaminda oldu ekmege surulecek kadar kivami ama civik deil zira ilk yaptimda civik sulu bisi olmustu ama baska siteden almistimm.. valla esim ay cok guzel olmus die die yedi yaniii.. demekki guzel olmus pek secicidir de :)teskkurler tekrar
ZEHRA50
01-18-2007, 12:55 PM
Merhaba Sevgili Zeynepercan Kaymagi begendiginize cok sevindim.Ben serbetli bir tatli yaptigimda yada kahvaltida balla yemek icin surekli yaparim denemeyen arkadaslar kaldiysa onlara duyrulur mutlaka denesinler.
eye
03-04-2007, 10:35 PM
Merhaba Zehra50. Tarifinizi dün gece gördüm ve hemen yaptım. Bu sabah kahvaltıda afiyetle yedik. Teşekkürler...
inciko
03-04-2007, 11:05 PM
Merhaba,
Ben bu kaymaktan yapıp tel kadayıfında kullanmak istiyorum ama deneyen ver mı diye sormak istedim.Bizde kahvaltıda falan yenmiyor.Kaymaklı tel kadayıfı yapmak istiyorum.Acaba bu kaymak tatlının içinde kullanılabilir mi?Deneyen arkadaşlar varsa fikir verilerse çok sevinirim.Teşekkürler.
viji
03-05-2007, 08:05 AM
sevgili inciko bir tatlı hastası olarak herşeyin üstünde denedim kekte bile (kakaolusunu bili yapıp sütlacın üstüne kullandım :wink: 9KADAYIFI SEVİS TABAGINA KYDUKTAN SONRA KAYMAGI ÜSTÜNE HAFİF YAYDIM ÜSTÜNE ÇEKİLMİŞ YEŞİL FISTIK KOYDUM ŞAHANE :lol:
inciko
03-05-2007, 12:00 PM
Sevgili vijicim cok tesekkür ederim ben de aynen senin gibi yapıp deneyeceğim.Anlattıkların bile iştahımı açtı.Sağol..
viji
03-05-2007, 12:47 PM
afiyet olsun şimdiden deneyince haberdar etmeyi unutma :lol:
ZEHRA50
03-06-2007, 09:10 PM
Merhaba sevgili inciko bu kaymagi serbetli tatlilarin yaninda yada uzerine yayarak servis edebilirsin.vijinin dedigi gibi.Denediginde insallah begenirsin serbetli tatlilarin fazla seker tadini kiriyor ve hos bir lezzet katiyor dene vazgecemiyeceksin canim
inciko
03-06-2007, 11:01 PM
Sevgili viji ve Zehra50,
Bugün denedim.Ama tatlının yanında veya üstünde değil.Tel kadayıfının yarısını döşedikten sonra arasına kaymağımı yaydım.Üzerine ince çekilmiş fıstık döşedim.Tekrar tel kadayıfı koydum.Yani bildiğimiz kadayıfı kaymaklı yaptım.Misafirlerim vardı.Hiç tatlı yemeyen,sadece kibarlıktan biraz tadan arkadaşım bile devzmını istedi.Haa tabii yanında isteyenlere ekstra kaymak ta ikram ettim.Yani bayıldılar.Harika oldu.Zehra'nın tarifine Ve vijinin yardımlarına çooook teşekkürler.Öptüm sizleri. :)
inciko
03-06-2007, 11:04 PM
Bu arada yazmayı unuttum.Kaymak muhallebi gibi oldu ya.Biraz soğuyup kendini toplayınca mikserle çırptım.Yalancı tavuk göğsü yaparlar hani.Biraz koyu pişirmiştim.Bir de çırpınca kalıp gibi ve göz göz oldu.Görüntüsünü taze kaymaktan ayıramadılar ;)
viji
03-07-2007, 07:31 AM
inciko misafirlerinin begenip seninde sonuçtan memnun kaldıgını okuyunca çok mutlu oldum : YARDIMLAR BU GÜNLER İÇİN :wink:
ZEHRA50
03-07-2007, 07:36 AM
Sevgili inciko misafirleriyin begendigine sevindim ama nisasta miktarini fazla tutarsan muhallebi gibi oldugundan cok begenilmiyor ama hafif yumusak oldugunda daha lezzetli oluyor.degisik bir sekilde kullanmissin kadayifin arasina sererek.insallah bende bir ara denerim
inciko
03-07-2007, 11:33 PM
Zehracım tekrar teşekkür ederim.Nişastayı fazla koymadım.Yalnız tatlının arasında fırına gireceği için,belki erir diye kaymağı biraz katı pişirdim.Ama senin bu tarif var ya...Başıma iş açtı.Eşim eve gelirken krema almış yine kaymak yapayım diye. ;)
Yaptım ve durmadan yedi.İşim iş yani anlayacağın.

Bu arada hergün blogun için oy veriyorum ve umarım en iyi blog seçilirsin.Kendim kazanmış kadar mutlu olacağım canım.Başarılar ve sevgiler. :)
ZEHRA50
03-08-2007, 04:13 PM
Merhaba canim esiyin ve senin begendigine cok sevindim.Neyse canim ya bir,kac kilo alinca surekli sana kaymak yaptirmaktan vazgecer belki, :lol: :lol:
Oylarin icinde cok tesekkur ederim birinci olamasam bile gosterdiginiz bu guzel ilgiye cok cok tesekkur ederim,2.olmak ta guzel 92 blog arasinda ilk 10 a girebilmek tahmin edemeyecegim bir sonuc tu daha sonrada 2.olmak guzel bir sonuc yani :wink: :wink:
inciko
03-08-2007, 11:10 PM
Zehracım tekrar tebrik ederim.Bence de sonuç harika.Başarılarının devamını dilerim.Sevgiler. :) :)
sarican
03-11-2007, 05:07 PM
zehra ilk basta tebrik ederim gerci cok sasirmadim cunki cok guzel tariflerin var ellerina saglik
bende kaymak tarifini denedim ve cok guzel oldu dedigin gibi cok sivi olmadi tam kivaminda oldu yurtdisinda bulmak tam mumkun olmuyordu sayende kurtuldummm cokkk tesekkurkerler
ebru17
03-11-2007, 05:25 PM
ZEHRA50,canım tarifini denedim ama daha yemedik bakalım nasıl olmuş...ama eminim harikadır.çünki yorumlar ortada..ellerine sağlık canım...


http://bestetadinda.blogcu.com/
ZEHRA50
03-11-2007, 07:19 PM
Merhaba ebrucugum insallah tadina bakinca da begenirsin canim .simdiden afiyet olsun
hosseda
03-11-2007, 10:11 PM
Sevgili Zehra 50 tanisma toplantisinda Nagis de cok ovdu senin kaymagi, insallah ben de yapacagim. Hos ben zaten tahmin ediyodum guzel olacagini.
Bu arada nereden oy veriliyo?
ZEHRA50
03-12-2007, 05:43 PM
Canim oylama bitti gecen hafta idi ve 1 hafta surdu ben 2.oldum sordugun icin cok sagol
canikom
03-12-2007, 06:32 PM
zehracım hangi oylamada 2.oldun. bilmesem de tebrikler
hosseda
03-12-2007, 11:15 PM
Zehracim hayirli ugurlu olsun. Tebrikler yani.
Canikom ben cevap vereyim sana, en iyi blog seciminde ikinci olmus :-)
azeri kizi
03-13-2007, 09:18 AM
Zehra zaten sen sirf bu kaymaginla birinci olursun.Allah senden razi olsun.Kac kereler yaptim ve herkes hayran kaliyor.Tebrikler ikinciligin icin.Birinci kim olmus acaba,Hatice mi :?:
ZEHRA50
03-13-2007, 02:13 PM
Tesekkurler Hosseda ,canikom ve azeri kiz birinci http://Nrl.blogcu.com oldu ,aslinda kategori yok bu yarismada herkes basvuruyor butun basvuranlarin arasindan ilk 10 seciliyor ve oylama yapiliyor bir hafta suruyor.en yuksek oyu alan birinci oluyor.
Belirtmek isterimki bu bir En iyi Blog secimi yapilan bir yarisma normal siteler katilamiyor.sadece Blogcu ,blogspot,vb
HIRSIZ-POLIS
03-13-2007, 02:17 PM
zehra bu kaymagi gunluk taze kremayla yapsak nasil olur, senin kulllandigin kremaya gore daha mi yagli olur?
ZEHRA50
03-13-2007, 07:11 PM
Sevgili hirsiz -polis ben gunluk kremadan hic kullanmadim cunku o paketler 250 grlik belki nisasta az gelebilir kivami civik olabilir ,uzun omurluler 200gr lik paketlerde.ayrica uzerini de hic okumadim yag miktarinin ne kadar oldugunu bilmiyorum uzun omurluler %30 yagli sen eger denersen tat farki ve kivam farki oluyormu bizimle paylasirsan sevinirim canim.
HIRSIZ-POLIS
03-13-2007, 07:19 PM
selam Zehra, yag miktari uzerinde yazmiyor, artik ya elimdekiyle yaparim ya da bahsettigin paketlerden alirim, aslinda bu tarifi cok uzun zamandir yapmayi dusunuyorum ama bir turlu yapamadim hala. Tatlilarin disinda neye yakisir bu kaymak? Kaymagi yapmak icin tatli yapmayi bekleyecek olursam daha da uzayacak galiba..
sarican
03-16-2007, 12:58 PM
benim yaptigimdada % delik yoktu ama cok guzel oldu ben her sabah kahvaltiya cikariyorum ve strecle kapladim hic bozulmadi tadindada degisiklik olmadi.
ZEHRA50
03-16-2007, 04:29 PM
Sevgili Hirsiz-polis bu kaymagi kahvaltilarda da kullanabilirsin ekmegin uzerine once kaymak uzerine de recel,veya bal surerek kullanabilirsin canim.
Sevgili sarican begendigine sevindim canim afiyetle yeyin insallah
fahriye kaya
03-16-2007, 05:31 PM
evgili zehracım ellerine sağlık ben iteye yeni dahil olnlardanım yurt dışında bulunan kişiler için kolayca bulunan malzemeleden olması çok güzel tekrar teşekürler
HIRSIZ-POLIS
03-17-2007, 09:56 PM
merhaba zehra, kaymagini nihayet dun aksam yapabildim, ben gunluk taze kremadan kullandim, tadi cok guzel oldu, benimki oyle bahsettiginiz gibi civik olmadi, daha kati ama surulebilecek bir kivamda oldu, tam iyi yani bize gore, oldukca da cok cikti bu olculerle, kisacasi tam bekledigim gibi oldu, tesekkurler tarif icin....
ZEHRA50
03-18-2007, 07:28 AM
sevgili Hirsiz-Polis deneyip begendigine sevindim canim demekki gunluk krema paketleri ile de guzel sonuc aliniyormus senin araciliginla ogrendik tesekkurler canim.afiyet olsun
pitircik
03-20-2007, 05:11 PM
ZEHRACIM BENDE KAYMAK YAPMAK ISTIYORUM AMA KREMA DEDIGINIZ SEY SULU OLAN SAHNE MI ACABA CÜNKÜ BEN GÖCMEN OLDUGUM ICIN BIZDE COK KULLANILIR BENDE KENDIM DENEMEK ISTIYORUM BIR COK KREMA VAR CÜNKÜ SULU OLANMI YOKSA KOYU OLANMI KOYULCAK
ZEHRA50
03-20-2007, 06:28 PM
Merhaba Pitircik ben sulu olani kullaniyorum,%30 yagli(%30vet)insallah begenirsin canim
ZEHRA50
03-20-2007, 06:29 PM
Merhaba Pitircik ben sulu olani kullaniyorum %30 yagli (%30 vet)insallah begenirsin canim
ZEHRA50
04-13-2008, 07:26 PM

Hiç yorum yok: