19 Eylül 2008 Cuma

kahvaltı antibrunch menüleri

z : Kahvaltı - Brunch Menüleri
gönül
03-17-2005, 11:25 AM
Pazar günü eşimin iş arkadaşları bize brunch'a geliyorlar. Onları ilk defa ağırlayacağım için herşeyin mükemmel olmasını istiyorum.
Nasıl bir menü hazırlamalıyım? Benim aklımda bazı şeyler var ama yeterli değil. Mesela; peynirli üçgen börek ve mayalı poğaça yapmayı düşünüyorum. Belki ekmek pişirebilirim. gökçen'in boncuk yumurtasından yapabilrim.Başka?
Önerilerinizi bekliyorum.

Sevgilerimle,
beray
03-17-2005, 11:59 AM
Marketten alacağın hellimi kızartabilirsin,ayrıca aliminyum folyo ıcıne çemensiz pastırmaları diz üzerine yuvarlak ince dilimlenmiş domates,kıyılmış maydanoz,tuz,yuvarlak dılımlenmış limon koyarak folyoyu kapatıp fırına verebilirsin. Milföy hamurlarını şerit şerit keserek sosislere dolayıp fırında pişirebilirsin...Patatesleri küp küp doğrayıp kızartabilir üzerine çok azıcık salça ile renklerini değiştirecek kadar sos yapabilirsin...
kolay gelsin

www.zeytindali.com
03-17-2005, 06:30 PM
gönül merhaba..
üçgen börek yapmak istiyorsan sana bir alternatif sunayım: börek içini kavrulmuş kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizle hazırlayıp minik üçgen börekler halinde sarıyorsun. önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartıyorsun. bu tarif ablamın ''acıktım böreği'' tarifi. normalde çin böreği şeklinde sarılıyor ve çok doyurucu oluyor ama ben bunu küçük üçgen porsiyonlar şeklinde hazırlıyorum. afiyet olsun :wink:
zeynep_tk
03-17-2005, 09:26 PM
önceki msjı misafir olarak ben yazmıştım. böreklerin batırılacağı yumurtalar akı ve sarısı birlikte çırpılmış olacak. ayrıca milföy hamuruyla hazırlanan çok kolay bir pizza da yapabilirsin. minik kanepe şeklindeki porsiyonlar için milföy hamurlarını dörde böl. 4 kenarına da milföyden ince şeritler yapıştır. şeritlerin üstüne yumurta sarısı sür. üst malzemesi için sucuk-sosis-zeytin-turşu gibi ne varsa küp küp doğra. biraz kekik ve ketçap(ben acılı kullanıyorum) ekleyip karıştır. bu iç malzemesinden milföylerin ortasına koyup önceden ısıtılmış fırına sür. iç malzemeler pişip de yumurta sarısı pembeleşince milföylerin üstüne ince bir dilim kaşar koyup kaşarlar eriyince de çıkarıp sıcak sıcak servis yap. kaşar rendesi de kullanabilirsin ancak üstüne serpiştirirken tepsiye dökülüyor diye ben pek tercih etmiyorum. ben bunu ne zaman yaptıysam arkadaşlarım anında silip süpürdüler. ama sıcak servis yapmak gerekiyor, soğuyunca özelliğini kaybediyor..
sana kolay gelsin.
beatrice
05-11-2005, 12:10 PM
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım :wink:

ben cumartesi günü arkaedaşlar toplanıp bana gelmeye karar verdi
neler yapmamı önerirsiniz çok şık bişeyler olsun istiyorum :roll:
Roxelana
10-24-2005, 01:22 AM
Beatrice, ayrica soyle bir sey yapabilirsin:

Bir kek yap (benim favorim muzlu kek, ya da havuclu kek)

Onun disinda soguk etler tabagi ya da butcen elveriyorsa smoked salmon (tutsulenmis somon) ince ince kesilmis olarak....

Benim yaptigim, dana jambon, hindi, vs vs sekildeki soguk etleri bir tabaga koy...Baska bir kapta oda isisindaki krem peynire istedigin otlari kiyip ekle (ben maydanoz, feslegen ve dereotu karismi yapiyorum) bunu da bir kaba koy....Ayri bir kapta da ince sogan dilimleri, salata yapraklari ve domates dilimleri hazirla...Eger bunlar ustuste koyabilecegin bir arajmanin varsa cok SIK (S noktali) duruyor. Sandovic ekmeklerini firinda isit, ve arkadaslarin kendi sandoviclerini yapabilirler bu sekilde (Ben bagle aldim, orda bagel varsa o da bir alternatif olabilir)..

Bir de ben menemen yapmistim....Hem kahvaltilik, hem oglen yemeklik bir sey iste...Kayinvalidem cok begenmisti.
burcub
01-17-2006, 03:19 PM
Arkadaşlar Pazar günü kahvaltıya gelecek olan özel misafirlerim için önerilerinizi bekliyorum
Buzlukta Patatesli böreğim var başka başka ne yapayım? :)
vivi
01-17-2006, 04:36 PM
Sevgili Burcub eğer mayalı poğaca yapacaksan bir öneride bulunmak isterim. Tarçının Kırpık Poğacası ben yaptım çok güzel oluyor bitene kadar yumuşak kaldığı için akşamdan da yapabilirsin. Kalp şeklinde Sosisler yapabilirsin. Tarifi aparatifler bölümünde var.
ÜMRAN
01-17-2006, 04:46 PM
Sevgili Burcub,
Senin için bayağı zor olacak ama gideceğin arkadaşın eminimki bu özverinin farkında olacaktır.
Akşamdan açma yapıp pişirebilirsin.Sabahda ısıtırsın sadece.Yada krep gibi daha pratik bişey yapabilirsin.Sosis,patates kızartabilirsin.
Yadaaaaaa pizza yapabilirsin.Benimkiler pek sever kavaltıda.Gelecek misafirlerine uyarmı bilmem ama.....
Biberde soslayabilirsin.
Kavaltılık yetiyo aslında ama soframız bol görünsün diye yapıyoruz işte.
Aklıma ilk gelenler bunlar.
Kolay gelsin.

Sevgilerimle,
burcub
01-18-2006, 08:47 AM
teşekkürler arkadaşlar
Pizza ii fikir aslında, hangi pizza tarifini önerirsiniz?
ÜMRAN
01-18-2006, 09:10 AM
Hatice'nin annesinin yaptığı pizza tarifini gözü kapalı deneyebilirsin:)

Sevgiler,
BETÜL
01-18-2006, 09:28 AM
merhabalar

burcub Benim kahvaltılık alternatiflerinde verdiğim peynirli ekmek üstünü de yapabilirsin. görüntüsü hoş oluyor. Pizzada olabilir. göz doldurur. yahur krep yapıp içine sucuk domates koyup bohça şeklinde sarıp üzerine kaşar rendesi ile fırına verebilirsin. kaşarlar eriyene kadar. bana göre normal krep servis etmektense böylesi daha iyi oluyor. umarım işine yarar..

sevgiler hoşçakal...
burcub
01-18-2006, 12:19 PM
Esasında kahvaltıya geliyorlar ama muhtemelen akşama kadar kalırlar
O yüzden birkaç şeşit olsun istiyorum
BETÜL
01-18-2006, 12:58 PM
MERHABALAR

o zaman kahvaltılıkların haricinde daha sonra çay yada kahve ile servis edilmek üzere bir pasta yapmanı öneririm. Çikolatalı güzel gidiyor. kahveyle özellikle. bunun yanında bir çeşit kek yapabilirsin. Tuzlu bir çeşitte yapabilirsin. umarım işine yarar.


Sevgiler hoşçakal...
burcub
01-18-2006, 01:32 PM
haklısın pasta da yapmam gerekir cumartesi akşamdan ıslak kek yapabilirim
BETÜL
01-18-2006, 01:45 PM
yalnız bu aralar kuş gribinden dolayı yumurtanın çiğ olarak kullanıldığı şeyleri yapmamaya özen göstermek lazım. uzmanların Görüşü Bunuda dikkate almanı öneririm. ıslak kekin üzerine dökülen sosta çiğ yumurta varya o yüzden belirteyim dedim. belki yumurtasız bir sos yaparsın.

sevgiler hoşçakal...
burcub
01-18-2006, 02:10 PM
aklıma geldi yumurtasız denemiştim gayet güzel oldu yine o şekilde yaparım vakit kısıtlı olduğu için en kolay aklıma ıslak kek geldi belki ayvalı turtayı da deniyebilirim :)
aliyesra
01-19-2006, 10:00 PM
merhaba burcub
oncelikle kolay gelsin ve misafirlerine simdiden afiyet olsun tum hazirlayacaklarin icin :wink: annemin kahvaltilar icin yaptigi bir kacsey var onlari paylasmak istedim bende seninle;
yumusakca herhangi bir pogaca hamurunu mafin kek kaliplarinin tersini(icine kek malzemesi konan kismi diil tersi) (tersleride teflon oluyor cunku),kapliycak sekilde etrafina hamuru sarip pisirebilirsin boylelikle canaklar elde etmis olacaksin, o canaklarin icersinde eger kahvaltida kullanmak istersen salcali sosis pisirebilir ve servis edebilirsin boylelikle misafirlerin tabaklarinida yiyebilecegi hos sunumlu sosisler yiyecekler, eger cay kisminda kullanicaksan icine istedigin her tur karisimi yapip ilave edebilirsin(mesela peynirleri rendelersin en uzerine kasar rendeleyip servis oncesi firinlayip sunabilirsin, ayni sekilde kiymali ic hazirlayablirsin...sadece sunumda daha sik ve farklı bir gorunum yaklamis olucaksin hemde degisik:)

ayrica (yumurta yiyormusunuz bilmiyorum ama)yumurtalari kati pisirdikten sonra boyuna ikiy kesip servis tabagina papatya sekli oluck sekıilde(duz kısımları tabakta bombeli kiimlari dısarda kalıcak sekilde)dizip uzerine ince ir besamel sos hazirlayip dokersencok sık gorunuyor sofrada(besameli doktukleten ve soguduktan sonra maydanoz ile sap yapmayi unutma:) )

tereyagini dondurma kasigi ile cikarip kucuk toplar elde edebilir ve bu toplarin uzerine kurdanlar saplayarak porsyonluk tereyagcıklar hazirlayabilirsin eger o zor gelirse kup kup kesip servis yapabilirsin:)
simdilik aklima gelenler bunlar sevgiler
burcub
01-20-2006, 07:53 AM
teşekkür ederim aliyesra yumurta yiyoruz ama başemel soslu yumurta görünüm olarak güzel durur mutlaka ama lezzetli oluyorlarmı? çanaklar çok güzel fikir vaktim olursa denemeye çalışacağım
sevgiler
burcub
01-20-2006, 11:51 AM
kahvaltı menüm belli oldu
klasik kahvaltılıklar
-paynirler beyaz peynir-kaşar-izmir tulumu)
-zeytin çeşitleri
-reçeller(incir-vişne) ayrıca bal ve ceviz
-patlıcan gözlemesi üstüne domates ve lor peynir üstüne pul biber ve saf zeytinyağ
-patatesli börek
-fırında kaşarlı sucuk
-bol domates soslu biber kızartma
aliyesra
01-20-2006, 01:13 PM
burcub;
ince bir besamel sosla yumurta cok lezzetli oluyor bir pazar gunu kendinize yapip dene istersen herkesin damak tadi farklı sonucta...umarim keyifl gecer kahvaltiniz sevgiler
fatmagul
02-19-2006, 11:25 AM
benimde 26 şubatta misafirim geliyor değişik bir şeyler olsun istiyorum ne yapa bilirim önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok sağolun ...
Meri
02-19-2006, 10:22 PM
Merhaba fatmagül,

yumurtali ispanak kavurmasi yapabilirsin (biz kahvaltida cok seviyoruz), patates salatasi yalniz kahvaltida mayonezsiz onun yerine zeytin yagli olmasini tavsiye ederim.
Peynirli pogacalar herzaman güzel gidiyor, köfte, küp küp dogranmis patates kizartmasi....bence kahvaltilarda en zevkle yenen bunlar.
veya patatesli mantar kavurmasida cok güzel oluyor....

kolay gelsin ve afiyet olsun canim
fatmagul
02-22-2006, 10:57 AM
patatesli mantarnasıl yapılıyor ..diyer fikirlerin için sağol
Meri
02-25-2006, 06:40 PM
Patatesli mantar kavurmasi

bir kactane az haslanmis patates soyulup, küp küp dogranir ve yagda kavrulur. Diger tarafta sogan ve mantar kavrulur ve patatese eklenir. En sonunda istegince bahatlar eklenip kasar rendesi üzerine serpilír ve alti kapatilir.

afiyet olsun
asuka
03-21-2006, 10:06 PM
Bugünkü kahvaltı menümü paylaşayım ben de;

Mantarlı ve Sucuklu Pizza

Coleslaw (Lahana Salatası pizzanın yanına iyi gider diye düşündüm)

Zeytinyağlı Yaprak Sarması & Kırmızı Biber Dolması

Patates & Köfte Kızartması (bilye boyutlarında yuvarlak olarak)

Amasya Çöreği (Meşhur Oktay Usta'nın verdiği tariflerdenmiş)

Tiramisu

Domates & Salatalık 8üzerine hafif zeytinyağı gezdirilmiş ve doğranmış maydanoz serpilmiş)

Kahvaltılıklar:
Peynir çeşitleri (Beyaz peynir, kaşar, tulum)
Zeytin
Reçeller (Kayısı, Vişne, Gül Reçelleri)
nadir
06-10-2006, 09:24 PM
SELAMLAR,
pazartesi günü kahvaltıya Adana' dan görümcemler, kayınvalidemler gelecek. Sizlerinde yardımınızla onları güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Ne olur bana yardımcı olun.
cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
B@Nu GöKşİn
06-10-2006, 09:31 PM
patatesli omlet yap
üç ayrı reçeli küçük kaselere koy yanında kaşıklarıyla peyniri güzel dilimle üzerine zeytinyağ gezdir çörek otu sep
katmerli poğçalar yap içi zeytin ezmeli olsun kaşarlıda
domates salatalı dilmle sosla sivribiberi közle kırmızı biberide acı olmayandan. soy onları zeytinyağlı limonlu 2 kaşık mayonez pulbiber sosu iyice çalkala gezdir
kolay gelsin
canımcım
06-10-2006, 09:32 PM
SELAMLAR,
pazartesi günü kahvaltıya Adana' dan görümcemler, kayınvalidemler gelecek. Sizlerinde yardımınızla onları güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum. Ne olur bana yardımcı olun.
cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
ozlemcım nacızane soyle bır menu yazabılırım..;
*kurdan sosısler(normal dış kurdanlarına ınce ınce dogranmıs bır patates bır sosıs dızıp kızart bolyagda)
*katmer pogaca(pogacalarkısmında var tarıfı)
*tost ekmeklerının kenarlarını kes sonra sekıllı kurabıye kalıplarıyla kes ekmegı ve bazılarına zeytın ezmesı krem peynır labne salatalık vsvs sur zevkıne gore susle..
*salatalr bolumunde benımtarıfım var haslanmıs patateslıve salatalıklı sabahlarda cok guzel gıder..
ıstersen dahada yazarım ve acıklarım sonra
hümiş
06-10-2006, 10:11 PM
özlemcim, aperatifler bölümünde çok güzel kahvaltılık alternatifleri var. oradan faydalanabilirsin.
Yetur
06-11-2006, 07:21 AM
özlemcim sana şunları önerebilirim.
-domates soslu karışık kızartma
-yumurta salatası taze naneli ve pul biberli
-folyoda sucuk ( marfanın tarifi ) veya pastırma aynı şekilde yapılıyor.
-peynir tabağı
-zeytin tabağı
-reçel çeşitler
-buz kabında kesilmiş tereyağı parçalar
-söğüşlükler
-patatesli minik muska börekleri
-peynirli saçaklı poğaça ( ümran hanımın açma hamuru ile yap harika oluyor.)
-minik paskalya çörekleri üzeri cevizli.8 ümran hanımın açma hamuru ile yap buda harika oluyor)
-kızarmış ekmek ,portakal suyu
-enson tatlıda olsun masanda bu tarifimi mutlaka dene:nescafeli kek kahvenin yanında harika oluyor...
4 yumurta -2 bardak şeker-1 paket erimiş margarin-2 kaşık kakao-1 kaşık nescafe-1 bardak un -1 bardak pirinç unu-1 paket kabartma tozu
çırp pişir. fırından alınca üzerine 1 büyük bardak soğuk süt gezdir...
eşinin ailesi bayılacak canım kolay gelsin...
-
nadir
06-12-2006, 04:43 PM
yeturcum,
çok teşekkürler. neskafeli keki yaptım ve kahveyle ikram ettim. çok hoşlarına gitti. tarifini istediler.
folyoda sucuk bir harikaydı.
herkese tavsiye ederim
sayenizde herşey çok güzel oldu.
görüşmek üzere. :)
serbet
06-17-2006, 04:15 PM
yeturcum neskafeli kekini bende yarın sabah kahvaltıya gelecek misafirlerim için yaptım...köşesinden tadınada baktım...hııımmm nefis olmuş keske neskafesini 2 kasık koysaydım...tesekkürler tarif için...
Yetur
06-17-2006, 04:18 PM
serbetcim eline sağlık beğenmenize sevindim.. :lol: nescafeyi damak zevkinize göre artırabilirsiniz.bende yoğun kahveli seviyorum yanındada sade nescafe ile kışkırtan bir lezzet oluyor... :P :lol: :lol:
Cagla Senger
06-18-2006, 12:23 AM
ozlembyg, ortaya cikardiklarindan ote kayinvaldenleri memnun etmek icin gosterdigin caba beni etkiledi. Insan olarak seni tebrik ederim. Seni de memnun edenler ciksin karsina..
nadir
06-18-2006, 01:49 PM
Cagla Senger,
çok teşekkür ederim. bu mesajı görünce çok mutlu oldum.
Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle.
sevgilerle.görüşmek üzere.
DIMPLE
06-19-2006, 12:37 PM
Yetur merhaba;

Bir şey soracağım. Ümran Hn'ın peynirli poğaça tarifini önermişsin. Ben bunu sitede nasıl bulmam gerektiğini bilemiyorum. Aramadan arattım ama çok fazla başlık çıkıyor. Yardımcı olablirsen sevinirim. :oops:
Teşekkürler. Kolay gelsin
canımcım
06-25-2006, 02:19 PM
BENIM DUNKU KAHVALTI MENUM SOYLEYDI;
ACMA PIZZA
HHATICENIN KOLAY EV LAHMACUNU
INCE YUVARLAK DILINLEDIGIM SOGAN VE PATATESI YAGDA ALTLI USTLU KAVURUP 3 YUMURTAYI CIRPIP USTUNE DOKTUM VE OMLET GIBI 1YUZU PISINCE DIGER YUZUN CEVIRDIM.
CESITLI KAHVALTILIK
DOMETES HARCI SEMANIN...
Yetur
06-25-2006, 03:25 PM
DIMPLE merhaba özür dilerim mesajını yeni gördüm...ümran hanımın açması varya açma hamuru ile :
1-.bu hamur ile poğaça ( peynirli kıymalı...) çok nefis oluyor...
2-istersen paskalya çöreğide dene yebilirsin küçük şekilde yap örgülerin arasına kiraz şekerlemesi koy döğülmüş fındık serp.fırına ver
3-ayrıca zeytinli ,tahinli,haşhaşlı,cevizli açmada yapabilirsin....
bu hamur harika ben herşey denedim hepside mükemmel oldu... :lol:
canımcım
11-14-2006, 07:27 PM
MERHABA ARKADASLAR;BENDE DUN BIR SABAH KAHVALTISI-IKINDI CAYI TARZI BRUNC DEDIKLERI SEYDEN VERDIM ARKADASLARIMA MENUNMDE:
KAHVALTILIKLAR
HATICENIN PEYNIRLI KOZLENMIS KIRMIZI BIBERLERI
HELLIMPEYNIRIKIZARTMASI
PATATES TOPLARI HATICEDEN
HASLANMIS YUMURTA ICLERINI MAYONEZLE CIRPTIM HATICEDEN
http://yemekzevki.blogspot.com/2005/08/mercimekli-milfy-brei.html BEN PATLICANLI YAPTIM HARIKA OLDULAR
PASTACI BURCUCUMUN KLASIK PASTASI
YINE PASTACI BURCUCUMUN KALPLI CIKOLATA KAPLI KURABIYELERI
'' '' '' SEKERHAMURU KAPLI MUFFINI
PORTAKALDAN HATICEMIN ENSON YAPTIGI FINDIKLI CILEKSOSLU PASTASI
YINE HATICENIN PEYNIRLI KEKIKLI COREKLERI
HAVUC,PANCAR SALATASI
TATLI VE TUZLU KANEPELER...
DAHA VAR AMA AKLIMA GELMEDI SUAN...
füsun67
11-15-2006, 09:06 AM
Merhaba Yetur,
bende DIMPLE 'ye katılıyorum acma hamur tarifini bulamadım.
Lütfen hamurun tarifini yazarmısın yada nereden bulabilecegimiz konusunda yardimci olurmusun ?
Tsk.
Füsun
Yetur
11-15-2006, 09:26 AM
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5660

Ümran Hanımın açma tarifi( hamuru ile açma ve diğer çeşitleri yapabilirsiniz...hepsi çok başarılı oluyor....denedim...tavsiye ederim...)
füsun67
11-15-2006, 10:21 AM
süpesin yetur,

ne kadar cabuk cevap vermissin :-) Tarifi kayda aldim hafta sonu deneyecegim mutlaka
cok tesekkür ederim.

iyi gunler
Füsun
amofti
11-21-2006, 12:22 PM
Pazar Sabahı kahvaltı için misafirim var; Menüme ilave yapmak ister misiniz?
muhlama
katmer poğaça
yumurta salatası
neskafeli kek
peynir,zeytin,reçel çeşitleri
sarımsaklı domates
salatalık ve maydanoz
sukran.unal
11-21-2006, 12:36 PM
pazar sabahı brançımızda amoftinin mönüsüne benzer bir mönü de ben yapmıştım

katmer poğaça
neskafeli kek
parmak kalınlığında kaşarlara sarılıp fırınladığım salam ruloları
domates salatalık maydonoz karışımı tabaklar peyynir ve zeytin tabakları
ev yapımı kaymak+bal

tabakların sahiplerindeyse güleryüz,samimiyet.mutluluk ve dostluk vardı.
ebruli_
11-25-2006, 07:24 PM
Ben görümcemleri kahvaltiya cagirdigimda
Haticenin tarifinden Top Top köfte yapmistim, tarifini biraz degistirerek, biberleri uzunlamasina 2 ye bölüp o sekil kizartip yuvarlak servis tabaklarina * gibi dizdim, ucu ortada sap kismi hafif tabaktan disari bakar gibi ve üzerine domates sosunu döküp ortasinada top köfteleri yapmistim.

Belki bir fikirdi.. kolay gelsin sizlere
Okyanus-Deniz
11-26-2006, 08:40 AM
pazar sabahı brançımızda amoftinin mönüsüne benzer bir mönü de ben yapmıştım

katmer poğaça
neskafeli kek
parmak kalınlığında kaşarlara sarılıp fırınladığım salam ruloları
domates salatalık maydonoz karışımı tabaklar peyynir ve zeytin tabakları
ev yapımı kaymak+bal

tabakların sahiplerindeyse güleryüz,samimiyet.mutluluk ve dostluk vardı.

neskafeli kekte granülmü yoksa toz mu kullanıyorsunuz kahveyi?
Yetur
11-26-2006, 11:52 AM
4 yumurta -2 bardak şeker-1 paket erimiş margarin-2 kaşık kakao-1 kaşık nescafe-1 bardak un -1 bardak pirinç unu-1 paket kabartma tozu
çırp pişir. fırından alınca üzerine 1 büyük bardak soğuk süt gezdir...

sanırım arkadaşlar benim tarifini verdiğim keki yapıyorlar ben granül şeklinde kullanıyorum...
Okyanus-Deniz
11-26-2006, 03:05 PM
sağolasın yetur, tarif sana aitti evet, en kısa zamanda deneyeceğim...
hacbek
12-07-2006, 06:09 PM
ARKADAŞLAR BENDE KAHVALTIYA MİSAFİR ÇAĞIRACAĞIM YALNIZ YENİ EV TAŞIDIM VE FIRINIM HENÜZ YOK FIRIN KULLANMADAN HAZIRLAYABİLECEĞİM BİR KAHVALTI MENÜSÜ NELERDEN OLUŞABİLİR?
nagis
12-07-2006, 07:54 PM
Merhaba Hacbeck...Güle güle otur..Fırının yoksa en güzeli krep yapman gibi geliyor..Değişik şekillerde kesip üzerlerine de bu bölümdeki ekmek üstüne sürülecek şeylerden sürerek kanepeler hazrılayabilirsin. ..ya da krep yerine tost ekmekleriyle de yapabilirsin...Omlet tarfilerine bakarak omlet yapabilirsin..zeytinlerini soslarsın.. Domatesleri de küp küp doğrayıp...üzerine sarmısak, nar ekşisi, limon yap tuz karışımıyla sos yapabilirsin...Peynirlerini ve salamları kurabiye kalıplarıyla kesip hoş bir görüntü verebilirsin..Ev yapımı kaymak hazırlayarak reçel ve ballarının yanında minik kalıplarla sunabilirsin...ezme koyabilirsin...Aperatifler bölümünü...Salatalar bölümünü iyice araştırırsan daha bir çok şey görürsün..Benim aklıma şimdilik bunlar geliyor... Yaşasın tarif defteri..bu yazdıklarımın hepsini burdan okumuştum..herkese teşekkürler...
muge
12-08-2006, 03:39 PM
Sevgili Hacbeck eger lor peynirini seviyorsan lor peyniri salatası yapabilirsin. lor peyniri,siyah zeytin(hazır dilimli veya çekirdegini çıkartarak dilimlenmiş), küp şeklinde küçük doğranmış domates, doğranmış yeşil soğan,zeytinyağı,limon suyu,gerekirse biraz tuz. lor peyniri olarak kapalı satılan tahsildaroğlunu kullanıyorum lezzeti diğerlerine gore daha guzel bence tabi herkesin damak zevki farklı. Omlet yapmayı düşünmüyorsan yumurta salatası da yapabilirsin. Sevgiler..
bahbe
02-08-2007, 12:25 PM
Benim aklıma da bir tarif geldi ama maalesef fırın gerekiyor:
Bir kapta yumurta, beyaz peynir, salça (domates+az biber), dilimlenmiş siyah zeytin.
Bunları karıştırıyoruz. Sonra ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz. Sonra da fırına. 175 drc. yeterli. Üstleri katılaşıncaya kadar fırında kalıyor.
Afiyet olsun.
Yetur
02-08-2007, 12:54 PM
ARKADAŞLAR BENDE KAHVALTIYA MİSAFİR ÇAĞIRACAĞIM YALNIZ YENİ EV TAŞIDIM VE FIRINIM HENÜZ YOK FIRIN KULLANMADAN HAZIRLAYABİLECEĞİM BİR KAHVALTI MENÜSÜ NELERDEN OLUŞABİLİR?

peynirli,patatesli sigara börekleri veya muska şeklinde

hazır yufka ile fıstıklı kaymaklı katmer

tencere pizzası

muhallabili puf pastacıklar ( puflar yağda kızarıyor tarifi istesrseniz yazarım
)
salata çeşitleri

kahvaltılıklar

söğüşlükler

sütlü portakallı irmik tatlısı

sirkeli mini puf börekler ( tarifi isterseniz yazabilirim )

fındık lahmacun ( süper bir tariftir formda tarifi var )

tatlı çay simidi ( süper bir tariftir formda tarifi var)

limon kremalı çabuk pasta ( tarifini isterseniz yazabilirim)

bunlar aklıma gelenler fırın kullanmadan bile çok şık sofralar kurulabilir...kolay gelsin sevgiler...
serbet
02-08-2007, 02:58 PM
yeturcum hazır yufkadan fıstıklı ve kaymaklı katmerin tarifini cok merak ettim canım...forumda var mı acaba?yoksa zahmet olmassa tarifi yazabilirmisin
PAROL
02-08-2007, 03:34 PM
yeturcum hem pratık hem çok lezzetli adından belli tarif edebilirmisin :D
maviajanda
02-08-2007, 03:40 PM
yetur limon kremalı çabuk pastanın ve sirkeli mini puf böreklerin tarifini yazarsan sevinirim,şimdiden teşekkürler...
Yetur
02-08-2007, 04:12 PM
LİMON KREMALI ÇABUK PASTA
2 paket kare büsküi
LİMON KREMASI:2 yumurta sarısı-12 yemek kaşığı şeker-5 yemek kaşığı mısır nişastası- 2,5 su bardağı su-1 limonun suyu-1 limonun kabuğunun rendesi

krema malzemelerini pişiriyoruz. borcama kare büsküilerle kat kat döşüyoruz. en üstü krema olucak. soğuyunca üzerine bol hindistancevizi serpip dilim dilim keserek servis yapıyoruz...

SİRKELİ MİNİ PUF BÖREKÇİKLER

4 su bardağı un-2 yumurta-1 çaybardağı su-1/2 çay bardağı sirke -tuz- 1 paket kabartma tozu

hamuru yoğuruyoruz.20 dk. ıslak bez altında dinlendiriyoruz. az un serperek 2 mm kalınlıkta açıyoruz. ruletle 5 cm büyüklüğünde karelere kesiyoruz. ortasına peynirli malzeme koyup üçgen kapıyoruz. bol yağda kızartıyoruz. sirke olduğu için hamuru kat kat çıtır çıtır oluyor...hamurun kıvamı katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz...

FISTIKLI-KAYMAKLI KATMER

1 yufkayı açıyoruz. azcık sıvı yağ gezdirip yufkanın 1 ucunu ortaya katlıyoruz.üstüne parça parça kaymak koyup döğülmüş fıstık serpiyoruz. sonra diğer ucuda ortaya katlayıp yanlardanda katlayıp kare şekil veriyoruz. teflon tavaza çok az sıvı yağ ile arkalı önlü kızartıyoruz. dilerseniz üzerine soğuk şerbet gezdirip yine bol fıstık serpebilirsiniz yada hafif olsun diye pudra şekeride serpebilirsiniz...

fıstık yerine döğülmüş cevizde çok yakışıyor....
meralinda
02-08-2007, 04:23 PM
yetur hanım bisküvileri kat kat dizip kremayı en üste koyduğumuzda bisküviler kuru kalmıyormu yani aralarınada krema koysak daha yumuşak olmazmı?
Yetur
02-08-2007, 05:04 PM
sevgili meralinda kat kat derken bir kat büsküi birkat krema olucak.en üst katımız krema ile sonlanacak. büsküiler kremanın içinde donunca ince kek dilimi gibi oluyor.... :P
meralinda
02-08-2007, 08:51 PM
teşekkür ederim yeşim hanım kusura bakmayın anlayamamıştım :oops:
PAROL
02-09-2007, 12:57 PM
Yeşim hn tarif çok güzel(katmer)acaba yumuşacık oluyomu ben aynı şekilde gözleme yapıyorum bazen uçları yani malzemenin az olduğu kısımlar sert,kıtır oluyor kaymaklı tatlı kuru olursa güzel olmaz diye düşündüm püf noktasımı var :roll:
Emirhan'ın annesi
02-26-2007, 10:07 AM
merhabalar
sitenizi tesadufen buldum ve cok begendim.ilk tarifim nescafeli kek oldu.misafirim icin degisik bir kek yapayım dedim ve sitenizde bulunan nescafeli kek taifini alıp yaptım.Sonuc berbattı kekim cope gitti.
Sormak istedigim , kekin tarifinde yazan bardak olcusu,su bardagına gore mi yoksa cay bardagına gore mi ?
2.kasık olcusu ? yemek kasıgı ? tatlı kasıgı ?
3.vanilyasız bir kek mi bu ?
4. keki pisirdikten sonra keki sogutup mu sutu dokecegim yoksa sıcakken mi ?
4 yumurta -2 bardak şeker-1 paket erimiş margarin-2 kaşık kakao-1 kaşık nescafe-1 bardak un -1 bardak pirinç unu-1 paket kabartma tozu
çırp pişir. fırından alınca üzerine 1 büyük bardak soğuk süt gezdir...

ayrıca yazdıgımız tariflerde bu olculere dikkat edersek daha iyi sonuclar alırız.benim gibi rezil olmazsınız :)
Yetur
02-26-2007, 10:31 AM
merhaba emirhan 'nın annesi

öncelikle aramıza hoşgeldin canım. nescafeli kekin tarifini ben vermiştim ve tüm deneyen arkadaşlar çok beğenmiş ve müdavimleri olanlar bile olmuştu...canım rezil bir kek olmuyor çok güzel lezzetli bir kek oluyor. ölçü olarak bardak su bardağı olucak,kaşık yemek kaşığı olucak,vanilya olsaydı belirtirdim kahve olduğu için vanilya kullanmıyoruz...eğer yapım aşamalarını yazarsan kekinin neden kötü olduğunu nerede yanlışlık yaptığını bulabiliriz...


..sevgiler...
eye
02-26-2007, 10:51 AM
Sevgili Yetur ben de sizden bu keki satır aralarından kurtarıp ayrı bir başlık altına yazmanızı rica edeceğim. Bir kaç kez yaptım ilk başlarda şekli çok iyi olmadı ama tamamen benim acemiliğimden kaynaklanan nedenlerle ( kalıbın küçük gelmesi, fırın kapağının erken açılması, vb.) Yine de yapmaktan vazgeçmedim çünkü tadı benim damak tadıma çok uygun. Bu arada tecrübelerime göre sıvıyağ ile güzel olmuyor. Tarif için teşekkür ederim. Artık misafir gelmeden yapmamaya çalışıyorum çünkü bir keki bir günde tek başıma bitirme tehlikesi var!
Emirhan'ın annesi
02-26-2007, 11:48 AM
Merhaba Yesim,cevabın icin tskler. Yanlıs anlama ben kek tarifine rezil demedim belkide benim yaptıgım bir yanlıslıktan dolayı kotu sonuc almıs olabilirim.Simdi sana nasıl yaptıgımı yazayım bana yardımcı olursan sevinirim.
Once yumurtaları cırptım,sekeri ekledim tekrar cırptım,nescafeyi ve onceden eritip ılıttıgım yagı,kakaoyuda ekleyip cırpmaya devam ettim.Sonra pirinc unu,kabartma tozu ve unuda ekledim cırptım ve kalıbımı yaglayıp fırına verdim.Keki kalıptan cıkarıp biraz ılıttıktan sonra uzerine 1 bardak soguk sutude doktm.
Yalnız dikkatımi ceken,ben cok kek yapan biriyim ve kek yaptıgımda harcın cok katı olmaması grektigini biliyorum.Bu tarife gore yaptıgımda harc cok katı oldu.Kalıba koyarken bile kasıkla sıyırdım hep.Pisen keki tattıgımda cok katı ve sekersiz bir tat hissettim.Forumlarda bu kek cok revacta oldugu icin yapmıstım sakın yanlıs anlama.
Cevabını bekliyorum,tskler
Gulay
sukran.unal
02-26-2007, 12:27 PM
arkadaşlar bu kek benim favorilerim içinde ilk sırada mutlaka bir yerlerde yanlışlık oldu derim.ben biraz farklı ölçüyle aynı malzemeyi uyguluyordum ama yetur un kekini deneyince diğerini yapmaz oldum .hakikaten kahve, çay yada ikramlık hediye olarak çok güzel bir tatta kek oluyor .götürdüğüm dostlarım da çok beüğenince ha bire yapar oldum.. ne olur bu kek için bir yerlerde bir hata olmuşturda bu yüzden kek bozulmuştur diyorum.. hani tarifler vardır okursunuz uygularsınız ama mantıklı düşünmünce ölçüler ya sonrasında çıkar farkedilir yada tarif çok abuk subuk gelir.bu gerçekten hem kolay hem tat bakımından yine mükemmel demek istiyorum... benden de sevgiler..
Yetur
02-26-2007, 12:28 PM
gülaycım canım

kekin yapım aşamaları doğru...fırından alınca keke 1 su bardağı sütü(300 ml. bardak ) HEMEN DAHA SICAK İKEN SOĞUK SÜTÜ ÜZERİNE gezdirerek dökücez.zaten hemen sünger gibi içine çekiyor. kek soğuyuncada içi nemli oluyor. sert olmuyor...sert olmasının sebebi tecrübelerime göre:
1 - yumurta oda sıcaklığında mutlaka olmalı
2- şeker ile çok çok iyi çırpılmalı şeker eğer erimezse piştikten sonra hamuru sertleştiriyor. şekerinizi isterseniz bir kontrol edin. bazı markaların şekeri bazen iri taneli oluyor ve erimiyor...
3- un-pirinç unu-kabartma tozunu mutlaka önce karıştırın sonrada kesinlikle eleyerek koyun. zaten bu yöntem tüm kek tarifleri için geçerlidir...
4- eğer tatsız geldiyse...bir miktar şekeri sütün içine ekleyip iyice eritin ve kekin üzerine bu şekilde gezdirin. 4 yumurta +2 bardak şeker orantılı bir ölçü ama damak tatları farklı olduğu için bu yöntemi kullanabilirsin...
5- hamurun içinde margarin olduğu için kıvamı yoğun oluyor bu normal. AMA ÖYLE ÇOK KATI BİR KIVAMI OLMUYOR.unu ve pirinç ununu toplam 2 bardak zaten tepeleme koymuyacaz.bardağı doldurup elimizle üstünü sıfırlayarak bu şekilde kullanacaz..
istersen tekrar bir dene derim.. dilerim bu kez çok güzel olur...sevgilerimle...
Yetur
02-26-2007, 12:31 PM
şükran hanımcım afiyet olsun canım beğenmenize sevindim..mutlaka gülay arkadaşımızın fark edemediği bir yanlışlık olmuştur diyorum... inşallah tekrar denediğinde çok beğenir.. sevgiler...
HIRSIZ-POLIS
02-26-2007, 12:46 PM
selam yetur , kek yapim asamasini anlatirken birsey dikkatimi cekti, seklerle ilgili kisim, bazen aldigim toz seker iri taneli oluyor, bu gercekten fark edermi tariflerde?
Birde su pudra sekeriyle normal toz seker arasi bir seker var ( burda adi basterdsuiker, turkcesini bilmiyorum ), toz sekerin cok incesi gibi, acaba onu mu kullanmak gerekir kek tariflerinde, yani daha mi guzel olur kekler ve kurabiyeler, bilgilendirirseniz sevinirim.
Emirhan'ın annesi
02-26-2007, 01:46 PM
Yesimcim,

Bir dahaki sefere boyle deneyecegim cok tskler.Sonucunu sizlerle paylasırım.

Gulay
mervess
02-26-2007, 08:43 PM
arkadaşlar, kızımın öğretmenleriyle birlikte 15 kişilik bir grup olarak sabah kahvaltısı günü yapmaya karar verdik.sizden yardımlarınızı bekliyorum neler yapabilirim.fazla abartmak taraftarı değiliz.kafamda tam bir menü oluşturamadım.şimdiden teşekkürler.
ozlemsule
02-26-2007, 08:51 PM
Sevgili Mervess kahvaltılık aparatifler bölümünü biliyosundur
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2849
Bende baktım ama şimdi İzmirimin havasında ne seçilmezki.Bana kalsa boyoz gevrek çay,izmir tulumu dörtlüsü.
Şaka tabikide ama ortada az az kalabalık bir sofra çok hoşuma giderdi benim.
mervess
02-26-2007, 09:21 PM
özlemcim ilgin için tşk. canım.kahvaltıma senide beklerim. hep beraber boyoz ,gevrek , kocaman duble çay ve izmir tulumunu beraber yiyelim.
hosseda
02-26-2007, 09:57 PM
Merhaba Mervess, bana da arkadaslarim carsamba gunu gelecekler kahvaltiya. Ve ben de katmer pogaca yapacagim hamur isi olarak insallah.

Ortaya buyuk tabaklara siyah-yesil zeytin, beyaz peynir, kasar peyniri, tereyagi, bal, cilek receli koyacagim.

Domates ve salatalik dograrim.

Firinda kremali patates yapacagim.

Yani Allah izin verirse bir pogaca ve bir de firinda patates yapicam. Bence de cok abartmaya gerek yok. Cok cesit olunca kahvalti gibi olmuyor.

Bu arada kahvalti sonrasi hafif bir kabak tatlisi da iyi gider :-)
nagis
02-26-2007, 10:08 PM
Menüler başlığının altında Kahvaltı menülerine var...:)
damlayan
02-26-2007, 10:18 PM
arkadaşım mervess,izmirde olsam asıl ben gelirim.folyoda sucuk yap.patates kızart,birde mayalı hamur kızartmabilirsin.recelle peynirle çok güzel yeniyor.ben hamuru akşamda hazıyorlıyorum.3 kaşık yogurt
1 paket maya 42gr
1 cay bardağı süt
tuz şeker ve un
hamuru yugurup merdane ile açıp,kare kare kesip kızartılacak...kızlara selam öpt hoşçakalın
Melikhan
02-27-2007, 07:42 AM
Sevgili damlayan hamuru nasil bir kivamda yoguruyorsun? Daha cok civikmi Lokma hamuru gibi veya Kulak memesi kivamidami?
Cevabin icin simdiden tsk ler...
Sevgiyle kal
Melikhan
banu79
02-27-2007, 09:10 AM
sevgili merve,krepte yapabılırsın.sabah kahvaltısında cok guzel gıdıyor.peynırle recelle ıyı oluyor.
damlayan
02-27-2007, 09:51 AM
sevgili melikhan hamur kulak memesi kıvamında hani poaça yaparız ya o kıvamda canım.bu hamur soğuk yerde buzdolabında 3 gün dayanır.azar azar alıp açıp kare kare kes üçgen kes ve kızart.çocuklar cok beğeniyor.pufidik pufidik.hoşçakalın arkadaşlarım
damlayan
02-27-2007, 09:51 AM
sevgili melikhan hamur kulak memesi kıvamında hani poaça yaparız ya o kıvamda canım.bu hamur soğuk yerde buzdolabında 3 gün dayanır.azar azar alıp açıp kare kare kes üçgen kes ve kızart.çocuklar cok beğeniyor.pufidik pufidik.hoşçakalın arkadaşlarım
mervess
02-27-2007, 10:30 AM
arkadaşlar önerileriniz için tşk.damlayan canım ankaradan da gelebilirsin .seni ağırlamaktan sevinç duyarım.tarifini uygulayacağımm .sevgiyle kal
mervess
02-27-2007, 10:31 AM
arkadaşlar önerileriniz için tşk.damlayan canım ankaradan da gelebilirsin .seni ağırlamaktan sevinç duyarım.tarifini uygulayacağımm .sevgiyle kal
Aysin-Melek
02-28-2007, 09:47 PM
Sevgili Yetur hanim, SİRKELİ MİNİ PUF BÖREKÇİKLER´i bir arkadasimda yemistim ve cok hosuma gitmisti, ama malesef tarifini alamamistim, siz verince hemen denemek istedim ama bir sorum olacak, bu börekleri yagda degilde firinda pisirsek olmazmi???
Simdiden tesekkürler...
Yetur
03-01-2007, 07:32 AM
yok canım fırında olmuyor. yağda kızarması gerek. kupkuru lezzetsiz olur...
hosseda
02-16-2008, 08:34 PM
Merhaba arkadaslar, yarin sabah kahvaltiya misafirim var.
Kereviz salatasi
Kozlenmis kirmizi biber salatasi
Kabak tatlisi
Peynir tabagi
Zeytin tabagi hazirladim.

Bal, yag, marmelat, salam vb koydum tabaklara.. Sabah bazlamalardan pizza ve patates kizartmasi yapmayi planliyorum. NAsil sizce? BUzlukta ispanakli boregim var onu da pisireyim mi? Baska tatli yapayim mi? Gelenler yabanci degil bu arada :-)
tatar
02-16-2008, 09:23 PM
Bugün Bir Tarif Verdim Buraya Eğer Malzemen Warsa Yapabilirsin Aperatif Kategorisinde Pide Içli Ekmek Tarifi War Harika Bişi Yapmani Tawsiye Ederim
tatar
02-16-2008, 09:31 PM
Yanliz Tavsiyemi 2 Sene Sonra Uygulanmak Mümkün Görünüyor Tarihi Yanliş Algilamişim:)
aynur sultan
03-20-2008, 04:48 PM
ARKADAŞLAR............... ellerinize sağlık çok güzel .çok lezzetli tariflerinizi aldım , damak tadıma uygun olanlarını alıp denedim gerçekten hepsi çok güzel oldu ., çok sağolun yemek yapmayı sevdiğimden bildiğim bazı tarifleri sizlerden gelen tarifle yeniden denedim hepsi çoook güzeldi tekrar teşekkür ederim almaya devam ,da edicem .


Sizlerden bir fikir daha almak istiyorum ,güzel bir kahfaltı sofrası nasıl hazırlanmalı ,nelere dikkat etmeli masada değişik hangi kahfaltılıklar olmalı .[ bu tarifleri sadece misafir için değil ailem için ,de yapmak istiyorum.]
CEVAPLAR İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER
deathofmelody
03-20-2008, 05:09 PM
bunun için daha onceden acılmıs kahvaltı topicinde bır suru tarıf bulabılırsın : )
çizmelikedi
04-08-2008, 05:05 PM
arkadaşlar merhaba!!
yarın sabah kahvaltıya arkadaşlar gelcek ne yapcamı şaşırdım ne oluur yardım edin.
Gökce
04-08-2008, 10:46 PM
çizmelikedi bence akıtma deriz biz yani krep yapabilirsin.bir de fırında patates olabilir.peynir zeytin reçel vs. kahvaltılıklar da ekle.bir de domates salatalık doğra.bence gayet yeterli.kolay gelsinn
HIRSIZ-POLIS
04-09-2008, 08:56 AM
Gokce kahvaltilik alternatiflerinde birsuru harika tarif var..
sofrasenligi
04-23-2008, 09:46 PM
Sanırım ben geç kaldım yazmaya ama blogumu ilk açtığımda hemen öncesinde akrabaları davet ettiğim kahvaltıyı ayrıntılı anlattım. Ancak o sofranın malesef resimleri yok. Ben yemeğe veya çaya, kahvaltıya, misafirler her neye geliyorlarsa, son dakikada haber vermedikleri sürece en az iki üç gün önceden hazırlanmaya başlıyorum. Önce alışveriş yapıyorum. Sonra dayanma sürelerine göre yapabileceğim hazırlıkları yapıyorum. Bir gün önce muhakkak soframı kurup süslüyorum. Mümkün olduğunca son güne iş bırakmamaya çalışıyorum. Kahvaltı Şenliği hazırlıkları konu başlıklı yazılarıma http://sofrasenligi.blogspot.com/2008/02/geen-perembe-evimde-yakn-akrabalar-bir.html
http://sofrasenligi.blogspot.com/2008/02/kahvalt-enlii-hazrlklar-ii.html
http://sofrasenligi.blogspot.com/2008/02/kahvalt-enlii-hazrlklar-iii.html
linklerinden ulaşabilirsiniz.
Bu kadar çok şey yapmasan da peynir, reçel, zeytin, bal, yumurta, domates, maydanoz, ekmek, çay ve belki bir kek veya poğaça da son derece doyurucu ve sunumları şık olursa göz doldurucu olabilir.
hosseda
04-23-2008, 10:41 PM
Merhaba, linklere baktim, ellrinize saglik. Ama inanin ben boyle cok cok cesitli sofralar karsisinda kalakaliyorum, ne yiyecegimi sasiriyorum, gozum doyuyor. Uc gun oncesinden hazirlanmaya baslamaniz cok normal. Bu menu hem ikindi cayi, hem acikbufe kahvalti, hem ........ gibi olmus. Dedigim gibi elinize kolunuza saglik. Ama hem caniniza hem paraniza yazik. Cok ugrasmisiniz :-)
sofrasenligi
04-23-2008, 10:58 PM
Övgüleriniz için teşekkürler. Ben zevkle hazırlandım ama yorulmadım değil tabii ki.Çok şükür o sofrayı hazırlayacak gücü de parayı da verdi Allah. Ama o kadar kişiyi ayrı ayrı davet etmektense bir kereden bitti, belki bu şekilde ekonomik bile olmuştur. O gün özel bir vesile yoktu. Herkes bir sebep sordu. Bu masayla söz bile kesilirdi dediler. En çok da bebek haberi vereceğim sanmışlar.
Epeydir evliyim ve artık eve çağırmasak ayıp olacak kadar yakın kişilerdi. Herkesi eşiyle yemeğe çağırsak grup grup çağrılacak, toplam nüfus da bunun en az iki katı olacaktı.Herkesin görüştüğü kişiler farklı. Bazılarını her grupla çağırmak lazım. İyisi mi biz kahvaltıya çağıralım diyip işi hanımlarla hallettik. Bir kereden çıktı bitti. Allah herkese güzel ve şenlikli sofralar kuracak huzuru, sağlığı, kuvveti ve parayı nasip etsin inşallah.
Sevgiler.
hosseda
04-23-2008, 11:04 PM
Sizi aciklama yapmak zorunda biraktiysam kusuruma bakmayin. Gecenlerde israf ediyor muyuz seklinde acilan bir baslik vardi, onu hatirladim sadece yaptiklarinizi okuyunca. Ama kalabalik ve de onemli bir grup agirlamissiniz. Gecmis olsun :-)
sofrasenligi
04-23-2008, 11:32 PM
Estağfurullah. Her şey yerine göre. Ben suyu bile israf etmemek için susuz cam sildim geçen gün. Ayrıca ambalaj atıklarını da biriktirip belediyeye veririm yıllardır. Tarif defterindeki yazılarımı okursanız bir fikriniz olabilir.
Yeri gelmişken bugün de komşumuzun kızını çağırdım kahvaltıya. Birlikte pazara çıkmayı kararlaştırmıştık. Aklıma geldi neden birlikte kahvaltı etmiyoruz diye. Sabah mesaj attım. Uyanınca telefon etti. O aramadan hiç birşey hazırlamadım. Ondan onay alınca çay koydum. Masayı açıp örtü serdim. Gelirken simit ve poğaça almış. Birlikte hazırladık herşeyi. Masamız ufaktı, birşey dizmedim. Tabaklarımıza doğradık herşeyi. Pazar kahvaltısından kalma Domates, Maydanoz, Taze nane, kaymak, bal, salam, salatalık, kaşar, beyaz peynir, karper peyniri vardı evde. Birer de yumurta haşladık. Ekmek yemedik. Peynirlerden çoğu kaldı. Onları temiz bir tabakta bir araya topladık, akşam eşim yedi sonradan. Kuvvetli bir kahvaltı oldu. Beraber masayı toplayıp pazara çıktık. Saatlerce tuttu bizi. Eşim erken geldi sürpriz yapmış. Daha arkadaşım bendeydi. Yemek de yok ortada. Allahtan anlayışlı. Beyaz peynir, yumurta ve maydanozu ezip buzluktan çıkardığım milföylerle börek yaptım fırında. Kıtır patates, sosis, peynir, salata, mayonez ketçap ile doyurduk karnımızı çok şükür Allaha. Onları hazırlarken bir yandan da pudink pişirip bisküvilerin üzerine döktüm borcamda. Sabahtan siparişiydi eşimin. Sözde pazardan gelince ıspanak pişirip puding yapacaktım. Neye niyet neye kısmet.Artık ıspanak başka bahara:)
meltem1507
04-24-2008, 08:33 AM
gunaydın arkadaslar bende cumartesi gunu 15 yıldır görmediğim bir arkadasımı davet ettim kahvaltıya çok özeniyorum herşey guzel olsun istiyorum
kafamdakiler şöyle;

yeşil zeytin, siyah zeytin zeytin salatası
tulum ve teneke peynir krem peynir
çilek reçeli bal-kaymak
salam sucuk
minik ekmek pizzası, boyoz gevrek
çingene salatası baska ne alternatıf neler yapabilirim......
sofrasenligi
04-24-2008, 09:26 AM
gunaydın arkadaslar bende cumartesi gunu 15 yıldır görmediğim bir arkadasımı davet ettim kahvaltıya çok özeniyorum herşey guzel olsun istiyorum
kafamdakiler şöyle;

yeşil zeytin, siyah zeytin zeytin salatası
tulum ve teneke peynir krem peynir
çilek reçeli bal-kaymak
salam sucuk
minik ekmek pizzası, boyoz gevrek
çingene salatası baska ne alternatıf neler yapabilirim......

Omlet yapabilirsiniz, ya da yumurta haşlayıp sarısını mayonezle karıştırıp tekrar doldurarak yumurta dolması yapabilirsiniz.
Veya patates haşlayıp taze soğan, maydanoz, nane, yumurta, yağ, limon ve tuz ile yumurta piyazı yapabilirsiniz.
Acılı ezme hazırlayabilirsiniz.
Sosisleri pul pul kesip soğan, biber, domates ve salça ile soteleyip kaselere yerleştireceğiniz milföylere doldurup üstüne kaşar rende ile fırına verebilirsiniz. Ben daha önce milföyleri önceden pişirip uğraşarak yapmıştım ama beraber de pişiyor. Blogumdaki kahvaltılık (http://sofrasenligi.blogspot.com/search/label/Kahvalt%C4%B1l%C4%B1k) etiketinden başka kahvaltılıklara ulaşabilirsiniz.
Size tavsiyem, sabaha mümkün olduğunca iş bırakmamanız. Masanızı özellikle, muhakkak akşamdan kurup süsleyin. Şimdi bahar...Etrafınızda çiçekler açmışsa sofranızın rengine göre taze çiçekleri masa serpiştirebilirsiniz. Ya da bir gün önceden çiçekçiden alabilirsiniz ama çiçekler çabuk solar, o yüzden akşam suda beklesin, sabah masaya serpin veya bir vazo içinde masanın orasına koyun. Veyahutta yayvan şık bir cam kabı, mesela salata kabını su ile doldurup çiçekleri dalsız olarak yüzecek şekilde suyun üzerine bırakın.
Kolay gelsin. Sevgiler.
meltem1507
04-25-2008, 09:14 AM
teşekkür ederim sofra şenliği
en çok gevrek boyoz yanına börek yapıp yapmamakta karasızım
sofrasenligi
04-25-2008, 10:39 PM
teşekkür ederim sofra şenliği
en çok gevrek boyoz yanına börek yapıp yapmamakta karasızım
Rica ederim. Yalnız cahilliğimi mazur görün. Boyoz nedir? Yöresel bir çörek falan mı?
Yetur
04-26-2008, 04:36 AM
boyoz aman Allahım dünyanın ennnnnnnnn lezzzetli böreğidir....çok özledim tadını....


http://img80.imageshack.us/img80/5142/cansugaziemir007largelr7.jpg (http://imageshack.us)

kimi yağlı desede bana göre çok hafif muhteşemdir...haşlanmış yumurta ile birlikte yiceksiniz...
ya İzmirli olupta boyoz sevmeyen varmıdır acaba....


bu arada resim netten alıntıdır....
Yetur
04-26-2008, 06:11 AM
Yalanci Boyoz Tarifi

Boyoz Tarifi


Ekmek Firinindan 1 Tane Ekmek Hamuru Alip Içine 1 Paket Margarin 1 Kaşik Tahin Ekliyorsunuz. Hamuru Yoğurup üzerini Kapatarak 1 Gece Buzdolabinda Dinlendiriyorsunuz. Ertesi Dün Yumurta Büyüklüğünde Parçalar Koparip Sivi Yağ Ile Yağlanmiş Tabak Içinde Poğaça Gibi Açip Içine Peynirli Harç Koyup Kenarlari Büzerek Ortada Toplayip Yağli Tepsiye Ters çeviriyorsunuz.üzerine Hafif Yumurta Sarisi Sürüp Sicak Firina Veriyorsunuz. Piştiğinde Yağ Salabilir Ama Firindan Alip Soğuyunca Yağini çekiyor. Soğuyunca çok Lezzetli Oluyor....tüm Izmirlilere Kucak Dolusu Sevgiler.....
sofrasenligi
04-26-2008, 09:38 AM
Yalanci Boyoz Tarifi

Boyoz Tarifi


Ekmek Firinindan 1 Tane Ekmek Hamuru Alip Içine 1 Paket Margarin 1 Kaşik Tahin Ekliyorsunuz. Hamuru Yoğurup üzerini Kapatarak 1 Gece Buzdolabinda Dinlendiriyorsunuz. Ertesi Dün Yumurta Büyüklüğünde Parçalar Koparip Sivi Yağ Ile Yağlanmiş Tabak Içinde Poğaça Gibi Açip Içine Peynirli Harç Koyup Kenarlari Büzerek Ortada Toplayip Yağli Tepsiye Ters çeviriyorsunuz.üzerine Hafif Yumurta Sarisi Sürüp Sicak Firina Veriyorsunuz. Piştiğinde Yağ Salabilir Ama Firindan Alip Soğuyunca Yağini çekiyor. Soğuyunca çok Lezzetli Oluyor....tüm Izmirlilere Kucak Dolusu Sevgiler.....

Çok teşekkür ederim. Resimden ne kadar nefis bir şey olduğu belli . İzmirli olmadığım çok daha belli. Bugün yoğurup yarın kahvaltıya yapabilirim sanırım. Sevgiler.
meltem1507
04-28-2008, 11:18 AM
izmirin smitiyle birlikte çok meshur bir yiyeceğidir boyoz her gevrekci muhakkak kumru gevrek ve boyoz satar gecenlerde ıspanaklı boyoz yedim bayıldım tadına bu arada biz izmirliler kahvaltıya çok duskunuz galiba:)
hosseda
06-10-2008, 11:25 PM
Bu aralar misafir tempom oldukca yogun, gecen hafta uc posta kahvalti misafirim vardi. Onumuzdeki persembe gunu de sabah ve oglen iki ayri grubu agirlayacagim insallah.
Ikisi de kahvalti, kahvaltiliklarin yaninda sabahki gruba kumpir, yesil salata, oglenki gruba da yogurtlu kabak ve sufle yapmayi planliyorum.

1 yorum:

Sofra Şenligi dedi ki...

Merhabalar. Blogunuzu az önce keşfettim. Eski Yemek Defteri Forum sayfalarını arşivlemişsiniz. Dahiyane bir fikir. Keşke yine olsa. Facebook ve instagram sistemi değiştirdi. Ne güzel yazışırdık eskiden.