19 Eylül 2008 Cuma

fırında kremalı patates 4326

: firinda kremali patates
hosseda
01-13-2007, 10:36 PM
merhaba arkadaslar, sizlerle uzun sure once ogrendigim fakat daha yeni deneyebildigim bi tarifi paylasmak istiyorum.

Firinda Kremali Patates
Malzemeler:
-7,8 adet patates
-1 su bardagi sut
-1 paket sut kremasi
-dilim kasar ( rendelenmis de olabilir )

Yapilisi:
Kabuklari soyulan patatesler halka halka dogranir. Bir tencereye alinir. (Tencere teflon olursa daha kolay oluyo ) Kisik ateste bir miktar pisirilir.Dibi tutar gibi olunca uzerine sut ilave edilir.
Patateslr yumusayinca firin kabina alinir. Uzerlerine tuz, krema ve dilim kasarlar konulur. Firinda uzerleri kizarana dek izgara ayarinda pisirilir.

Ben arkadaslarima kahvalti icin yaptim bu yemegi ve ben dahil herkes bayildi. Denemenizi tavsiye ederim.

http://gulidem.blogcu.com
hosseda
01-13-2007, 10:40 PM
Arkadaslar hem tencere hem firin kabi kirlenmesin derseniz ki ben ikinci yapisimda demistim, direk firin kabina koyup firina verebilisiniz. Ama inani daha uzun suruyor ve daha fazla sut koymak gerektigi icin biraz suluca oluyor.

http://gulidem.blogcu.com
nehirsu
01-13-2007, 11:01 PM
tarifiniz bi nevi graten tarifidir..bende patatesleri biraz kalinca olmak sarti ile halka halka dograyip tencerede 15 dk suda haslyiorum daha sonra firin tepsisine dekoratif bi sekilde dizip kremayi uzerine bosaltiyorum..ayrica karnibahar ,brokoli ve kabakta ekleyebilirsiniz daha renkli olur
muge
01-14-2007, 12:16 AM
bende buna benzer et yemeklerinin yanına yapıyorum. orta boy patatesleri 4e veya 5e bölüyorum. teflon tencerede margarini eritiyorum tencerenin her yerine margarinin sürülmesini sağlıyorum kabuğunu soyup kestiğim çiğ patatesleri tencereye koyuyorum. tuz,karabiber,pulbiber koyuyorum süt ilave ediyorum vede tereyağ koyuyorum süt kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyorum. patates sert süt azaldıysa biraz daha süt ilave ederek patateslerin pişmesini ve sütü iyice çekmesini sağlıyorum.
canımcım
01-14-2007, 03:27 PM
MUGECIM TARIFIN BANA DEGISIK GELDI HOSUMA GITTI YANI...:))BENDE DENEMEK ISTIYORUM BANA OLCU VERMEN MUMKUNMU :roll: :arrow: ..CUNKU TAM ANLAMADIM..SUT AZMI OLCAK YOKSA SUDA HASLADIGIMIZ GIBI SUTTEMI HASLIYOZ PATATESLERI?SUT ILE PATATES MIKTARI BENIM ICIN MUHIM CUNKU SEN BILDIGIN ICIN BILDIGIN GIBI YAZMISSIN AMA BENIM ICIN YENI BIRSEY OLDUGUNDAN ANLAMADIM AMA HOSUMA GITTI CANIM HIMMMM.... 8) ELLERINE SAGLIK GUZELIM... :wink:
FİGEN
01-14-2007, 03:48 PM
Merhaba,
Ben senelerdir direk fırında yapıyorum,
patatesleri halka kesiyorum,
kare borcam tepsimi yağlıyorum ve sarımsak ile ovuyorum tabanını,
daha sonra 1 paket krema ve 1-2 bardak sütü karıstırıp tepsiye bosaltıyorum , 200 derece fırında pişiriyorum, yaklasık 30 dk da pişiyor, pişip pişmedigini bıcak kontrolü ile anlayabilirsiniz, tuz ve karabiber de ekliyorum tabi.

En son fırından almadan once isterseniz üzerine kasar rendesi serpin , ki cok guzel oluyor ben evde hazırda varsa mutlaka kullanıyorum.

sevgilerimle,
Figen
nagis
01-14-2007, 03:55 PM
Fİgen ben de aynen senin yaptığın gibi yapıyorum ve enfes oluyor...Bi de Migrosta satılan misket patateslerle yapıyorum bazen..şekil olarak nefis gözüküyor..tadı da çok güzel oluyor..
FİGEN
01-14-2007, 04:03 PM
Nagihan,
Misket patateslerle yapmak ta cok iyi fikir,
Gorunum olarak çok şık olur haklısın.
Seninde ellerine saglık:)
SEvgilerimle,
hosseda
01-14-2007, 04:21 PM
Figen,
Ben direk firinda yapmayi denedim ama tam 1 saate pisti.Seninkiler nasil oluyo da pisiyo acaba. Cunku ben firinda patates kofte yaptigimda da 1 saate pisiyo patateslerim.
Sevgiler...

http://gulidem.blogcu.com
hosseda
01-14-2007, 04:26 PM
Muge,
Senin tarifin de bana biraz patates puresini animsatti.Patatesleri hasla,soy.ez vs. yerine senin tarif ettigin gibi yapmak daha kolay. Benim yaptigimi denemediysen eger tavsiye ederim, cunku ustteki kasarin kizarmis goruntusu harika oluyor. Ben insallah yarin gelicek misafirlerime borek niyetine yapicam bunu.
sevgilerimle....

http://gulidem.blogcu.com
FİGEN
01-14-2007, 04:28 PM
hosseda merhaba,
Fırın derecn 200 demiydi acaba ?
Sayet 200 derecede yaptıysan ve yarım saate pişmediyse, dereceyi 220 yapabilirsin ?
Fırın ayaralrı ile ilgili olabilir, veya patateslerinizin eski, taze olmasıyla da ilgisi olabilir.?
Genelde taze kabukları ince patates secerseniz bu tarif için daha kolay pişirebilirsiniz,
Umarım faydalı olur bilgiler,
muge
01-14-2007, 05:12 PM
MUGECIM TARIFIN BANA DEGISIK GELDI HOSUMA GITTI YANI...:))BENDE DENEMEK ISTIYORUM BANA OLCU VERMEN MUMKUNMU :roll: :arrow: ..CUNKU TAM ANLAMADIM..SUT AZMI OLCAK YOKSA SUDA HASLADIGIMIZ GIBI SUTTEMI HASLIYOZ PATATESLERI?SUT ILE PATATES MIKTARI BENIM ICIN MUHIM CUNKU SEN BILDIGIN ICIN BILDIGIN GIBI YAZMISSIN AMA BENIM ICIN YENI BIRSEY OLDUGUNDAN ANLAMADIM AMA HOSUMA GITTI CANIM HIMMMM.... 8) ELLERINE SAGLIK GUZELIM... :wink:

canımcım su yerine sütte haşlanıyor gibi düşün. hiç ölçülü yapmadımki :roll: patatesleri biraz geçicek kadar koyuyorum sütü. süt azalıp patatesler sertse tekrar süt ekliyorum. en iyisi bu aralar yapıcak olursam ölçüsüne dikkat ediyim :)
sade
01-14-2007, 05:14 PM
Bende direk borcama koyup firina veriyorum tarifte 1 kilo patates vardi ama ben bir iki tane fazla koyuyorum 1 paket krema ve 250 ml sütü biraz karabiber ve tuz ilavesi ile patateslere döküp 200 g(tarifte 100 g di)kasar rendesinide üzerine serpip 200C de 50-60 dakika arasi pisiriyorum.Aslinda tarifler cok birbirine benziyor.Benim yazmamin sebebi 1 saat pisirme konusunda ihtilaflari okuyunca bu sürenin normal oldugunu bildirmekti.Ben bu tarifi almanca bir yemek kitabindan aldim.Ayrica tarifte FIGEN in yaptigi gibi tepsiyi tereyagiyla yaglayin sarimsakla ovun yaziyordu en son üzerinede bir kac parca tereyagi koyulmasi gerekiyordu.Ama ben zaten peynirin iki katini koydugum icin bir daha yaglama geregi duymuyorum.Zaten yapismada olmuyor.
canımcım
01-14-2007, 09:33 PM
evet mugecım sevınırım ama denıcem muhakkak....ben fıgenın yaptıgı gıbı yapıyordum senınkı ılgımı cektı..tesekkurler...:))
hosseda
01-14-2007, 11:14 PM
Figencim cevabin icin tesekkur ediyorum. Insallah bi de oyle denerim.Aslinda yarin yapacagim ama misafir gelecegi icin ben yine biraz tencerede pisireyim de garanti olsun. Cunku sorunum sadece pisme suresinin uzamasi degil. Firinda yaptigimda biraz da sulu olmustu.

Neyse ya sevgilerle.....

http://gulidem.blogcu.com
iven
01-15-2007, 02:39 PM
FIRINDA KREMALI PATATESİ BENDE YAPIYORUM YALNIZ ÜZERİNE BİR DİLİM KAŞAR KOYDUKTAN SONRA PASTIRMA YADA SUCUK EKLİYORUM, YADA ACILI EZMEDEN İNCE BİR ŞERİT HALİNDE PATATESİN ÜZERİNE SÜRÜYORUM.
hosseda
02-01-2007, 11:04 PM
Arkadaslar bugun kremali patates yerine kremali karnabahar yaptim, muthis birsey oldu.
Eminim cogunuz biliyorsunuzdur, asil ismi de karnabahar ograten galiba. Ama ben yine besamel sos yerine krema doktum.
Patatesliden tek farki az suyla karanahari haslamam aslinda, Afiyetle.....

http://gulidem.blogcu.com
muge
02-01-2007, 11:06 PM
karnıbahar ve brokoli birlikte yapıp üzerine başamel sos dökmenizi tavsiye ederim onun üzerinede kaşar peynir :)
aNnEcİk
02-02-2007, 01:28 AM
brokoli
krema
ve kaşar rendesiyle yapsam nasıl olur
acilen cevap
Okyanus-Deniz
02-02-2007, 06:52 AM
ne kadar acil cvp oldu bilmem de nefis olur...
hosseda
02-02-2007, 11:28 AM
Krema, kasar peyniri takviyesiyle sanirim hersey guzel oluyor. Sarimsakli yogurttaki buyu sanirim bu karisimda da var.
Muhabbetle......

http;//gulidem.blogcu.com
aNnEcİk
02-03-2007, 06:41 PM
okyanus deniz ve hosseda sizden cesaret alarak fırında brokoliyi yaptım hakikaten nefis oldu :lol:
tabi hayalimde kremanın brokolinin üzerinde beşamel sos gibi durucağını zannettim ama hayır :( dibe çöktü (doğal olarak :? ) allahtan kaşar rendesi kusuru kapattı
komşumada bir tabak verdim bayıldığını söyledi :shock: ........ yaa kremayı artık çok sık kullanmaya başladım çok güzel oluyor onunla herşey 8) :D
selamlar
hosseda
02-15-2007, 09:17 PM
Afiyet olsun annecik, daha once de soylemisimdir ama tekrarlayacagim. Sarimsakli yogurt ya da peynir-krema karimiyla yapilan hersey guzel oluyor.
Sevgilerimle........
aNnEcİk
02-16-2007, 12:18 AM
hosseda evet kesinlikle zaten sarımsaklı ve dereotlu yoğurt :lol: iştahı açarmış böyle kremalı tariflerinizi bekliyorum :D
selamlar
ozlemsm
02-16-2007, 03:08 PM
Benimde surekli yaptigim kremali patates tarifini vermek istiyorum.


5-6 orta boy patetes
Bir kutu krema ( 25 cl )
Kasar peyniri rendesi
tuz

Patatesler soulup kup kup kesilir ve borcoma dizilir.(Ben en kucuk boy kullaniyorum 4kisi icin ideal.)Uzerine tuz serpilip krema uzerinde gezdirilerek bosaltilir.Son alarak kasar rendesi eklenip isitilmis firinda 20-30dk arasi pisirilir.

Yardimci yemek olarak hem yapilmasi cok kolay bir tarif, hemde tadi cok hos oluyor.

Afiyet olsun.Ellerinize saglik . . .
hosseda
02-18-2007, 12:10 PM
Sevgili Annecik ayni goruste oldugumuz icin sevindim :-) Marketten bruksel lahanasi aldim, haslayip yogurtlamak icin. O da cok guzel oluyo.

Ozlemsm, tariflerimiz arasindaki tek fark senin direk firinda pisirmen anladigim kadariyla. Baska arkadaslar da ayni seyi soylediler ama ben bir kez direk firina verp 1 saatte pisirdigim icin once teflonda biraz pisirmeyi tercih ediyorum.

Muhabbetle........
ozlemsm
02-18-2007, 11:53 PM
Haklisin Hosseda.Biraz uzun suruyor direk firina verince.Bir dahaki sefere bende senin gibi yapmayi deneyecem zaman kazanmis oluruz.Fikrin icin tesekurler.
Yeni seyler ogrenmek cok guzel.Bu siteyi buldugum icin cok mutluyum cok uzun zaman olmadi ama cok sey ogrendigim kesin.

Iyi gunler diliyorum . . .
hosseda
02-19-2007, 12:20 PM
Valla ozlemsm bence de birseyleri paylasmak cok guzel. Her aradigimizi olumlu olumsuz yanlariyla bulabiliyoruz.

Amaaaa biraz da kotu oluyo. Cunku istahim aciliyo yapilanlari gorup ya da duyunca. Bi de esime bilgisayar basinda cok oturuyosun derken, simdi ben onun durumuna dusuyorum.

Muhabbetle.....
iven
02-19-2007, 01:00 PM
Fırında kremalı patatesi bende tıpkı hosseda gibi yapıyorum sadece sarımsakda ilave ediyorum. Hatta biraz karabiber, pul biber. Baharatlarıda ekleyince inanılmaz lezzetli oluyor. Genelde hazır krema kullanıyorum. Eğer hazır krema yoksa beşamel sos hazırlıyorum ve bu şekilde pişiriyorum.
hosseda
02-19-2007, 02:03 PM
Iven sarimsaklisini hic hayal edmedim dogrusu. Ama eminim guzel oluyordur vede yapsam esim bayilir. Bakalim artik....

Krema kolaylik oluyo, besameli pisir, cirp. Cocuklu bayanlar icin zor.
iven
02-19-2007, 02:05 PM
Gerçekten tavsiye ederim. Sarımsakla mutlaka deneyin tabii eğer seviyorsanız çok hoş bir aroma katıyor. Haklısın çocukla zor olur tabii ama bende henüz öyle bir durum olmadığı için şimdilik sorun olmuyor :lol:
nagis
02-19-2007, 02:10 PM
Hosseda sarımsak tadı gelmiyor,, ekstra bir lezzet katıyor o kadar..ben borcamı yağladıktan sonra sarmısağı ikiye kesip yağın üzerinde gezdiriyorum...Seveceğine inanıyorum..:)
hosseda
02-19-2007, 02:15 PM
Tamam bir paket kremam var evde, bundan sonraki ilk yapisimda deneyecegim insallah. Bu arada Iven vew Nagis ikna gucunuz muthissss :-)
ozlemsm
02-19-2007, 02:31 PM
Sevgili Nagis bende sarmisakli denemek isterim ama anlamadigim sarmisagi nasil ekledigimiz.Yani borcamin dibine suruyoruz sonra dipte mi birakiyoruz yoksa patateslerle mi karistiriyoruz?
Cevap verirsen sevinirim.

Sevgilerimle Ozlem . . .
iven
02-19-2007, 02:34 PM
Ben sarımsakları patatesleri haşlarken aynı tencereye atıp yumuşamasını sağlıyorum daha sonrada fırın kabına alıp eziyorum ve patateslerin dilerseniz üzerine dilerseniz aralarına koyuyorum.
sukran.unal
02-19-2007, 02:35 PM
sevgili hoş seda sen Ankaradan sın vallahi yeni farkettim.eh bahar toplantımıza seni de aramızda görmek isteriz.
hosseda
02-19-2007, 02:39 PM
Valla cok isterim.
nagis
02-19-2007, 05:10 PM
Ben sarmısakları ikiye bölüp, yağlanmış borcama sürüp, sonra sarmısakları atıyorum...ama havanda dövüp fırın tepsisine fırça yardımıyla gezdirip bıraktığım da oluyor....yani bazen tepside kalıyor bazen de kalmıyor iven...patatesleri de çiğden kabuklarını soyup, doğrayıp fırın tepsisine diziyorum....üzerine de tavuk suyu, krema, süt veee tuzu ekleyip fırında pişiriyorum...
nihal bay
02-19-2007, 06:45 PM
Artık neredeyse patates kızartmıyorum arkadaşlar...patatesleri ince ince doğruyorum,2-3 diş sarmısak,kekik,karabiber,pul biber ilave edip yağlı tepsiye döşüyorum.Kızdırılmış fırında pişiriyorum.Her yiyen nasıl yaptığımı sorup,tarifini alıyor.Pişmesi de 1saat sürmüyor.
nihal bay
02-19-2007, 06:48 PM
pardon...
patateslere sıvı yağda ekliyorum,atlamışım.sarmısakta küp küp doğranmış olacak.
hosseda
02-19-2007, 07:44 PM
Nihal bay ben de yapiyorum ayni sekilde. Sadece sarimsak koymuorum. Gercekten cok guzel oluyor. Firinda biraz fazla tutunca kitir kitir oluyor.
Muhabbetle......
nazlican
02-28-2007, 11:19 AM
arkadaslar ya kremanin bana almancasini yazarmisiniz lütfen bilen varsa
hosseda
02-28-2007, 02:09 PM
Canim yaa keske yardimci olabilsem:-(
Almanyada yasayan bir arkadasim var, onunla konusabilirsem sorayim. Bi de sen googledan artabilirsin aslinda. Google"in oyle bir servisi var, esim hep oradan ceviri yapiyo, takilinca.
hosseda
02-28-2007, 02:15 PM
die Sahne, der Rahm.

Creme [die], Cremespeise [die], Rahm [der], Sahne [die]

rahm

Googleda arattim ve bunlari buldum.
nazlican
02-28-2007, 11:31 PM
hosseda ilgin icin cok tesekkür ederim canim evet bende bakmistim aynen senin yazdigin gibi ama yinede dedim hani almanyada felan yasayipta kullanan varsa tam emin olurum yanlis birsey kullanipta yapacagim seyin tadini bozmak istemedim tekrar sagol canim
hosseda
03-01-2007, 09:57 AM
Hic onemli degil canim, ama keske yardimci olabilseydim :-)
Arzu Unterberger
03-01-2007, 01:31 PM
Sevgili Nazlican, eksi krema olarak, yani yemeklerde kullandigimiz, Sauerrahm veya saure Sahne alacaksin. Avusturya'da süt ve yogurtlarin yaninda rahatlikla bulabilecegin bir ürün. Krem santi yapmak yani pasta va tatlilara kullanmak icin mikserde köpürttügümüz ise süsser Rahm veya sadece Rahm (Schlagsahne, Schlagrahm) adinda yine marketlerin ayni reyonlarinda bulunuyor. Simdi bir de Cremefine isminde ayni amacla kullanilabilen, ama yag orani cok daha düsük bir ürün de var. Üc türü bulunuyor: Corba ve soslu yemeklere katilabilen, kaynayinca kesilmeyen bir tür; soslari zenginlestirmek icin kullanilabilecek, fakat kaynatilmayan bir tür; bir de aynen krem santi gibi kullanilan tür. Ben bunlarin hepsinden kullandim. Tadlari hic farkli olmuyor, en iyi taraflari cok daha az yagli olmalari. Tabii az yag demek, bazi suni katki maddeleri bulunuyor demek oluyor.
azeri kizi
03-01-2007, 03:33 PM
Nazlican,bu tarifteki krema 200 gramlik SAHNE var ya,o canim.Onu alacaksin.Türkiye'de Sauerrahm falan olmadigi icin herkes sahne'yi kullaniyor.Bende krema,cig krema yada süt kremasi tariflerinde hep Sahne'yi kullandim.
hosseda
03-01-2007, 11:14 PM
Krema isi karisikmis oralarad. Bizde tek cesit, kolay oluyor :-)
nazlican
03-02-2007, 05:32 PM
hosseda haklisin vallahi baya karisikmis simdi aklimdada kalmaz not etmem lazim bu arada kizlar cok tesekkürler yardimlariniz icin
raspberry
03-16-2007, 08:55 PM
merhaba arkadaslar,
fırında patetesi ilk kez hossedanın tarifine gore yaptım cok lezzetli oldu.ben malzeme miktarlarını biraz degistirerek yaptım.birde muge gibi karabiber ve pul biber(benimki amerikan biberi)ekledim. esim de cok begendi tesekkurler;)
hosseda
03-18-2007, 05:58 PM
Ellerine saglik canim, afiyet olsun. Ben yemek sofralarima borek yerine de yapiyorum bu tarifi. Boylece hem boregim hem de bir ara sicagim olmus oluyor. Hepsibirden yenmiyor zaten degil mi?
nazlican
03-18-2007, 08:21 PM
hosseda tarifini simdi dikkatle okudumda canim patatesler ilk etapta sütlemi pisiriliyor tencerede. ya birde su izgara ayari ne oluyor sadece üstünün acik olmasimi
tijenak
03-18-2007, 08:54 PM
arkadaşlar merhaba
aranıza yeni katıldım. kremalı patates tarifini görünce bende bildiğim başka bir tarifi vermek istiyorum. bu yemek hiç zamanınızı almayacak. 2 tane iri patatesin kabuklarını soyduktan sonra yaklaşık 1 cm kalınlığında patates halkaları yapın. Hafif yağlanmış bir fırın tepsisine patatesleri düzgünce yerleştirin. üzerine 1,5 -2 su bardağı kadar süt döküp tuz ve karabiber serptikten sonra önceden 170 derecede ısıttğınız fırında yaklaşık 15 dk pişirin. daha sonra üzerine 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniride serpitkten sonra peynirler eriyip kızarana kadar fırında bir süre daha tutun. sıcak olarak servis yapın. Görünüşü ve tatı süper bir aperatif. Ayrıca misafir yemeklerinizde de yapabilirsiniz. Hiç zamanınızı almayacaktır. Bu tarifleri ve daha fazlasını yakında yayına sokacağım profesyonel olarak hazırladığım tijence lezzetler.com da bulabilirsiniz arkadaşlar.
Ayrıca siteyi yayına soktuğumda da sitede sizlerinde güzel tariflerinizi görmek isterim.

En güzel yemek tarifleri gönderen arkadaşlara hediyeler de gönderilecektir.
açıldığında mutlaka haber veririm sizlere
hosseda
03-18-2007, 11:15 PM
Evet Nazlican izgara ayari sadece ustunun acik olmasi anlamina geliyor, cunku patatesleri pisirerek koydugumuz icin sadece kizarsinlar diye firina veriyoruz.

Ben patatesleri su ve sut ilavesi olmadan pisiriyorum, uzerine krema dokuyorum firina verirken. Istedigin gibi yapabilirsin.
nazlican
03-18-2007, 11:39 PM
tesekürler hosseda cevabin icin denerken bakarim artik ne gerektiriyorsa öyle yapariz
aNnEcİk
03-19-2007, 10:29 PM
HOSSEDA ÇOK KÖTÜSÜN BU TARİFİ NİYE VERDİN ARKADAŞIM :cry:

TARİFİNE AYNEN UYARAK YAPTIM BÜYÜK YUVARLAK BORCAM TEPSİDE 8) ÇOOK GÜZEL BİŞEY OLDU :shock:

VE HEPSİNİ NERDEYSE BEN YEDİM :oops: :lol:

:D :D :D

ŞAKA BİRYANA TEŞEKKÜR EDERİM TARİF İÇİN ARTIK ET YEMEKLERİNİN YANINA PİLAVMI,PÜREMİ DİYE DÜŞÜNMİYCEM BU HERKESİN ÇOK HOŞUNA GİDİCEKTİR

VE KREMANIN MARKASIDA ÇOK ÖNEMLİ PINAR MARKANINKİ SÜPER BİŞEY

SELAMLAR
mervess
03-21-2007, 07:35 PM
arkadaşlar krema koymadan uygulasak nasıl olur sizce.deneyen arkadaş varmı acaba.
ezgideniz
03-22-2007, 08:24 AM
merhaba arkadaşlar benim yaptıgım fırında patates tarifi emine bedere aittir. et,tavuk,balık yanına acaip güzel bir garnitür oluyor ayrıca sevgili tijenakında dedigi gibi piştikten sonra kasar rendesi serpip tekrara eriyene kadar fırında tutabilirsiniz güzel bir kahvaltılıkta olur. şimdi gelelim asıl tarife


patatesleri soyup kalın yuvarlak dilimleyin.
sıvıyağ ve tuz koyup harmanlayın.
sırt sırta olacak şekilde fırın tepsisine dizin.
üstüne süt gezdirip fırına verin.

afiyet olsun
hosseda
03-23-2008, 01:56 PM
Arkadaslar sali gunku misafirim icin brokoli, karnabar, havucu haslayip, uzerine krema ekleyip firina vrmeyi, pisince de uzerine kasar eklemeyi planliyorum. Patates cok guzel oluyor bu tarifle ama sizce bu guzel olur mu? Yani krema yerine, besamel sos mu yapsam acaba????
HIRSIZ-POLIS
03-23-2008, 10:55 PM
Arkadaslar sali gunku misafirim icin brokoli, karnabar, havucu haslayip, uzerine krema ekleyip firina vrmeyi, pisince de uzerine kasar eklemeyi planliyorum. Patates cok guzel oluyor bu tarifle ama sizce bu guzel olur mu? Yani krema yerine, besamel sos mu yapsam acaba????

Hosseda guzel olur, ben yapiyorum bazen, hatta krem freshle'de yapiyorum bazen krema yerine oyle de guzel oluyor..
hosseda
03-24-2008, 10:58 PM
Sagol canim cevabin icin, misafirim ertesi gune ertelendi. Sonucu yazarim insallah.
G KARAHAN
03-25-2008, 11:18 AM
çok güzel bir tarif yaptım ve çok beğendik.Ama ben patatsleri önce zeytin yağlı,kırmızı biberli sosa buladım tepsi ye dizdim
Gökce
03-25-2008, 12:57 PM
sedacım birşey soracağım.fırında patatesin içne başka sebzeler konuluncada güzel olur mu ki?ben brüksel lahanası eklmeyi düşündüm(brüksel lahanasını yiyebileceğimiz bir tarif çıkmadı henüz de) belki lahanayı da lezzetli bir şekilde tüketebiliriz o zaman.sence nasıl olur ki.
hosseda
03-25-2008, 01:02 PM
Gokcecim ben daha once bu tarifi karnabahrla yapmistim ve cok da guzel olmustu. Yarina ertelenen misafirim icin de karnabahar ve bruksel lahanasini karistirip yapmayi planliyorum. Beklersen sonucu yazarim insallah.
Ama biz patates, havuclu yemegini ve ozellikle de iyice haslanip uzerine sarimsakli yogurt dokulmus halini seviyoruz :-)
Gökce
03-25-2008, 01:11 PM
ben pek sevmedim.haticenin portakal ağacındaki tarifi yaptım olmadı pek.birde böyle deneyeyim.senin sonucunu bekliyorumm
hosseda
03-25-2008, 01:29 PM
Umarim sonuc iyi olur, misafir soz konusu cunku :-)
hosseda
03-26-2008, 04:31 PM
Cok guzel oldud arkadaslar, brokoli ve karnabarla bu tarif. Renk katsin diye icine biraz da havuc dogradim. Uzerine krema, uzerine de kasar. Tabi once hasladim sebzeleri yeni okuyanlari sasirtmayalim :-)
Gökce
03-26-2008, 04:57 PM
hadi geçmiş olsun sana.bende denemek istiyorum en yakın zamanda inşaallah.

Hiç yorum yok: