Malzemeler : İstenilen miktarda un, kabartma tozu ve tuz.
Yapılışı : Su, un, kabartma tozu ve tuz karıştırılarak sulu bir hamur elde edilir. Hamur yapılırken bir yandan da tava kızdırılır. Elde edilen sulu hamur bu kızgın tava üzerine kaşık kaşık akıtılır ve altlı üstlü akıtılan hamurlar pişirilir.
akıtmanın içine nutella, reçel vb. şeyler koyduğunuzda çocuklar bayılıyor. sade de çok güzelken bu şekilde tadına tat katılıyor.
Afiyet Olsun..
JALE&
12-06-2005, 01:45 PM
bende mayalı hamurla (hamur cıvık oluyur) yapıyorum.teflon tava kızdırılıp normal büyüklükte bir kepçeyle dökülüp altı üstü pişiriliyor.piştikten sonra iki yanı az yağlanıyor.yöresel adı cızlak.
gnckynk
12-06-2005, 02:45 PM
jalecim biz maya koymuyoruz ama içine su yerine süt katıldığında daha bir farklı oluyor.
demek her yörede ismi değişik:)
acalya
12-06-2005, 04:04 PM
Benim cocuklugumun en lezzetli seylerinden biriydi 'akitma'. Annem bir tane de yumurta kirardi icine ve bizim ic malzememiz de sadece ve sadece beyaz peynir ve kiyilmis maydanoz di. Yanina da cay,mmmmmm.
yuleda
12-06-2005, 04:33 PM
Ben Afyonluyum.Bizde de akıtma denir ama yumurta süt un ve biraz kabartma tozuyla yapılır. Şimdiki ismi krep.Yağlı tavada ya da yağsız olarak teflon tavada yapılır. Biz sade yaparız genelde ama çırparken içine peynir ve maydonoz da koyulabilir. Öyle de çok lezzetli oluyor.
gnckynk
12-07-2005, 07:09 AM
Ankara'da oturan teyzem var o da akıtma yaparken içine un yumurta ve un koyuyor. Hem sağlıklı hem lezzetli oluyormuş. Bir keresinde bizde de yapmıştı ama alışmadığımız için mi yoksa yumurtayı fazla kaçırdığı için mi bilmiyorum akıtma yumurta kokmuştu. Hani poğaçaya da fazla yumurta koyunca kokar ya onun gibiydi. Ama tabii herkes çok farklı biliyor akıtmayı yani krepi :)
dileks
12-07-2005, 07:11 AM
ŞİMDİ BURNUMDA KOKUSU TÜTTÜ EN SEVDİĞİM APARATİFLERDEN TRAKYA LEZZETLERİNDEN
kırıntı
12-07-2005, 10:19 PM
Hem maya ile hem de mısır unu katarak deneyin derim.Yarı yarıya beyaz unla.Komşum inanılmaz güzel akıtmalar yapar.Akıtma krep gibi dökülmesi haricinde başlı başına birşey bence.Onun hakikisin de piştiğinde küçük küçük bir sürü gözler olur.Yarın tarifini tam alıp yazarım size.Bir de böyle deneyin derim.Afiyetle...
TUTKU
12-07-2005, 10:19 PM
bizim ailede de akıtma mayayla yapılır.biz içine yumurta koymayız.isteyen sütle isteyen suyla yapar.bende kızıma okuldan geldiğinde yemesi için yaparım.bu arada bu yazıyı görünce ne zamandır yapmadığımı anladım.yarın yapayım bari.
gnckynk
12-08-2005, 10:54 AM
Tutkucum çocuklar akıtmayı çok seviyor ve çok isteyerek yiyorlar. o yüzden eğer kızına sütle yaparsan sağlığı açısından çok fayda almış olacak:)
kırıntıcım verdiğin tarifte akıtma çok güzel gibi gözüküyor bir akıtma canavarı olarak ikisini karıştırıp mutlaka deneyeceğim sonucu da mutlaka yazacağım:)
kevser k
12-08-2005, 01:13 PM
arkadaşlar ben akıtmayı daha şimdi duydum krepi ara sıra yapardım birde böyle deniyeyim bakalım dediğiniz gibi güzel mi ama insanın bunları okuyunca canı istiyor bide her okuduğumuzu yapmaya kalkarsak herhalde birkaç ay sonrada diyet yemekleri tarifi isteyeceğiz :cry: :lol: :D
sabahim
12-08-2005, 04:05 PM
Benim annemde trakyalı .Biz çocukken özellikle hafta sonraları hep birlikte olduğumuz kahvaltı sofralarımız için yapardı.İçine süt koyardı.Biz büyüyünce bu tarifte unutuldu gitti.Onun yerine ben krep yapıyordum.Bu tarifi hatırlatığınız için teşekkür ederim.
kırıntı
12-08-2005, 04:09 PM
Sordum soruşturdum.Beyaz unla oluyor ama dilerseniz mısır unu da katabilirsiniz.Yumurta koymayın.Krep hamuru kıvamında bir hamur olacak.Ununuzu bir kaba koyun.Bir miktar maya ile yavaş yavaş ılık su ile (süt de olabilir ya da yarın yarıya)bir bulamaç hazırlayın.Topak kalmamasına dikkat edin tuzunu ekleyin ve akıtmanızı mayalanmaya bırakın.Kabarıp oldukca hacimlenince teflon tavada her bir akıtma için bir kepçe olacak şekilde ayarlayın.Alt üst pişirin.Yumuşacık olacaklardır eminim.Afiyetle...
acalya
12-08-2005, 04:50 PM
Ben Bilecik'liyim, her yorede sanirim eklemeler yada cikarmalar yapiliyor, bu normal. Bizim orda da yumurta kirarlar akitma hamurunun icine ve cok da lezzetli ve benim kanaatimce cok da besleyici olur, ozellikle cocuklar icin. O koyulmaz, bu koyulmaz derseniz olmaz. Annem su ile yapardi mesela ama bizim icin icine sut de eklerdi.
deniz488
01-23-2006, 03:51 PM
Sevgili Arkadaslarim
Yengen Adapazarlıdır ve akıtması muthıstır. Maya, süt ve unla boza kıvamı hazırlar ve mayalandırır. (Maya kullanınca adı akıtmadır diger turlusu krep oluyor.)
Cok artımlı olur ve tavaya dokerek kızartır.Acaip yumusak ve goz goz olur kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.Tuz seker konmaz cunki dilerseniz icine recek cukulata sos koyarsınız tatlı olur.Peynir gibi tuzlu seylerlede tuzlu olur.Dursa bile sertlesmez sunger gibidir.
deniz488
cgozlu
01-24-2006, 02:25 PM
Arkadaşlar kimse ölçü vermemiş nasıl yapıcaz hiç yapmayan birisi için ilk deneme ölçüsüz kıvamını tutturmak çok zor olur. Bilgi verir misiniz lütfen.
GÜLSEHER
01-24-2006, 02:48 PM
Sevgili cgözlü;
İstersen yazını okumuşken, akıtmayı sık sık yapan biri olarak ben cevaplayayım: Mesela 3 kişilik bir akıtma hamuru hazırlayacaksan, önce 2 su bardağı sütü cezvede ılıyıncaya kadar ısıt, ne elini yaksın, ne de çok soğuk kalsın. Sonra bir kaba bu sütü boşaltıp üzerine 1,5 su bardağı unu da azar azar dök,1 çay kaşığı toz şeker ekle ve içine 1 yumurta kırıp bir tahta kaşıkla çırpar gibi karıştır. Görüntü az çok homojen olunca Dr. Oetker'in kuru instant mayasından 2 tepeleme tatlı kaşığı alıp bu karışıma yay ve yine kaşıkla kıvamlı hale gelene dek çırp ama ben BLENDER da kullanıyorum bu iş için, yani mayalanma işlemi henüz başlamadan blenderi 1 dk tutuveriyorum kabın içine, topak falan kalmıyor. Sonra da hamur kabının üzerine bir servis tepsisi kapatıp bir 20 dk dinlendiriyorum. Bu esnada zaten hamurun gözenek gözenek olmaya başlayacaktır. Bu süre sonunda bir kepçeyle arada bir hamuru al tekrar dök aynı kabın içine, eğer kabarmış, gözenekli bir kıvamı bulmuşsa akıtma hamurun kullanıma hazır demektir. Akıtmayı yapmaya başlarken hamurun tuzunu koy, ilk başta koyma..Teflon tavaya çok çok az margarin koyup (ilk sefer için) akıtmalarını yapmaya başla..Afiyet olsun :)
Sevgilerimle..
Not: Her akıtmayı alınca tavadan içine peçete serdiğin tabağa koyunca,üzerine çok az margarin gezdiriver, biraz kıyısına köşesine değse yeter. Ben bunu bir topak margarini bir meyve bıçağına saplayıp kolayca yapıveriyorum. Yumuşacık kalıyor o zaman, hepsini üst üste bu şekilde sırala. Yanına peynir rendesi hazırlayabilirsin mesela..Hele biraz da bıçağın ucuyla salça sürüp de o peynir rendesinden serpiştirirsen YEME DE YANINDA YAT :)
Tekrar sevgilerimle..
cgozlu
01-24-2006, 02:53 PM
GÜLSEHER SÜPERSİN CANIM BENİM NE KADAR DA ÇABUK VE GÜZEL ANLATMIŞSIN.EN KISA ZAMANDA YAPICAM VE SENİ ANICAM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.
SEVGİLER
ÇİĞDEM
GÜLSEHER
01-24-2006, 03:00 PM
Cgözlü;
Canım, çok tatlısın ama bak şaşkınlıktan yazmayı unuttum, sütü koyup unu da azar azar ekledikten sonra 1 tane de içine YUMURTA kırmayı unutma olur mu? Özür dilerim tekrardan, sevgilerimle..(Şimdi yukarıdaki yazımı da edit'liyorum.)
missinem
03-31-2006, 12:59 AM
yaa bende denedim ama kızarırken çok patlıyo heryer yağ oluyo onun formülü ne patlamaması için siz ne yapıyonuz?
GÜLSEHER
03-31-2006, 12:41 PM
Missinem'cim sen NE YAPTIN??? :)
Akıtma tavası zaten teflon olucak ve içine 1 fındık tanesi kadar margarin eritip hemen 1 kepçe akıtma'dan dökeceksin. Tavayı elinle biraz sağa sola oynatıp akıtmanın tava tabanına dağılmasını sağlayacaksın.AMA KESİNLİKLE PATATES KIZARTIR GİBİ SIVIYAĞ İÇİNDE AKITMA YAPILMAYACAK CANIM. Çünkü yağsız pişiriliyor. Yani ilk kerede 1 kez margarinliyorsun ama sonra en az bir 8-9 akıtma daha yapıyorsun hiç yağsız, ardından yine belki gerekirse 1 fındık tanesi kadar margarin koyuyorsun tavaya ve bu işlem NEREDEYSE HİÇ YAĞSIZ devam ediyor..Zaten krep gibi yumuşacık olmasının da sebebi bu :) Yoksa her yanı sünger gibi yağ çekmiş bir akıtmayı kim ne yapsın? Değil mi?
Umarım konuyu biraz açabilmişimdir.
Tekrar denersen, bunlar da aklında olsun arkadaşım..
Sevgilerimle..
nehirsu
04-05-2006, 08:18 PM
arkadaslar yazilanlari okudum ama krep ve akitma cok ayri seyler akitma basli basina bi lezzettir ben edirneliyim ve annem hemen hemen her misafire ve pazar kahvaltilarina yapardi ....ayrica maya un sut veya sudan olusan bu tarifi bulunca eklicem size ...krebi genelde ya recelle yada mantar soslu tavuk yemeklerinde aparatif olarak kullanabilrisiniz...
burju
04-06-2006, 11:56 AM
ya arkadaşlar, evlendim evleneli şu akıtmanın ölçülü ve tam tutan bi tarifini bulamadım gitti... annem hep göz kararı yaptığı için onunki gibi yapamıyorum. bi mayalı bi de mayasız tarifini bilenler var mı? ama her yaptığımda olucak gibi... ??????????
GÜLSEHER
04-06-2006, 12:27 PM
Sevgili burju;
Akıtmayı yukarıda benim anlattığım gibi Instant kuru maya ile de, pakmayanın minik dikdörtgen şekilli yaş mayasıyla da yapabilirsin..Yalnız yaş maya ile yapacaksan, unun ortasını havuz gibi açıp, ılık-sıcak arası sütü döküp çok az toz şeker ya da 1-2 damla limon suyunun ardından(aktive etmek için) yaş mayayı elinle ufalayıp süte katarsın, kabın üzerine bir tepsi kapatıp 15 dk kadar bekler, sonra göz göz oluğp kabardıysa bir yumurta kırıp içine bi kepçe yardımıyla tüm karışımı homojenleştirirsin. yine bir 10 dk. da böyle bekleyip akıtmalarını yapabilirsin.
Ama ONDAN DA KOLAYI VAR: Bilmem duymuşsundur belki KENTON'UN KREP YAP adıyla satılan hazır karışım tozu var, ben meraktan aldım denedim. Sadece şişeye 2 su bardağı soğuk süt katıp iyice çalkalıyorsun, ÖYLE BEKLEMEK FALAN DA YOK, ÇOK PRATİK..Gerçi herşeyin doğalı en güzeli ama acil durumlarda iyi bir kurtarıcı olabiliyor..Haberdar edeyim dedim,
SEVGİLERİMLE :)
burju
04-06-2006, 01:48 PM
teşekkürler gülseher... bence de herşeyin doğalı en iyisi. ama acil durumda onlar da işe yarıyor.
nehirsu
04-06-2006, 02:49 PM
2 su bardağı un
1 poşet Instant Maya yada yarim paket yas maya 20 gr civari oluyor sanirim
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık süt
Üzerine surmek icin margarin yadag tereyagi
Mayayı un ile karıştır.Üzerine tuz, şeker ve sütü ekleyip mikserle yada cirpma teliyle topak kalmiycak sekilde 3-4 dakika çırp.Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika dinlendir.
Teflon tavayı margarinle hafifçe yağlayıp kızdır bunu sadece ilk akitmanda yap digerleri zaten yapismaz. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dök ve yay. Pembeleşince arkasını çevir. Pişince tavadan al ve hemen tereyağı sür. asagi yukari 2 kisilik bi tarif bu esim ve ben icin yeterli oluyor yani...akitmalari bu sekilde hazirlayarak sicak servis edebilirsiniz yada ust uste dizip uzerine folyo cekip daha sonra firinda isitarakta servis yapabilirsiniz yanliz en fazla 4-5 saat beklettim ben bu sekilde :wink:
burju
04-06-2006, 03:43 PM
mayasız tarif var mı?
B@Nu GöKşİn
04-12-2006, 09:53 AM
bende size güzel bir tarif vereyim paris krep
3 yumurta, 2 su bardağı, süt çok az vanilya, yarım çay bardağı şeker ,biraz tuz, kabartma tozu,
1 kahve fincanı zeytin yağı, göz kararı un boza kıvamında olacak ama çok koyuda değil
unu siz göz kararı ayarlayın un koymadan önce diğer malzemeleri mikserle çırpın sonra unu yavaş yavaş ekleyin teflon tavada çok az yağ sürerek teflonun büyüklüne göre
teflon 30 cm. ise bir kepçe dökün krep gibi arkasını cevirerek pişirin . çok nefis oluyor.
BANU GÖKŞİN
Hhatice
04-12-2006, 12:03 PM
arkadaşlar verilen tarifleri inceledim. mutlaka yöresel farklar vardır ama önce adını iyi koymak lazım .maya ile yapılan CİZLEMEDİR karbonat ile yapılana trakyada CILLIK veya AKITMA derler,karbonat veya kabartma tozu konmayan mayada konmıyana KREP denir. Bunlardan kabartma tozu ile yapılan az gözenekli ve ince olur,cıllıkveya akıtma
üzerine tereyağ sürülüp toz şeker , bal,cukulata,kaşar rende veyapeynir domatesleyendiği gibişöylede çok güzel olur
sosisveyeşil biberaz yağ ile kavrulur içine doğranmış domates az salça ve pul biber tuz koyupdomatesler suyunu çekene kadar pişirilir.Malzemeakıtmanın ortasına konup sigara böreği gibi sarılarak borcama dizilir fırınaatılır fırın kapatılınca üzerine kaşer rendesi dökülür. eğer birkaçgün sonraki bir misafirinize ikram edecekseniz, buzdolabında bir iki gün bekleyebilir.tabi çıkarınca fırına atmak kaydıyla
afiyet olsun deneyin göreceksiniz hem pratik hemde çok lezzetli bir tarif
Hhatice sedef
nehirsu
04-13-2006, 11:07 PM
arkadaşlar verilen tarifleri inceledim. mutlaka yöresel farklar vardır ama önce adını iyi koymak lazım .maya ile yapılan CİZLEMEDİR karbonat ile yapılana trakyada CILLIK veya AKITMA derler,karbonat veya kabartma tozu konmayan mayada konmıyana KREP denir. Bunlardan kabartma tozu ile yapılan az gözenekli ve ince olur,cıllıkveya akıtma
üzerine tereyağ sürülüp toz şeker , bal,cukulata,kaşar rende veyapeynir domatesleyendiği gibişöylede çok güzel olur
sosisveyeşil biberaz yağ ile kavrulur içine doğranmış domates az salça ve pul biber tuz koyupdomatesler suyunu çekene kadar pişirilir.Malzemeakıtmanın ortasına konup sigara böreği gibi sarılarak borcama dizilir fırınaatılır fırın kapatılınca üzerine kaşer rendesi dökülür. eğer birkaçgün sonraki bir misafirinize ikram edecekseniz, buzdolabında bir iki gün bekleyebilir.tabi çıkarınca fırına atmak kaydıyla
afiyet olsun deneyin göreceksiniz hem pratik hemde çok lezzetli bir tarif
Hhatice sedef
ben edirneliyim ve biz mayali olanina akitma diyoruz..yemek yapmaya ve yemege o kadar merakli oldugum halde hic kabartma tozuyla yapilan akitma duymadim
z
09-27-2006, 11:14 PM
ARKADAŞLAR KREBE BENZİYOR AMA İÇERİSİNDE MAYA VAR. DENEYİN VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ.
2 SU BARDAĞI UN
1 POŞET KURU MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
ÜZERİ İÇİN:100 GR TEREYAĞI
MAYAYI UN İLE KARIŞTIR. ÜZERİNE TUZ ŞEKER VE SÜTÜ EKLEYİP MİKSER İLE 3-4 DAKİKA ÇIRPIN. ÜZERİNİ KAPATIP ODA SICAKLIĞINDA 40-50 DAKİKA DİNLENDİRİN.DİNLENDİRDİKTEN SONRA TEFLON TAVAYI SIVI YAĞ İLE HAFİF YAĞLAYIP KIZDIRIN. HAMURDAN BİR KEPÇE ALIP TAVAYA DÖKÜN ARKALI ÖNLÜ KIZARTIP ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜP SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN.
merve_c
09-30-2006, 12:12 PM
merhaba
benim sorum şu olacak içerisinde maya ve kabartma tozu bulunmayan akıtmadan yapmak istiyorum ama hamurrunu akşamdan hazırlasam ve kızartma işlemini sahurda yapsam olur mu?
şimdiden teşekkürler..
serbet
09-30-2006, 03:07 PM
aksamki sahur menümüzde kabartma tozu ve maya olmayan krep vardı...yatmadan önce hamuru hazırladım ve sahurda az yağla pişirdim...tavsiye ederim...
cgdem
10-04-2006, 08:40 AM
ben de sahurda krep yaptım daha doğrusu yapmaya çalıştım ama tavadan kaldıramadım bi türlü hamuru..yapıştı kaldı..yeni bir teflon tavada yaptım hem de..pişirmeye başlamadan önce margarinle yağladım da..benim tahminine göre hamurum cıvık oldu ama başka sebebi ne olabilir sizce :(
sacha754
10-04-2006, 02:14 PM
bir tarifde benden
çok çeşitli tarifler denedim. göz kararı tutturmaya çalıştım. hiç biri böyle lezzetli olmuyor
1 kola bardağı un
1.5 kola bardağı süt(kola bardağı coca colanon promosyon verdiği bardak. yada bir kutu kola alabilen büyüklükte bir bardakta olur)
3 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
yarım paket kabartma tozu
1 fiske tuz
hepsini karıştırıp teflon tavayı az yağla ile kızdırın. ben biraz döküp kağıt havlu ile hertarafına yediriyorum .böylece yağın fazlasıda gidiyor hamur bitene kadar başka yağlanmıyor
her defasında bir kepçe döküyorum ve tavayı eğerek her tarafa yayılmasını sağlıyorum. daha sonra yanları tavadan kendi kendine ayrılana kadar bekliyor ve sonrasında çeviriyorum. erken çevirince tutmuyor genelde.
afiyet olsun
bu arada ilk fırsatta bende mayalısını deneyeceğim
efsun 2000
10-04-2006, 02:54 PM
sevgili cgdem benimde ilk yaptığım kreplerim aynı seninki gibi olmuştu, işin sırrı hamuru tavaya döktüğünde iyice pişirmeden çevirmeye kalkışmamakta. Alt tarafı pişmeye başladığında zaten krepin tavadan ayrıldığını göreceksin...
sacha754
10-05-2006, 09:41 AM
gülseher mayalı akıtmanı yaptım ama kafam takıldı.akıtmaların her biri farklı şekilde oldu. benimkiler genelde hepsi aynı olurdu ama mayalı hamuru bir türlü tavaya homojen yayamadım. seninkilermi öyle olduyor yoksa ben bir yerde hata mı yaptım? bu arada tadı hakkında yorum yapamayacağım belki iftardan sonra ama çocuklar severek yediler.
cgdem
10-05-2006, 10:54 AM
cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar..en kısa zamanda tekrar deneyip sonucu size yazıcam :) umarım bu sefer kendiliğinden kalkar..ilk denememde çok bekledim ama bakalım :)
sacha754
10-09-2006, 04:56 PM
Galiba ben yine kendi tarifime devam edeceğim. hem yapımı daha kolay hemde mayalısının tadında çok ekstra bir durum görmedim. genelde mayalı şeyleri daha lezzetli bulmama rağmen akıtmada durum değişti.
sema seber
11-02-2006, 12:39 PM
arkadaşlar ben bunları hep göz kararı yapıyorum. kab.tozu ile değil ama mayalı veya mayasız yapıyorum. yumurta varsa kırıyorum yoksa krımıyorum.
ama miafirleriniz için size süper bir öneri:
hazırladığınız hamurlara koyacağınız unu biraz azaltıp yerine birkaç kaşık kakao koyun.
içine krem-şanti veya çokokrem sürün. aralarına kivi muz çilek ilave edebilirsiniz.
ister külah şekli verin ister katlayıp bırakın.
harika görüntü ve tat oluyor.
ama dedim ya ben hiç ölçü kullanmam bu yüzden tam ölçü veremiyorum.
ama un koymadan önce sıvıları karıştırıp kakaoyu buraya karıştırırsanız konulacak un mikatarını da azar azar ilave ederseniz istediğiniz gibi olur mutlaka.
güldem
05-14-2007, 10:16 AM
TAVUKLU VE SEBZELİ AKITMA
2 su bardağı süt,
2 yumurta,
tuz ve aldığı kadar un mikserle çırp[boza kıvamında]teflon tavaya ilk seferde yağ sür 1 kepçe hamur dök pişir.akıtmaları hazırla.
başka bir tavada 1 tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış,sıvıyağ ile kavur,2 havuç rendele kavur,2 kabak rendele,1 kaşık salça tavaya ilave et,5-6 taze soğan,1/2 bağ dereotu ve maydonoz,2 diş sarımsak,tuz isterseniz baharat katıp tavayı ateşten alıp soğutun.
bir akıtmanın içine iç koy sigara böreği gibi sar tepsiye diz kaşar serp ,sıcak fırında kaşar eriyincelik tut.
BEN AYGAZA İKİ TAVAYI KOYUP BİRİNDE AKITMAYI,DİĞERİNDE İÇİNİ HAZIRLIYORUM.DAHA ÇABUK OLSUN DİYE.
ecrin-ece
02-12-2008, 04:45 PM
Akitmayi Büyük Teflon Tavada Yaptiktan Sonra 4 Böl
Içine Istedigin Malzemeti Koy çoçuclariniza Yegenlerinize Yediremediginiz Herseyi Rulo Yap Kirdanla Tuttur çoçuklar Bu Sekile Bayiliyor
Ben Yegenime Sarelleli Ve Labne Salam Ve Marul 3 Lü Yapiyorum
Misafir Sofralarindada Göze Fitab Ediyor
saymoş
02-15-2008, 09:42 PM
hamsi sevenler için güzel ,bir o kadar kolay tarif.
İstediğiniz ölçülerde akıtma malzemesi,temizlenmiş hamsi.Çok az yağlanmış tavaya kepçe ile akıtma malzesinden döküyoruz,üzerine aralıklarla hamsileri diziyoruz ,tersinide pişiriyoruz ve limon sıkıp yiyiyoruz.
Deneyin arkadaşlar hiç pişman olmazsınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder