19 Eylül 2008 Cuma

kilis tava antakya kebabı

: Antakya Kebabı (Kilis Tava)
ece23
10-15-2005, 08:34 AM
tarifini forumda vermiştim ama, çok lezzetli olduğu için arada kaynamısın diye buraya başlık yapıyım dedim,,
büyük fırın tepsisine

1-1,5 kilo iki kere çekilmiş kıyma
7-8 diş dövülmüş sarımsak
tuz
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı domates salçasını

elimizle ıslata ıslata (1 su bardağına yakın su alıyor ama birden değil, yavaş yavaş, yanımıza bi kasede su koyup, elimizi batıra batıra yoğuralım) iyice yoğuralım, 10-15 dk kadar, en son içine taptaze (bu önemli) 2-3 çay kaşığı kimyon koyup tekrar 3-4 dk daha yoğuralım, tepsinin kenarlarına gelecek şekilde iyice yayalım, (piştikten sonra malum kıyma çekior kendini), sonra üzerine sivri biber, domates, kızarmış patates en son fırından çıkınca maydonoz ile süsleyelim, tepsi yuvarlaksa üçgen, kare yada diktörtgense kare kare servis yapıyorum, :wink: 180 derece fırında, 40-45 dakikaya kadar pişiyor

annem sık sık yapardı, bazen patlıcanları patlıcan kebabındaki gibi kesip koyardı, kıymanın kokusu, buharı, patlıcanlara ayrı bir lezzet veriyor, süper bi lezzet, tadıpta tarifini almayan yoktur :wink:
herkese iyi iftarlar,,,




arımsaklı baharatlı patates tavası
5 normal büyüklükte patates
3 diş sarımsak
1 yumurta
karabiber,pulbiber,maydanoz (doğranmış)
birer kaşık mısır ve beyaz un
kızartmak için sıvıyağ
patateslerin kabuklarını soyup bıçak sırtı kalınlığında incecik doğrayın.(bu önemli ince olması)sarımsakları rendeleyin.maydonozu ekleyin.
baharatalrı tuzunu ayarlayın.unları ilave edip bir kaç kez karıştırın
teflon tavaya sıvıyağ dökün(4 yemek kaşığı kadar)kızdırıp patatesli harcı dökün güzelce döşeyin
arkalı önlü kızartın.sıcak yenilmesi lazım.hafta sonları için tavsiye ederim

Hiç yorum yok: