19 Eylül 2008 Cuma

buğday uzarto 488

anaksimona anaksimona isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Member

Üyelik tarihi: Dec 2006
Nerden: İstanbul/ŞEHREMİNİ
Mesajlar: 82
anaksimona - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Buğday UZARTO
1 su bardağı aşurelik buğday
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gr kaşar rendesi
2 diş sarımsak
1/2 su süt
Az tuz

Buğdayı akşamdan pirinç gibi ıslatılır,ertesi gün haşlanır.Tavada tereyağ eritilir,sıvıyağ eklenir(zeytinyağ güzel oluyor) sarımsaklar kavrulursonra buğdaylar eklenir kavrulur.Süt ve tuz ilave edilip süt kendini çekene kadar kaynatılır(kapak kapatmayın tencereye)Ateşi kapattığınızda kaşarların rendesi eklenip onlar uzayıncaya kadar karıştırılır..

Buğday uzarto fesleğenli tavuk yada piliç topkapı gibi katı pişirilmiş tavuk yemeklerine çok hoş bir aperatif oluyor,afiyet olsunnnn...

Hiç yorum yok: