19 Eylül 2008 Cuma

çerkez tavuğu 4008

FULİŞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member
Site Admin

Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: İSTANBUL
Mesajlar: 36
Smile çerkez Tavugu En Gercek Tarifi
Birkac Yerde Yalanci Cerkez Tavugu Tarifinin Kolay Olsun Diye Verildigini Gordum.
Lakin Gerceginden Daha Da Zor Yapiliyormus.

En Gercek Cerkez Tavugu Tarifi:

Malzemeleri Hazirlama Asamasi :

3 Dis Sarimsak Temizlenir Dogranir.
1 Buçuk Su Bardagi Cevizi Rondoda Fazla Ezilmemis Kivama Getirelim. ( Yerken Ceviz Hissetirmeli Kendisini.)
Tavugun Suyuna Gore Bayat Ekmek Içi Ayarlanir.( Tavuk Suyu Ekmeklerin Suyunu Cektikce Ekmekler Siser)

Hadi Hazirlayalim :

1 Butun Tavuk Alinir Ve Guzelce Haslanir.( Haslama Islemi Once 1 Buyuk Sogan Ve Havuc Temizlenir Yikanan Tavukla Beraber Tereyag Konan Tencereye Tuzda Ilave Edilerek Arkali Onlu Cevrilerek Pisirilir.sonra Su Ilava Edilir Ve Haslamaya Birakilir )

Haslanan Tavuk Eti Didilir.
Icine Sarimsak , Bayat Ekmek Içi ,dovulmus Ceviz , Tuz Ve Tavuk Suyu Ilave Edilir. Bir Guzel Borcama Yayilir. Istege Gore Uzerine Kirmizi Toz Biber Serpistirilir.

Afiyet Olsun













: Çerkez Tavuğu
Eloş
12-29-2004, 02:19 PM
Arkadaslar merhaba;
Çerkez tavugu tarifi ariyorum. Denenmis bir tarifiniz varmi ?
Sevgilerimle
fethiye
12-29-2004, 11:12 PM
Bu tarifi Özcan Ozan'ın "Sultan's Kitchen" kitabından alıntılıyorum:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/962593944X
Bir çok kere yaptım bu tarifi ve her seferinde çok güzel olmuştu

4 - 6 kişilik

Malzemeler:

1 kg kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
3 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı ceviz yağı veya sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı paprika
2 çorba kaşığı ufak kesilmiş maydanoz
Yarım ceviz parçaları

Ceviz Sosu
2 dilim, dünden kalma beyaz ekmek, kabukları ayrılmış olacak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 ufak beyaz soğan, ufak parçalanmış, yaklaşık 1/2 su bardağı
2 dış sarımsak, sarımsak sıkacağından geçirilmiş
1 - 1/2 çorba kaşığı paprika
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 - 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
tuz

Yapılışı
Tavuk göğüslerini ve tavuk suyunu bir tencereye koyun, üzerini kapatın ve suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ateşi kısın ve yavaş ateşte 15 dk kadar ya da tavuk pişene kadar pişirin. Tavuğu çok pişirmemeye dikkat edin. Delikli bir kepçe ile tavuğu sudan çıkartın ve soğumaya bırakın. Kalan tavuk suyundan 2 bardağını bu tarifte kullanmak üzere ayırın ve gerisini de bir başka yemekte kullanmak için saklayın
Ceviz sosunu yapmak için: ekmek dilimlerini ayırdığınız tavuk suyuna batırın, çıkartın ve ufak bir kaba parçalayın. Ekmeği bir kenara koyun. Ufak biri tencerede tereyağını ısıtın, soğanı ekleyin ve soğan yumuşayana kadar (yakmadan, rengini değiştirmeden), yaklaşık 2 dakika kadar pişirin. Sarımsağı, paprikayı ve pul biberi ekleyin. Tencereyi ateşten alın.
Mutfak robotunda ya da bir blender yardımıyla cevizleri iyice çekin. Üzerine 1 su bardağı tavuk suyu, soğanlı karşımı ve parçalanmış ekmeği ekleyin. Dilediğinizce tuz ekleyin ve yumuşak bir sos olana kadar karıştırın. Eğer sosusunuz çok katı olduysa biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
Keskin bıçak kullanarak tavuğu didikleyin ve parçalarını büyükçe bir kAseye koyun. Sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı servis yapacağınız tabağa yayın.
üzerini süslemek için: ceviz yağını (veya sızma zeytinyağını) ufak bir tencerede ısıtın, azıcık paprika ekleyin. Bu karışımı didiklenmiş tavuk karışımının üzerinde gezdirin. Üzerine maydanoz ve yarım ceviz parçacıkları dizerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Eloş
12-30-2004, 07:57 AM
Fethiye hanim tesekkurler; yapimida kolaymis . Bu gece sizin tarifi deneyecegim yarinki gidecegimiz Yilbasi ev partisi icin. Bu arada paprika dediginiz ozel bir baharat mi?
Sevgilerimle
austerian
12-30-2004, 04:49 PM
Merhaba,
Fethiye hnm tarifine ek olarak tavuğun daha lezzetli olması için haşlama suyuna bütün bir soğan ve birkaç diş sarımsak atmanızı öneririm,gerçekten fark yaratır...Ayrıca paprika acı biber sosudur,marketlerde bulunabilir..
fethiye
12-30-2004, 06:11 PM
Tarifi ilk okuduğumda ben de "pek zor değilmiş" demiştim ve cidden de kolay!

Hatta bir kaç seferinde pek zamanım yoktu, o yüzden tavukları da mutfak robotundan geçirmiştim. O zaman da fena olmuyor (ama tadından öte çerkez tavuğu demeye bin şahit istiyor) ve kraker, ekmek üzerine sürünce pek yakışıyor.

Paprika pek acı olmayan kırmızı bir biber tozudur. "paprika" kelimesi Macarca'dan bir çok dile geçmiştir ve pepper, biber vs ile aynı Latince piper kökünden gelir. Yanılmıyorsam büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Bundan sonra haşlama suyuna soğan sarımsak eklemesi de yaparım. Teşekkürler tavsiye için.

Şimdiden elinize sağlık!
denizkopmaz
01-04-2005, 10:25 AM
arkadaşlar size zahmetsiz, lezzetli ve çok pratik bir tarif vermek istiyorum isterseniz beş çaylarında ikram edin isterseniz akşam yemeğinde meze olarak
Tavuğun gögüs kısmını haşlayın ve mimik minik didikleyin daha sonra mayonezle karıştırıp tuzunu atın macun gibi olmalı borcamo yayın üzerine domates kabuklarından bir gül yapın işte bukadar inanın yiyenler bunun içinde ne var böyle diye soracaklar
01-04-2005, 01:32 PM
Deniz, ben bu salatayi yilbasi icin yaptim. yalniz benim tarifimde 5-6 adet kornison tursu ve yarim demet de dereotu var. ayrica mayonez ve yogurt karisik. sadece mayonez agir oluyo gibi geliyor bana. birde boyle denemeni tavsiye ederim. gercekten tavuk oldugunu kimse anlamiyor :)
akan
01-10-2005, 10:38 AM
merhaba,bende yoğurt ve mayonez kullanıyorum ayrıca dereotu ve cevizle müthiş oluyor ceviz çok yakışıyor bu salataya..
meze tabağı
01-11-2005, 12:45 PM
sevgili arkadaşlar,
bende sizin kattıklarınıza(tavuk, yoğurt,kornişon,mayonez,dereotu ve ceviz)ilave olarak rende havuç,konserve bezelye katıyorum ve yoğurtuda eser miktarda sarımsaklıyorum.
tüm yapılma şekillerinde çok güzel bir lezzet.netürlü olusa olsun herkese afiyet olsun.
sevgiler
aslı-2
01-12-2005, 07:53 PM
merhaba
ben de yoğurt mayonez tavuk karışımının üstünü bolca kırılmış patates cipsi ile kaplıyorum.denemenizi tavsiye ederim.
ladido
04-26-2005, 04:14 PM
YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU
2 adet kemiksiz tavuk butu(haşla,tift)
1 büyük boy patates(haşla,rendele)
1 brd yoğurt
1 brd mayonez
1 avuç ceviz kırığı
3 diş sarımsak
tuz,isteğe göre baharat
dereotu(ince kıyılmış)
Ayrıca süslemek için ceviz ve dereotu
***Bütün malzemeleri karıştırın.Servis tabağına alın.Ceviz ve dereotu ile süsleyin.Daha bu tarifi yiyip te tarifini istemeyen olmadı...Afiyet olsun...
hayris34
05-15-2005, 10:45 PM
bende bu tarifi cok yapıyorum gerçekte hem kolay hem lezzetli ama ben tavuğun göğsunu kullanıyordum butla denemedim
okale
09-05-2005, 02:30 PM
ben tuzluların içinde pek ceviz sevmediğim için bu salata benim için harika.bence gerçeğinden daha hafif (mayonezi de hafife almamak lazım ama..) yemeside daha güzel.

3 tane tavuk göğsü bütün bir tavuğun olacak. (küçük tü)
1 çorba kasesi mayonez.
1 çorba kasesi yoğurt.
1 diş sarımsak.
tuz.

tavuklar haşlanır çok ince olmak şartıyla didiklenir.parçalanmadan lif lif ayrılacak ve ince olacak.tuzla karıştırılır.
yoğurt ve mayonez iyice karıştırılır bir diş sarımsak içine katılır ve karışım tavuklara ilave edilir.iyice karıştırarak tavukların sosu yemesi sağlanır.
dikdörtgen bir borcamda servis edilir.isterseniz cevizle süsleyebilirsiniz.çerkes tavuğu olduğu anlaşılır.ama ben ya sade olarak yada ortasına dereotu koyarak servis ediyorum.bugüne kadar hıım iyiymiş diyen olmadı herkes çok bayıldı ve tarif istedi.inanın çok lezzetli.yalnız didiklemek insanı sinir ediyor :):)

güzel olması için kesinlikle mayonez ve yoğurt aynı miktarda olacak,sarımsak çok olmayacak.
BENAN
09-24-2005, 10:09 AM
YALANCI CERKEZ TAVUGU
-----------------------------
2 adet kerevız (rendelıyoruz)
1 kase sarmısaklı yogurt
1 kase mayonez
1 bardak ırı kıyılmıs cevız
kımyon
uzerıne serpmek ıcın bır mıktar ınce kıyılmıs maydonoz


Rendeledıgımız kerevızlerı bır salata kasesı ıcınde mayonez,sarmısaklı yogurt,cevız ve kımyonla ıyıce karıstırıp servıs tabagına alıyorum...uzerınede bol maydonoz dogruyorum...nefıs oluyor...hem yemek masamda ....hemde arkadas toplantılarında degısık bır alternatıf oluyor...sevgı ıle kalın...
müzeyyen
10-16-2005, 10:54 PM
çerkez tavuğu:
malzemeler: yarım tane tavuk, 1-2 bardak ceviz içi, 1-2 kahve kaşığı kırmızı biber, 2 yumurta kadar bayat ekmek içi,1-2 dal maydonoz, tuz, karabiber, 4-5 diş sarımsak


yapılışı: tavuğu haşlayınız. tavuk pişerken ekmeği soğuk suda ıslanmaya bırakınız. diğer yanda cevizi varsa et makinasından çekiniz. sonra ekmeği sıkıp cevize katınız. biberi, sarımsağı ilave edip ilave edip yeniden çekiniz. veya cevizi, sarımsağı dövüp sıkılmış ekmek ve biberi ilave ediniz.
cevizli karışımı tavuk suyuyla boza kıvamına gelinceye kadar eziniz. tuz ilave ediniz.öbür yanda tavuğu küçük parçalara bölerek tuz ve ve karabiber serpiniz ceviz salçasıyla karıştırınız ve maydonozla süsleyiniz.
afiyet olsun.
arabic
11-04-2005, 09:55 AM
arkadaşlar size bir püf noktası veriyorum.eğer acıka kullanıyorsanız ,kırmızı biber yerine ceviz ekmek ve acıkayı birlikte çekebilirsiniz .emin olun çok dahalezzetli bir çerkez tavuğu yapmış olacaksınız.ayrıca bir avuç ceviz ve 1 tatlı kaşığı acıkayı robotta iyice ezip elinizde sıkarsanız cevizin yağı kıpkırmızı bir şekilde çıkacak.çıkan yağı çerkez tavuğunu yaptıktan sonra üzerini süslemekte kullanabilirsiniz.
gerel
11-04-2005, 10:12 PM
arkadaşlar bu siteyi yeni keşfettim çerkeztavuğu tariflerinizin hepside birbirinden güzel bende size küçük bir tarif vermek istiyorum oldukça basit bunu çok kısa zamanda hazırlayabilirsiniz gerçek çerkez tavuğu olmasada genede denemenizi tavsiye ederim
haşlanmış ama elinizde çok az kalmış tavuğu mutfak robotunda soğan doğrar gibi çekin içine iri çekilmiş ceviz , bol sarımsak ve yeteri kadar mayonez koyarak karıştırın işte size basit bir tarif
creamy
12-23-2005, 11:50 PM
Annemin buna benzer mükemmel bir tarifi vardır. her yiyen bayılır ve feci kolay. Haşlanmış tavuk göğsü, yeşil göbek salata (atom diyorlar birde galiba, dereotu, kornişon, mayonez. Tavukları didikleyin, kıyılmış dereotu ve doğranmış salata ile karıştırın. Kornişonları da dilimleyip karıştırın. ve en son mayonezi ilave edin. Mükemmel oluyor. özellikle ekmeklerle, peynirli kek le filan bayılıyoruz. :) :)
sevgilerle
B@Nu GöKşİn
06-15-2006, 04:02 PM
:D malzeme
1 tavuk
3 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kaze maydanoz yaprağı
isteğe göre 3 diş sarımsak dövülmüş
yapılışıtavuk haşlanır iyice kemikleri etlerinden ayrılır
etleri elle çok ama çok küçük parçalara ayırın
robotta cevizleri yağı çıkana kadar çekin cevizin yağını alın elle sıkarak yağı alınmış cevizleri önceden ıslanmış ekmek içi ile karıştırın biraz tavuk suyu ilave edin boza kıvamına gelsin ezin ekmekleri içine zeytinyağı baharatlar ekleyin dövülmüş sarımsak ekleyin karıştırın
tavukların üzerine dökün karıştırın tekrar servis tabağına alın düzeltin ceviz yağını gezdirin maydanozla süsleyin
kolay gelssin :lol:
Hhatice
06-16-2006, 06:36 PM
ahh olsada yesek nasıl severim çerkez tavuğunu ben yalancısını yapıyorum banucum daha kolay geliyor ama esas tarif bu biliyorum işte cevizin yağını çıkarma işi biraz zor geliyor ama davet sofralarının değişmez menüsüdür denemeyen varsa mutlaka yapsın
herkese afiyet olsun
Hhaticesedef
Hhatice
06-19-2006, 05:58 PM
sevgili nurbil şimdi gerçek çerkez tavuğu yapanlar çok kızacaklar biliyorum ama seni kırmak istemem 2 tane tavuk butunu çok iyi pişir butları iyice didikle 4 dilim ekmek 1 su bardağı ceviz 3 diş sarısak rondoda çek haşladığın tavuğun suyunu yavaş yavaş kat çok sulu olmasın ditdiğin tavuk etlerini ilave et 2 çorba kaşığı koyu yoğurt ve 1 çorba kaşığı mayonez kat servis tabağına al üzerine zeytinyağ ile kırmızı biberi kızdırıp dök
birde tuzu unuttum tuz kat
afiyet olsun
Hhaticesedef
Yetur
06-19-2006, 06:35 PM
hhaticecim tavuk göğsü ile yapsam aynı lezzeti yakalayabilirmiyim tarifin çok hoşuma gitti yarın deniycem cevabını bekliyorum ...
Hhatice
06-19-2006, 06:43 PM
olur tabi yeturcum belki biraz iplik iplik olursa ben hep butla yaptım ama dene hem kolay hemde çok lezzetli sonucu paylaşırsan sevinirim .sevgilerimle
Hhaticesedef
damlaergenc
11-17-2006, 11:20 AM
Herkese tekrar merhaba
Normalde çerkez tavugunu yapmak zor ve zahmetlidir.Ama bu yalancı çerkez tavugunu yapmak hem kolay hemde çok lezzetli oluyor.Yemeklerde meze olarakda ikram edebilirisniz.Ben kime yaptıysam herkes bayıldı.
İşte tarifi;
Malzemeler
2 adet tavuk bonfile
2 su bardagı ceviz içi
tuz
sarımsak
sızma zeytinyagı
2 yemek kaşıgı mayonez
3 yemek kaşıgı yogurt
4 dilim tost ekmeginin içi
toz pul biber
yapılışı
İlk önce tavukları iyicene haşlıyorsunuz.Soguduktan sonra didikliyorsunuz.Tavukları derin bi kaba alıyosunuz.İçine çeviz-tuz-dövülmüş sarımsak ve ufalanmış ekmek içini koyuyorsunuz.Kaşıkla biraz karıştırıyorsunuz.Daha sonra mayanoz ve yogurt ilave edip tekrar iyicene
karıştıracaksınız.Servis tabagına çıkaracaksınız.Servis yapmadan önce bir kasede sızma zeytinyagı ve toz pul biberi karıştıracaksınız.Bu sosu çerkez tavugunun üstüne yayarak dökeceksiniz.Afiyet oldun.
Sevgiler
GüLGüSeLi
01-25-2007, 12:18 PM
YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU: 1 adet büyükçe kerevizi rendeliyorsunuz..1-2 adet tavuk göğsünü haşlayıp çok küçük didikliyorsunuz..(Kerevizin içinde belli olmayacak derecede küçük kıyıyorsunuz) 1su bardağı kadar ceviz içi..Kerevizi sarımsaklı yoğurt ve bir miktar mayonez ile karıştırıp kerevizle karıştıyorsunuz tavuğu ve cevizide katıp borcama yayıyorsunuz..Üzerine yemek kaşığı ile şekil veriyorsunuz..))))) şekilde :) Ayrı bir yerde yağ ile pul biberi kızdırıp süzgeç yardımıyla yalancı çerkez tavuğunun üzerinde gezdiriyorsunuz..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: